zealsun-zonghsen

arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım 15 senedir küçük çaplı motosiklet kullanıyorım şuan ilgi alanım kros motorlarına yönelik piyasada bütçeme uygun olarak çin malı motosikletler var fakat biraz tereddütlüyüm zealsun ve zonghsen arasındaki fark konusunda bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum şimdiden yardımlarınız için tşk ederim

»»»»»» Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.»»»»»»
Foruma yazilacak konular ilgili bölümlere yazilmalidir. Yanlış bölüme açılan başliklar yöneticilerce ilgili bölüme taşınır... Tekrarı halinde SİLİNİR! Bu nedenle itiraz türü yazilarin da silinmesi, veya cevaplandirilmasi sorumlunun yetkisindedir.

icon2.gif
Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.

icon2.gif
Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.

icon2.gif
Şikâyetler için...
[email protected]
************** Site Yöneticisi: Skullhunter**************

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu çok ilginç !
Bizim modların da gözünden kaçmış.

Hani yanlış başlıklara topik açılıyor ya...:pr:
Arkadaş da gitmiş, aramış, taramış, burayı uygun bulmuş:mrgreen:

Ben de aynı sorunun cevabını merak ediyorum. Şimdi aynı türe bir de Skygo (SG200GY-2) katıldı. Yaza kadar bu üçünden birini ben de almak istiyorum. Hadi arkadaşlar, içinizde bunlardan birine sahip olan varsa, bizi aydınlatın lütfen.

Saygılar.

Arkadaslar yukarida ki motorları almak yerine biraz daha kendinizi kasın ve Honda'nın,Yamaha'nın 125 veya 200 cc'lik crosslarını degerlendirin.Cunku arada gercekten hem kullanım acısından hem de arazi performansı acısından inanılmaz farklar var.Bu arada ikinci el degerini de unutmamak lazım.

pazer' Alıntı:
Arkadaslar yukarida ki motorları almak yerine biraz daha kendinizi kasın ve Honda'nın,Yamaha'nın 125 veya 200 cc'lik crosslarını degerlendirin.Cunku arada gercekten hem kullanım acısından hem de arazi performansı acısından inanılmaz farklar var.Bu arada ikinci el degerini de unutmamak lazım.

İkinci el değerini ne yapacaksın zaten bu motorlar ikinci el fiyatına satılıyor.

tata kardeş bende zealsun vardı 6-7 ay kullandım pazerde biliyor,sonra sattım bana küçük geliyor diye yani benim boyum uzun o yüzden,sitede arkadaşım var ondada zongshen200 cc var oda memnun motoru zealsundan daha kaliteli bu bir gerçek ama sykgo de kaliteli diyorlar seçim senin

Haklısın Mengu16.Aslında kendi,kendime bir düşündüm de,o yazıyı yazmadan hemen once arkadaşımın 200 cc'lik Zongshen'ini alıp,kuzenime de kendi motorumu verip,Kızıldağ'a doğru bir gezi yapmıştık.Yol boyunca da surekli aklım motorumda kalmıştı.Sanırım bu yazımda motoruma olan kıskanclığımdan,onu bir Zongshen'le aldatışımdan kaynaklanıyor olabilir.

ZONGSHEN ZS-200-GY-A parasına göre fena motor deil 2850YTL BEN SERVİSİYİM EN AZINDA YEDEK PARCA SORUNU YOK!!! :wiinkk:

Bende de ZS200GY-A var.
izmir' deki servis bilgisini verebilecek var mı? Aradım aradım bulamadım da:silent:

zonghsen zealsun

ozi2002' Alıntı:
ZONGSHEN ZS-200-GY-A parasına göre fena motor deil 2850YTL BEN SERVİSİYİM EN AZINDA YEDEK PARCA SORUNU YOK!!! :wiinkk:
arkadaşım verdiin bilgi için şimdiden teşekür ederim parça sorunu yık demekle her tür parçadan basediyorsun deyilmi mesela piston veya vites dişlilerinden herhangi birini bulabilirmiyim

Arkadaşlar yaklaşık 6-7 aydır Zongshen ZS200 kullanıyorum. Eski sayılabilecek bir motor geçmişim var. Daha önce bir kaç racing ve cross motor kullandım. Zongshen'den bir Yamaha, Suzuki veya Kawasaki performansı beklemeyin ancak Honda'nın 200cc Crossuna yetişmesine ramak kalmış bir motor. Benim en çok gözüme çarpan, conta kalitesinin ve orta amortisör kalitesinin eksikliği. Ancak bir o kadar müthiş ön amortisörler var ki bu da bir cross motorda çok önemli bir şeydir. Fiyatına göre gücü ve torku da çok iyi bence. Yıllar boyu kullanabilceğiniz bir motor değil fakat iyi bakarsanız ve bazı iyileştirmeler yaparsanız uzun süre sorun çıkarmadan binebileceğiniz bir motor. Parça sorununa gelince, ben şahsen Adana'da parça sorunu yaşıyorum ancak Polen ticaretin Zongshen fabrikasına fason olarak yaptırdığı Zealsun ZS200'ün tüm parçaları Zongshen'e uyuyor. Bu da benim için bir avantaj. Mesela geçen hafta Zongshen'in bayisinde yan 2 plastik grenajın çiftine 110 YTL dediler bende afedersiniz çüş dedim. Gittim paşa paşa Zealsun'un kileri aldım ve çiftine 50 YTL ödedim. Renk tuttu fakat üzerindeki stickerların rengi tutmadığı için onları çıkardım ve güzelce zımparalayıp boyadım. Şu an orjinalinden daha iyi oldular. Aralarındaki farka gelince. Her ne kadar yok gibi görünse de fark var. Nasıl oluyor bende anlamadım ama tüm parçalar aynı fakat aralarında bariz olmasa da bir kalite farkı var (Zongshen daha iyi). Ama 300-400 YTL fark ödemek istemiyorsanız Zealsun'uda alabilirsiniz bence. Kısacası ben motorumdan fiyatına göre memnunum. Skystar için şasi daha sağlam ancak iğrenç bir görüntüsü var diyebilirim. Aşağıda motorumdan ne kadar memnun olduğumu görebilirsiniz :)

Son düzenleme:
dirt_rider sana katılıyorum arkaamortisörün yeri biraz yanlış ama fenade sayılmaz.fotolar çok güzel helal olsun sana hakkını veriyosun ha?? mkose parça konusunda tereddütte kalma bi dirt_riderinde dedigi gibi çok markadanda temin edilebilir.bende şuan da 125 pistonları ve debriyaj balataları mevcut en çok bunlar gidio ama 200 ün pistonu bozulmuyo oyükü kaldırıyo

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar izmirdeki satış ve servis bilgilerini verebilecek varmı cidden?
ben de bulamadım

Ozi2002 Zongshen servisiyim demişsin sanırım. Bana bir konuda yardımcı olmanı rica edicem. Arka dişliyi değiştirmek istiyorum. Daha büyük ve daha kaliteli bir şey. Hatırladığım kadarıyla 4 vidaliydı. Japon motorların hepsi en az 6 vidalı. Onların ki olmuyor. Nasıl bir şey önerebilirsin?

Tess şunları bir dene istersen. mototurka.com da da var zaten.

CAN MOTOR
Adres : Cumhuriyet mah. Yumukağa sok. No:1 TİRE - İZMİR
Telefon : 0232-5114330
Faks : 0232-5114330

EGE BİSİKLET
Adres : Gümüşpala cad. No:106 TİRE - İZMİR
Telefon : 0232-5114707
Faks : 0232-5122284

MALTEPE MOTORLU ARAÇLAR
Adres : Cumhuriyet mah. Kubilay cad. No:28/A SELÇUK - İZMİR
Telefon : 0232-8923346
Faks : 0232-8928920

MOTORCU HÜSEYİN
Adres : 1411. Sok. No:56/A KAHRAMANLAR - İZMİR
Telefon : 0232-4895537
Faks : 0232-4895537

ÖZ MOTORCU
Adres : Cumhuriyet mah. No:65/1 ÖDEMİŞ - İZMİR
Telefon : 0232-5446650
Faks : 0533-2587339

ÖZGÜL MOTOR
Adres : Hükümet önü cad. Sanayi sitesi No:64 BAYINDIR - İZMİR
Telefon : 0232-5815693
Faks : 0232-5813318

UYAROĞLU TURİZM.SAN.TİC.LTD.ŞTİ.
Adres : Aydın İzmir Asfaltı Üzeri No:108 TORBALI İZMİR
Telefon : 0232-8567840
Faks : 0232-8928920

dirt_rider bilmiyorum ona uyacak dişliyi ama sanayide yaptırabilirsin sana tavsiyem ön dişliyi küçült.anlasılan yerinde duramıyon he?yetmedi gücü mutlaka 2zamanlı enduro denemelisin tam sana göre kardeşim

bana kalırsa arkadaşım zealsun al.zaten iki marka da (zongshen,zealsun)çin de aynı fabrikada üretiliyor.ama zealsun un ithalatçısı yaklaşık 13 senedir yedek parça satan bir firma.o yuzden polen den almanı tavsiye ederim.fiyat olarak ta zs200 gy 2300 gibi.yedek parça da sorun yaşamazsın.:cat:

arkadaşlar ben zealsunumu aldım uzun yolagitmedim fakat arazi performansınıda görügüm merdivene çıkıp iniyorum fene deyil 1600 ytl motordan zaten fazla bir beklentim olamaz ek sorunum biraz fazla yakıyor
bunun dışında motordan memnunum şimdilik hoşçakalın

bende skygo 200 var memnunum zaten bu motorların motor kısmı hepsi aynı önemli olanda ciğeri gerisi sana kalmış şekline şemaline göre karar ver yanlız skygo nun ön amatisörü birazdağa iyi gözüküyor zelsunlarla yaklaşık 4 5 cm dağa cok esniyor bu benim için önemli idi ve ben bu yönde karar verdin şimdiden hayırı olsun

Peki zongshen gy2 konusunda bilginiz varmıdır.???Ne fark var bu motorda.Kullanan var mı?Teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar