Zavallı ata vuran ellerin kırılsın !!!

allah belasını versin, başka da bişey demiyorum yoksa küfür etmeye başlayacağım..

pek bişey izleyemedim ama insanın yapacağı bişey değil bu...

Hayvanları hem kullanıyorlar hemde zarar veriyorlar.Gerçekten yazık.Bazen insan olmaktan utanıyorum bu tür insanlar yüzünden.(insan demeye dilim varmıyor):farao:

[email protected]

Alanya Belediye Başkanı mail adresi...bi mesajı çok görmeyin lütfen...

Mesajınız aşağıdaki adres(ler)e başarıyla gönderildi

[email protected]

sayın başkanım bu ne rezalet...bu yakıştımı Alanyaya...size yakıştımı...bu çağda ne faytonu onuda anlamış değilim...

bu rezalete kim dur diyecek...2 hayvanıda koruyamıyorsanız diyecek lafım yok size ...bu çingenelere emanet koca türk turizmi öylemi...ayıptır yazıktır günahtır...insanlığımdan utandım....

Mete Aysal...537 335 22 33...

http://haber.mynet.com/detail_news/...deo=mms://haberav.mynet.com/hv/at_dayak65.wmv

bu mesajı yazdım...

Son düzenleme:
buna altın yumurtlayan tavuğu ishal etmek deniyor heralde
hayvan yorgunsa gidemiyorsa polislerin tarfiği emniyete alıp hayvanları bu derece insanlıktan çıkmışçasına kullanan kişiler hakkında yasal işlemlerini başlatıp ilgi olarak belediyeye durumu bildiren bir yazı yazması gerekir.
açıkça suç işleyen kişinin eylemine seyirci kalan polisin at sahibine vatandaş muamalesi yaparak toplumda eşitliği sağlarken at sahibininde at ile empati kurması sağlanabilirdi.
başka durumlarda kullanılan insiyatif neden bu gibi durumlarda kullanılmaz?

para hırsı ne yazıkki insanlığı bitirmiş buyle hayvanların sırtında kolay para kazanan mahlukatlarda kendilerine insan diyorlar yazıklar olsun.

bu çağda ne faytonu onuda anlamış değilim...

çağ - fayton? alaka?
fayton çağ dışı birşey değil, trafiğe kapalı alanlarda atlar için de uygun koşullarda yapıldığı sürece..
Atlar binek hayvanlardır, onların doğasında vardır taşıma işi. Yük, insan farketmez yeterki atlara iyi davranılsın, işkence yapılmasın.

Atlar binek hayvanlardır, onların doğasında vardır taşıma işi. Yük, insan farketmez yeterki atlara iyi davranılsın, işkence yapılmasın.

alakanın büyük babası...:p

binek hayvan olduklarına dair düşüncen insanların kalıpları...normalde özgürlüğü temsil eder...bide ata sor bakayım işkence yapılmadanda bir arabayı çekmek veya birini taşımak istermi...ya da müsait olduğunda bir pazar günü seni Veliefendiye padoğa sokayım....orada hayvanların ne kadar hassas ve stresli olduklarını gör...:p

peki hayvan kırbac yemeden komutla yürürmü sence...veya ağzına takılan şeyin ne kadar canını acıttığını bilirmisin...tahminen hayır...ama onların doğasında var pardon...

metehan abicim..
öncelikle ben veliefendi'den, at yarışı mevzusundan bahsetmedim, konuyu dallandırmaya gerek yok..
ben belki de hayvan haklarını en çok koruyan insanlardan biriyim, hayvanlara zulum düşünemem bile.

köpek, horoz dövüştürmek işkencemidir? evet..
motorla köpek ezmek zalimlikmidir? evet..
kuş avlamak zulümmüdür ? evet..

peki ya balık avlamak? hayır..
ineğin sütünü sağmak? hayır..
atları binek olarak kullanmak? hayır..

bunların arasında hiçbir fark yok

neden hayır biliyormusun?
çünkü atlar onbinlerce yıldır 4 teker ve 2 teker icat olmadan evvel ulaşım ve taşımacıkta kullanılmıştır, ve bunca zaman içinde atlar koşmaya ve yük taşımaya alışmış ve bu genetik olarak günümüzdeki at nesillerine aktarılmıştır.

metehan abicim..
öncelikle ben veliefendi'den, at yarışı mevzusundan bahsetmedim, konuyu dallandırmaya gerek yok..
ben belki de hayvan haklarını en çok koruyan insanlardan biriyim, hayvanlara zulum düşünemem bile.

köpek, horoz dövüştürmek işkencemidir? evet..
motorla köpek ezmek zalimlikmidir? evet..
kuş avlamak zulümmüdür ? evet..

peki ya balık avlamak? hayır..
ineğin sütünü sağmak? hayır..
atları binek olarak kullanmak? hayır..

bunların arasında hiçbir fark yok

neden hayır biliyormusun?
çünkü atlar onbinlerce yıldır 4 teker ve 2 teker icat olmadan evvel ulaşım ve taşımacıkta kullanılmıştır, ve bunca zaman içinde atlar koşmaya ve yük taşımaya alışmış ve bu genetik olarak günümüzdeki at nesillerine aktarılmıştır.

dostumcum aslında atları ben sadece yarışlarda görmek isterim...inanki yarışlarda daha çok dipcik ve kırbac yiyorlar...yani ne kadar samimi olduğumuz şüpheli tabi...ama ne bileyim fayton nostaljik şeyler saygı duyarsın ama ...at çekmese olmazmı...bir alternatifi yokmu...kaç ton çekiyo kimbilir...revamı yani...hani taşımayı anlarım...tepesinde 50-100 kilo arası bişey taşısın ama çekme meselesine taktım...bide bu atların sahibi cıngenler olunca dahada üzülüyorum...onlarda merhamet acıma duygusu olmaz...hayvanları acımadan bu haberdeki gibi tekem tokat girişirler...yani asil hayvanlar...çok duygusaldırlar.....saygılar...

ben pek sayamadım atların sayısını
şimdi yürümeyen arabaya koşulmuş 2 tane vardı
bir tane de gelen arabada vardı.. etti mi 3?
bir de o arabadan inen bir tane daha vardı ama o at değildi sanırım ayı falandı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar