Kaza yaptım beyler...
Dün gece istinye civarlarında önümdeki taksici kızlara hava atmak amacıyla lastiği kaydıra kaydıra, inanılmaz bir biçimde ,aniden durdu. Sola kaçıp kurtarayım derken arkadan gelen minibüs bize yandan çarptı... Taksi tamamen kusurluydu ve kaçtı.
Minibüs şoförü sağolsun geldi ilgilenmeye çalıştı. Benim o anda sola geçip kaçma riskini almayıp, taksiye arkadan girmem daha mantıklı olacaktı ama sadece kaza yapmamaya odaklandığımdan yanlış davrandım...
Artçı ile birlikte yerdeydik.O düşüş anını unutmam heralde birdaha..
Fiziken sıyrıksız ve hasarsız olarak atlattık olayı...Çok şükür..
Ancak psikolojikman, bilmiyorum...
kardeşim çok büyük geçmiş olsun..
taksi,minibüs,dolmuş gibi ticari araçların arkasında giderken
her an kazık fren yapabilir mantığıyla takip edin. 5 mt mesafe ile giderseniz çok pis patlarsınız ve %100 siz suçlu gözükürsünüz. Polis geldiğinde
aniden fren yaptı duramadım derseniz size vereceği cevap
takip mesafesinde sürseydin kardeşim olacaktır. Her an gözünüz sürücüde olsun, o esnada ne yapıyor? aynasına mı bakıyor, kızları mı rontluyor? telefonla mı konuşuyor?
motosiklet teorisindeki SIPDE kuralını unutmayın.
tara,incele,planla,karar ver, uygula.
kesinlikle trafikte kararsız kalmayın, bir araç kavşakta hızlı geliyorsa ya durun ya da hızlanın. Hızlanır gibi yaparsanız kaza yapma olasılığınız artacaktır.
günde 79843759843 defa kaza atlatıyorum, hepsini de önceden tahmin etmeye başladım artık.. Sürücüleri iyi analiz edin arkadaşlar. Serseri sürücü arkanızda bitiyorsa inatlaşmayın, yol verin gitsin, bi aracın yanından geçerken aynasına bakın korna çalın sizi görsün. Motosiklette görülmediğinizi asla unutmayın..
13.000km nin üstünde yol yaptığım için artık kaşarlandım :queen: sürücülerle sürekli iletişim içinde olun, ayna ayarı bozuk olan aracı yanına geçip uyarın, genelde teşekkür ederler, hem sizin hem de başkalarının hayatını kurtarmış olursunuz. Yolda giderken etrafınızı sürekli kontrol edin, annesinin elini bırakmış bir çocuk, sokağa atlayan bir köpek, yola çıkma olasılığı olan bir yaya, geri geri kıçını yola çıkaran bir araba, kapısını açmak üzere olan park etmiş aracın sürücüsü(aynasından kontrol edin).
Genellikle araç sürücülerinin en büyük yanılgısı, bizim motorları arkadan bakınca büyük görüp
basar bu hızlı gider zannetmesi. oysa ki 80 km den sonra hızlanma çok az. tabi bnu yolda giderken maalesef anlatamıyoruz sürücüye..
Son tavsiyem/tavsiyelerim :
mutlaka ama mutlaka
fosforlu yelek ALIN!! gündüz vakti çok dikkat çeker.
Gündüzleri
UZUN FARlarınızı mutlaka yakın.
bir aracı geçerken
kör noktasında kalmayın mutlaka geçerken korna ile uyarın (kibarca rahatsız etmeyecek şekilde) sizi görsün.
Sürücü Aracın aynasından size baktığından emin olun, eğer size sağa yanaşıp yol verirse elinizle teşekkür ettiğinizi belirten bir işaret yapın:cat:. İnanın bu sürücüyü günün stresinden kurtaracak kadar güzel bir harekettir. Otomobil sürücülerine karşı sempatik bir imaj çizmeliyiz kanımca..kötü sürücüler her zaman olacaktır sürekli
savunma halinde olmamız gerektiğini unutmayın.
Yayalara kendinizi tehlikeye atmayacak şekilde yol verin (arkanızı kollayın). Yayalar
sersem tavuk gibi hareket ederler, kesinlikle arkasından geçerim önünden geçerim mantığı ile geçmeye çalışmayın kötü bir kaza yaparsınız. Sizin film şeridi gibi duracağınızı düşünürler genelde dikkatli olun
Yolda ilerlerken tehlike durumunda kaçabilecek boşlukların olduğu bir şerit ayarlayın kendinize. Bir araç şeridinize girmiş sizin solunuzdan ilerliyorsa, ilerdeki derin çukuru gördüğünüzde kaçacak yer bulamazsınız.
hiç bir aracı sağından
GEÇMEYİN geçmek zorunda kalırsanız mutlaka korna çalarak dikkatini çekin, sizi görsün. Aynasını bıyık taramak için kullanan bir tipse zaten hiç geçmeyin akışına bırakın
Kıçınızın dibinde takip eden araçlara mutlaka
yol verin! genelde korna çalmak veya selektör yapmak gibi
çağdaş uyarı yöntemlerini bilmeyen bu
andavallar sizi tehlikeye sokarak sizden yol
almaya çalışırlar. Biraz sağa yanaşıp sol elinizle GEÇ GEÇ yapın bırakın hangi tabakhaneye yetiştirecekse yetiştirsin malını..
Sürekli sağınızda gezinen kask kafalı
pizzacı,dürümcü,hamburgerci,sucu
ları gördüğünüzde çok dikkatli olun, 98437539847 defa düşüp damı götü dağılmış motoru ile size
tecrübeli olduğunu makas atarak, son anda fren yaparak, kıçınızda gidip ciyak ciyak lastik yakarak kanıtlamaya çalışabilir. Sakin olun, yanınızdan geçerken biraz sağa yanaşıp hızlıca sol bacağınızı kaldırarak sola hızlı bir hamle yapın ve motor sürücüsüne tekme atın :queen: eheh şaka şaka böyle manyakları ne arkanızda tutun ne de önünüzde. Bırakın sizi tehlikeye soksun, önünü kesin sonra ağzını burnunu dağıtın. motorunun anahtarını da çıkartıp kanalizasyon deliğinden içeri atın

bırakın gitsin, zaten onlar ölmüyor. Çok ilginçtir bi şekilde yaşıyorlar :mrgreen:
dikkatli sürün arkadaşlar, allah kolaylık versin hepimize saygılar sevgiler

bu arada namican (criminal) 'ın motorunu dağıtıcam yarın, toplayamazsam uzun bir süre buraya yazamayacak :queen: