Selamlar Strom.
Peki önündekini sökebiliyormuyuz?
Olayın özeti şu. Göstergenin arkasında lambanın takılı olduğu 1cm çapında bir delik var. Başkada açık biryer yok. Daha fazla açılamıyor. Bu 1cm lik kısıma led döşemek çok verimli sonuç vermiyor. Oradan ledleri içeri göndermekde pek mantıklı sonuç vermmiyor. Yine oluyor ama daha şık olabilir;
Ben herşeyi söktüm arka taraftan. Göstergenin ibresine ve membranına ulaşmak istiyorum. Ama bunun için ön çerçevenin çıkması gerekiyor. Oda çıkarsa deforme olacak. Çünkü; vida falan yok, direk kastırma..![]()
Led diyorlar anlık tepe voltajlarına dayanabilmektedir ve bu esnada çok yüksek ışık yayarlar.Bu sürenin çok kısa olması gerektiğini tekrar söyliyeyim. Bunu 12V ile yapabilmek için kondansatör şarjlı bir devreye ihtiyacınız var.Gereken ufak yükseltici trafoyu kendinizde sarabilirsiniz.Bu arada alternatörüde unutmayın.İmkanlar çok.. Ben 50V u elimde mevcut olan ayarlı DC kaynaktan mcu kontrollü olarak verdim.
2 Saniyede 1 sefer 75ms. ~150-200ms ve daha uzun tutarsanız ışık şiddeti yükselmek yerine aksine düşecek ve birkaç sefer sonra yanacaktır!!!! Kondansatörlü devrede 2 saniyede bir olmaz tabi..
Güzel havalarmı ? :silent: Bizi bu güzel havalar mahvetti... :queen:
Ömer kardeş,
bahsettiğin göstergenin ön camını sökebilmen için kanırtman lazım
lamba devresini anladım
çarşamba günü karşıya ben de geliyorum, eğer bir aksilik olmazsa