zealsun 125 gy cross hakkında ustalar yardım lütfen

zealsun 125 gy cross motorum var buji kablosunda bi ufak yırtık vardı iyice bantladım normal verimliydi ama dün aşırı derecede gazı kesmeye başladı zeytinburnundan maslağa zor geldim motorumu söktüğüm bi ara kabloğu çıkartıp değiştirebilirmiyim diye bakmıştım ama korktuğumdan el süremedim sizce kablodanmıdır yoksa bujiyimi değiştirsem yada alternatif bir sorun olabilirmi lütfen yardım edin :(

Birkere ilk iş kabloyu değiştiriyosun bantlamayla olmaz çünkü.
Kabloyu değiştirdikten sonra bujini söküp kontrol ediyosun durumu iyi ise temizleyip kullanıyosun kötü ise yenisini takıyosun.
Bunları yaptıktan sonra sorun devam ederse tekrar foruma dönüyosun ve gaz kesme olayını detaylı anlatıyosun.
Buji kablosunu kendin değiştirebilirsin. Hatta bence mutlaka kendin değiştir. Kros motora binen adam elinin kirlenmesinden korkmamalı!

Not: Forumda uygun font ve renkte yazı kullanmaya çalışıyoruz çünkü gözler için oldukça yorucu oluyor.

Son düzenleme:
üstad elimin kirlenmesinden korkmadım yanlış anlaşılma olmasın ben yapamam diye dokunmak istemedim o kablonun sökülmesi hakkında bilgisi olan varsa ufaktan anlatabilirmi acaba rica etsem

Kabloyu değiştirmekte bir numara yok zaten bir ucu indüksiyon bobinine bağlıdır. Diğer ucu da bujiye gider. Motosiklet parçası satn yerleden bi tane al. Bobin kapalı bir yerin içindeyse kapağı sök. Kabloyu bobinden çıkar yenisini tak. Yapamam diye korkma yapamazsan servise götürüsün zaten sen yapamazsan sonuçta olacak olan da budur.

eyvallah teşekkür ederim yardımın için görüşmek üzere boş bi anımda bakayım yine burdan yazarım sonucu :)

tmm yaz sen sonucuda arkadasın dediklerini yap bujiyide 5000 km den fazladır kullanıyosan eger değiştir...

goruntu016xd2.jpg

işte benim evladiyelik :)

ya fazla bakma fırsatım olmadı bi ayak üstü bakayım dedim buji kablosunun tam buji kafasına giren kısmında içten telleri çürümüş kafadan 3 4 cm kestim tekrar takdım şimdilik normal gibi ama yeni kablo hatta bobin almayı koydum kafaya geçici bir çözüm ürettim değerli fikirleriniz için teşekkürler görüşürüz

Sakın o kabloyu kullanmaya devam etme.yolda yanmak istemiyorsan.
Ciddiyim.....
endiksüyon bobininden çok yüksek voltaj geliyo belli ki kablon çürümüş.Bobinden ayır soketi git al hemen yenisini.Bujiyi kesmediği sürece elleme.Bırak kalsın. motorun yakıt yakma alışkanlıklarını bozarsın

abi sirkeciden yeni buji almıştım o arızalı çıkmış :( buji kablosunuda yeniledim yinede bide asıl sorun sulu benzinmiş onuda hallettim ama depoyu boşaltım temizlemediğim için yine su girdi :S cumartesi tekrar temizlicem komple yani asıl sorun sulu benzinmiş allah belalarını versin şerefsizlerin hiç insanı düşünmüyorlar öbür tarafda hesabını nasılvericekler bilmiyorum neyse herkeze teşekkür ederim yardımlarından dolayı...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar