zealsun-zonghsen

arkadaşlar selam, 5000km de 2. el bi zongshen 200 GY-A aldım, bakımını yaptırdım eksiklerini tamamladım. ilk motorum 150lik bir scooterdı, bunu kullanmayıda yeni yeni öğreniyorum, şimdi sormak istediğim şu; bu model balansörlü modeli, balansörsüze göre daha fazla ses çıkarıyor gibi geldi bana, içinizde her iki modelide (balansörlü ve balansörsüz) deneyen varmı, varsa ses farkı dikkatinizi çektimi, yoksa benim motorda bir problem olabilirmi? teşekkürler

bir arkadaş yazmıştı farkı ama sesten hiç bahsetmemişti sadece titreşimin gittiğinden bahsetmişti, bir de ikisinin arasında perf farkı oluyor mu az da olsa ???

Mersin İl Temsilcisi
zealsun kullanıyorum ama kross değil. arkadaşımda zongshen 200gy-a var. zealsun ve diğer bir çok markaya parça üreten firma zongshen dir. ama zongshen tavsiye ederim. fakat biraz daha kasıp honda filan al. aynı cc lerde bile çok fazla fark aluşuyor. bilgine, sonra pişman olma

arkadaşlar bu zongshen 200GYA modeli acaba asya motorun AS200GY2 dediği modelle aynımıdır?
ilk motorum olacak inşallah bir keewal arnmi alsam böle büyük bir motormu alsam die düşünüyordum..
Asya motor firması el değiştirince havada kaldı yoksa AS200GY2 modelini beğenmiştim

sizce bir keeway ARN150 scootermı almalıyım yoksa bu zongshen dediğiniz motordanmı :)
ayrıca bu zonghseni kim satar nerede satar internetten bilgi alabilirmiyim satıcı firmanın bi sitesi varmı? bir bilgi verebilirseniz çok memnun olurum arkadaşlar..

eh be sikeytır bi önceki sayfayı dahi okumadın mı orada bile linkler var... araştır azıcık...

tüm motosikletseverlerin ramazan bayramı kutlu olsun...

Teşekkür ederim,sizin de.:)

bkadri: fethiyede biri 2100 YTL ye satıyor motorunu ama sıfırı zaten 2.500 YTL

yzb bozo: zealsun fason değil bizzat zonshen firmasının tescilli markalarından biri.
yani zongshen fabrikası bir ülkede daha çok motoru satılabilsin, daha çok firmaya distribitörlük verebilsin rekabet olsun fiyatlar düşsün böylece distribitörler daha çok motor satsın diye sürüyle marka tescil ettirmiş, onun motorlarını satmak isteyen hiç kimseyi geri çevirmiyorlar...amaç daha çok motor satabilmek...

:cat: Doğru

Son düzenleme:
userneym
sizlerden bilgi almak ve sohbete katılmak için mesa< attım ama ukalaca bir mesaj atacağını tahmin etmemiştim.
ilginç geldi butepki bana...
yinede teşekkür ederim..

Bendede zonghsen zs 200 2006 model balansorlusunden var kırmızı renk. satmayı düşünüyorum.. Motorda su ana kadar hiç bir sorun yoktur. 4000 km ye dün ulaştım :) msnden ulaşabilirsiniz bana [email protected]

sıkeytır : sen buna ukalalık diyorsan...
Üzerinde yazı yazdığın başlığı bir kere baştan sona oku. Sana uklalık yapmak istememiştim, muhabbete muhakkak katılacak birşeyler bulunur.
altı üstü üç sayfalık bir başlık bu, bu kadarcık kısa bir seriyi bile okumaya üşeniyorsan...
nezaketini bozmadığın için ben sana teşekkür ederim.
selametle.

arkadaşlar ben as200gy2 almayı düşünüyorum fakat zs200 ile as200 aynı model
acaba ikisi arasında bi fark varmı yada yada hangisini alsam daha ii olur yardımcı olursanız sevinirim

arkadaslar bende skygo200 var bence diger iki makineden daha iyi. motor performansı acisindan digerlerinden daha ustun bir yildir kullaniyorum hic bir problem cikartmadi.

herkese selam

Bende Zealsun 125GY var. Piyasada pek fazla karşılaşmıyorum. Daha çok 200 lükleri var. Ben diraz daha sakin bir motor tercih etmek istedim. Şu anda toplanıyor (titreşim, gösterge paneli, kapak taşlama )

Bu motorun performansı vasat geliyor bana. İlk aldığımda üzerinde 14 dişli vardır ve 70kmden sonra çok bağırıyordu. Pek seri de gelmemişti işin açıkçası. Kısa bir süre sonra 16 dişli taktırdım. Motor ilk iki viteste fena değil ama son viteslerde gitmiyor. Ama süspansiyon kalitesi, frenleri, yol tutuşu gayet güzel. Performans aramayanlar için tavsiye ederim.

arkadaşlar selam, geçen sene sonunda 2. el bir zongshen gy 200 aldım balansörlü modelinden, istanbulda yetkili servis olan tophanedeki K2 Motor ile ilgili yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum ki sizlerde dikkatli olun benim gibi kazık yemeyin. motorumu tamire vermiştim debriyaj değişicekti kaçırıyordu, frenler iyi tutmuyordu ve ön jantın değişmesi gerekiyordu, 2 hafta peşinden koştuktan sonra motoru teslim aldım, jant güzeldi ancak debriyaj yapıldı denmesine rağmen ellenmemişti bile. neyse bir süre kullandıktan sonra ufak bir kaza yaptım motor yana devrildi ve daha sonra karbüratörden benzin akmaya başladı, bu normalmiş fakat tamir için geri götürdüğümde ben debriyajın yapılmadığından frenlerin yapılmadığından bahsettim, bana 100 milyona herşeyini hallettiler ancak son anda şarj kestiğini söylediler ve işçilik dahil 200ytl masraf çıkardılar, ertesi gün değiştirdik dedikleri parçayı değiştirmediklerini gördüm zaten şüphelenmiştim artık eminim, yok yere arızalıymış gibi yapıp resmen paramı çaldılar.

arkadaşlar boyle olaylarda dikkatli olun. Servise verin motorun basında bekleyin. Adamlar ilgilenmiyolar... Bi de motorun en iyi ustası sahibidir. Elinizden geliyosa eger garanti fln filan inanmayın. Sokun parcalayın toplayın... Tamir edin birleştirin. En azından ilerde bi sorun oldugunda ben yaptım dersiniz. Servis boyle yaptı ondan boyle oldu demezsiniz. Kendi elinizle yaptıgınız bi şey le servisin yaptıgı bi şey arasında cok fark oldugunu ilerde goreceksiniz...

asya

Arkadaşlar asya motorun 200 GYA ile ilgili bilgisi olan bu motoru kullanmış olan var mı ?

ZONGSHEN ZS-200-GY-A Kullanıyorum, geçen kayınbiradere HONDA XL200 aldık, iki motorun arasındaki bariz fark titreşim, Honda'ya sanırım balanstör koymamışlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar