kenya' Alıntı:
Abiler ben motoru aldığımda şunları verdiler: Adıma düzenlenmiş fatura, garanti belgesi, uygunluk belgesi, ötv ödeme belgesi, vergi dairesi alındısı... Bunlardan başka bişey yok... Bu proforma fatura üst yazısı ne oluyor? Bilen biri varsa açıklayabilirmi? Bende yarın ruhsatı çıkarmayı düşünüyordum ona göre bayiyi arayıp belgeyi hazırlamalarını söyleyeyim...
Proforma üst yazısı dediğim proforma fatura aslında.İstanbulda ruhsat çıkartılırken mutlaka isteniyor,bayinden mutlaka iste,olmazsa bir kopyasını aldım,yarın sana fakslarım,ben polen motor adana (ithalatçıdan) akşam üstü 2006 yılı proformasını aldım,bu olmadan kesinlikle olmuyor ruhsat çıkaracak herkese duyurulur..
bayiler pek fazla önemsemiyor ama önemli..
sırf bu belge yüzünden sabah 8 den öğlen 12 ye kadar işlem yapamadım,
Aldığım bayi bana 2005 yılında ithal edilen motorların proformasını yollamış haliyle kabul etmediler..
kısmetse yarın işlemlerimi yaptırabileceğim..
ilk defa ruhsat plaka çıkaracak arkadaşlar :
yanınızda bulunacak evraklar;
1.proforma fatura (içinde ithal edilen motorların listesi,modelleri,kaç adet ithal edildiği,TSE onayı fln var)
2.isminize düzenlenmiş fatura
3.ötv belgesi
4.uygunluk belgesi
5.birde bütün bu belgelerin birer adet fotokopileri.
trafiğe gittiğinizde şöförler federasyonundan EK1 (tam hatırlamıyorum) formu alıyorsunuz 2 nüshalı,içeriğini tükenmez kalemle dolduruyorsunuz,dilerseniz ayakçılar sizin yerinize karbon kağıdı koyup dolduruyorlar

daha sonra bütün bu belgelerle plaka tescile gidiyorsunuz ve plaka+ruhsat çıkarılacak yeni motor aldım diyorsunuz.ilk başta size plaka numarası veriyorlar,daha sonra vezneye harç yatırıyorsunuz,daha sonra ruhsat işlemleri vs.vs. var.
gününüzün yarısını harcıyorsunuz,çok dolanıyorsunuz ama 100-150 ytl ekstra ödemeye değecek kadar da zor işlem yok..
ayrıca bu sizin en yasal hakkınız..ve KESINLIKLE GOREVLI MEMURLAR DIŞINDA KİMSEDEN YARDIM ALMAYIN,ÖDEDİĞİNİZ HER KURUŞUN KARŞILIĞINDA MAKBUZ ALIN..TÜM BELGELERİNİZ TAM OLMASINA RAĞMEN KAŞININ ALTINDA GÖZÜN VAR BAHANESİYLE ZORLUK ÇIKARIRLARSA "ŞUBE MÜDÜRÜNE VEYA AMİRİNE" ÇIKIP DERDİNİZİ ANLATIN..
ya bu arada zealsun sahibi arkadaşlarım ( :
motoru aldım fakat birkaç şey dikkatimi çekti :
1. benzin filtresi motor bloğuna değecek kadar gevşek duruyor bu çok tehlikeli,henüz adam gibi bakamadım hala garajda duruyor,sizin motorlarda böyle birşey yok değil mi?
2. benzin deposu(benzin göstergesinin olduğu komple üst parça) sola doğru yatık mı monte etmişler ne biraz kayık duruyor,göstergelerle simetrik değil..sizde nasıl?
3. sele çok oynak nedenini çözemedim,sanki altında bir civata gevşekte oynuyormuş gibi..selenin en arkasındaki civata sıkı sıkıya bağlı fakat orta kısmı oynuyor..sizin seleler nasıl acaba?
4.bugün motora 5lt benzin aldım (15ytl) ibre nerdeyse ortaya geldi,motoru çalıştırıyorum jkleyi açıyorum elim gazda durmazsa motor stop ediyor,biraz ısındığında da jikleyi açıkken gazı bırakırsanız yine stop ediyor

jikleyi devre dışı bırakınca biraz çalışıyor sonra tekrar stop ediyor..sanırım biraz rolanti devrim düşük 1000rpm'nin çok az üstünde çalışmaya çalışıyor
5.motoru kaldırmak istediğimde debriyajı yavaş yavaş bırakırken motor kafa atıyormuş gibi hareket etmeye çalışıyor (devrini ayarlıyorum kavrama noktasında yapıyor)sanırsam debriyaj balatası alışması lazım..
6. gerçi bu sorun değil ( : çok titreşimsiz çalışıyor hasta oldum :cherry:
bende 125 lik cub var meret sanki traktör
şimdiden teşekkür ediyorum yardımlarınız için