Merhaba arakadaşlar yeniden.
Motoru almayı düşünen arkadaşlara tavsiyem, kesinlikle beklemeksinler. Benim hiç "ya keşke bu motoru almasaydım dediğim olmadı" aksine arkadaşlarım" lan keşke bizde alabilseydik dediler. " Çocukların hevesi kalmasın diye arada bindiriyorum
Ben 2005 kasımda almıştım galiba. O zaman tabi Adana' da şartlarına göre plaka-Ruhsata 100ytl verdim bayi halletti. Zaten Trafik İşlemleri aşağı yukarı 80 ytl yi buluyordu. Şöförler odasına, Maliyeye, trafiğe verilen bir sürü harç var. Eğer fazla pahalı geliyorsa kendiniz takip edin derim. Bu arada şunuda söyleyim belki düşünenler olabilir benim plakaya 100 ytl verdiğim zaman 30 ytl daha para çıkabilseydim özel pkala yaptırabiliyordum Şu an fiyatlardan haberim yok. Ama paranız varsa pkanızda özel olsun derim.
Benim hesabıma göre motor 400 km 20 ytl yaktı. Yani 100 km 5 ytl yakıyor. Tabi ben elimden geldiğince 98 oktan kurşunsuz kullanıyorum yakıt olarak. Son zamlardan sonra 10 ytl yaklaşık olarak 3.10-18 litre benzin geliyor.
Motoru alınca kesinlikle bir nazar boncuğu alın. Şiddetle tavsiye ediyorum. Çok göz var bu motorun üstünde , caddelerde gezen arkadaşlar bilir ne denli dikkat çektiğini.
2 gün önce hafif bir kaza geçirdim. Bu motorla ilk kazam. Tamamen bir kamyonet sürücüsünün şerefsizliğinden, ama anlatmak istediğim başka. Motorla sağ yattım. Çin malı denilerek korkularak yaklaşılan alet kahraman gibi kurtardı beni. Demir koruyucu barlar sayesinde sağ bacağım motorun altında kalmaktan kurtuldu. Zaten motor yere tam sıfır bile olmadı barlar sayesinde. Yeniden kaldırdım, çalıştırdım ve yola devam ettim. Tek bir çizik dahi almadım.
Ama yine de dikkati elden bırakmayalım. Motorun ön kısmı biraz ağır (Bu sınıfa giren tüm motorlara olduğu gibi) Bu sebebten dönüşlerde(virajlarda) hızlı dönüş yapmayın. Dikkatli ve yavaş dönün. Bu bir gezi motoru. Yarış motoru değil arabaların arasından akrobatik hareketler yaparak geçmeyi denemeyin, şeridinize ortalama hızınızda gidin.
Bakım konusunda hiç bir bilgi verilmemişti okudum mesajlarda. Benim yaptığım (Bekli doğru olmaya bilir) 3 veya 4 haftada bir motoru köpükleyip iyice yıkamak. Sonrada Poliç (boyayı koruyan ve parlatan madde) benzeri bir madde ile ki bu madde büyük marketlerde satılır Üstünde motorsikler içinde kullanılabileceği yazmaktadır. İşte onunla parlatırım. Fİyatı 15 ytl civarında. Sanırım ortalama kullanımla 25-30 yıkama gider.
Ama onu sürdükten ve parlamasını gördükten sonra motora binmek istemeyeceksiniz. Çünkü kıyamazsanız. Tek yapmanız gereken karşısına geçip hayranlıkla onu seyretmektir....
Şimdilik bu kadar herkese hayırlı günler.....
Bizim arkadaşla çekildiğimiz bir kaç fotoğrafı da ekleyimde hevesiniz artsın.... Bu arada benim boyum 1.82 ....