dostum ben çok açık sözlülükle zamanında yanlış değerlendirme yaptığımı zaten söyledim. 2006 yılında yazdığım postları arasam bulsam üçaşağı beş yukarı şunlar yazar: efendim ben düşük bütçeyle crusier, racer tadı almak istiyosam elbette çin malı alırım ybr yi ne yapayım kuryemiyim diye de atar tutardım.
ama şu var ki - bu arada gayet acemiydim- 3 tane çinli değiştirdim. kaldı ki şu anda motorlarımdan biri de her ne kadar macar olduğunu iddia etse de saf kan çinlidir
yeni başlayan, tecrübesi olmayan kişinin tarz seçme lüksü yok ve olmamalı bence. bu işin dinamiği bunu gerektiriyor. ister çinli ister japon ister italyan bu işi ciddi öğrenmek isteyenler commuter tarzla başlamalı. bu esnada da motosiklet kullanmaktan zevk almak, kıvraklığını anlamak, güvenli sürüş yapabilmek için yakışıklı ama fonksiyonellikten uzak çinliden uzak durmalı.,
evet 2006 yılında ben bunu anlayamadım ve değiştirdiğim her motorda zarar ettim.şimdiki aklı olsa gider yok bana küçük kalır falan demeden alır bi ybr 10 bin km. tecrübe edinir sonra istediğim tarzla devam ederdim.
ama şu an çinli kullanıyorum ve bi sıkıntık da yok çünkü artık yolun başında değilim.kullandığım motorun beni nerde ne zaman zora sokacağını bildiğim ve de limitlerini zorlamadığım için beni tatmin ediyor güvenliğimi de tehlikeye düşürmüyor. ama 20 yaşındaki biri için aynı şey geçerli olmayabilir.
bu arada tekrar edeyim. - bunu da hep yazdım- gördüğüm çinliler içinde en kaliteli malzeme hissine sahip olan motor zealsundur. ancak distribitör problemi olduğu aşikar.
ben yukarıdaki yazımı da topik sahibi arkadaşın ehliyetini yeni almış ve tecrübesiz bir sürücü olmasına binaen yazdım. yoksa benim tanıdğım gayet tecrübeli ve de çin malı 125 cc makinayld 50 bin devirip ancak motor yaptıran arkadaşlarım var. ama onlar motorlarıyla adeta konuşabiliyolar, tıpkı senin gibi. ama böyle bi şey ben dahil herkesin harcı değil...
genel olarak arkadaşım ben çinli düşmanı değilim :mrgreen: en nihayetinde benim kullandğımı makinede 2009 gsxr1300 değil 2001 model orta sınıf bi makina. benim motorumun ikinci el değeriyle 0 km çin malı alabilrsin mesela. o yüzden beni birazcık tanıyanlar bilirler ki bende. "BENDE VAR NE OLURSA OLSUN İYİDİR'' mantığı yoktur
umarım herkes motoruyla hem sorunsuz hem de kazasız günler geçirir...