Bu motorların getirilmemesindeki sebebi ben şöyle değerlendiriyorum.
Bu kadar düşük fiyata satınca ancak sürümden kazanılır. Sürüm olayıda maalesef cruiser modellerde scooter lara göre çok daha az. Bizim Türk distribütörlerde elde kalsın istemiyorlar makineler ve olağanca populariteye odaklı mal getiriyorlar. Ucuz mallarda bu iş böyle.
Ama dediğiniz gibi seneye bakarsınızki Zealsunun çift silindirini veya 500cc sini falan yaptırıp getirirler.(Hatta geçen 250 liğini gördük.)

Adı belki başka olur, ama emin olun herşeyi aynı olacak.. O zamana kadarda bizim ZS ler, orjinal yedek parça bulamadığımız için Cruiser sınıfından Custom (Chopper) sınıfına terfi eder :mrgreen:
Birde ikinci el düşünürseniz çok daha ucuza bulabilirsiniz çok temiz makineleri. Birçok alıcıda sadece heves oluyor ve motoru ilk yatırmasında veya korku yaşamasında sönüveriyor bu heves... veya sıkılıyor(NASIL OLUR ANLAMAMYA!!) Sonra motoru hemen elden çıkarmak istiyor. 1500Ytl gibi komik rakamlara gidiyor motorlar.. Hatta Arkadaşımıza, başka bir bayan arkadaştan 57km de prince'ı 1100 ytl ye aldık.Tabi bu rakam sizi yanıltmasın şu an 1500-2000 ytl arasında ikinci el fiyatlar.
Zealsunu aldıktan sonra çoğu çinli cruisera bindim. Zealsunu iyiki almışım, kesinlikle tavsiye ediyorum ve bu fiyat aralığında tek geçerim.
Diğer markalar için gözlemlerim :
Keeway SL: İvmelenme biraz daha fazla, Titreme daha fazla.Uzun yolda nasıl bilmiyorum.
Çelik 150: İvmelenme daha fazla, Artçı ile sorunlar oluyor.En kötüsü uzun yola gelmiyor.Benim tek seferde yaptığım yolu yapamıyor.Dinlenmeye ihtiyacı var.
Mondial : Davranışı Çelik'in aynısı.. Tekrar yazmama gerek yok. Duyduğuma göre daha fazla yakıyormuş.