çevremde hemen hemen yüksek hacim motoru olan herkesin motoru sahibindende satılık , herkes 250-300c.c arası özellikle yeni nesil euro4 300c.c lik makinaların peşine düşmüş performansı iyi verimi iyi, yakıtı inanılmaz ekonomik..
Bu gün 300c.c lik ninja topspeed de 190-195 i görüyor gereklimi değil tabiki ama biriside şunu derse 300c.c lik motor gidiyormu diye gidiyor kardeşim.
Motosikletin maksimum hizi 180 km/s. Ruzgar, yol egimi vs. ile 190 olmamasi icin bir sebep yok.
Ama son hiz neredeyse 200km/s deyince de oldukca yaniltici oluyor bence. Cunku:
Arac o son hiza cikmak icin ne kadar sure istiyor, ne kadar uzun, duz ve bos yol gerekiyor?
Hizlanmak icap ettiginde tepki suresi nedir?
Velhasil top hiz baska, normal trafikte seyir hizi cok baska.
Cunku o son hiza cikmak icin resmen laboratuar sartlari lazim. Aslinda sorun sadece son hiz da degil. Istedigimiz hiza cikmak bile vakit isteyecek. Ve istedigimiz hiza yeterince cabuk ulasmak icin de surekli motor bagirtacagiz, limitte kullanip stres olacagiz.
Siz, kucuk hacim (250cc-300cc) herkese yeter seklinde dusunuyorsunuz sanirim (yanlis hatirlamiyorsam), ancak bence orta hacimli (500-750cc) motosikletlerin artilari gunluk kullanim icin bile cok fazla. Motosiklete yeni baslamayan birinin trafikte kullanim icin 300cc ve alti motosiklet tercih etmesinin ekonomik sebeplerden baska sebebi oldugunu dusunemuyorum acikcasi.
Eskiden daha mutluyduk. Simdi yarinlari dusunmekten bugunu yasayamiyoruz. Sirf bu yuzden buyuksehirden kacip gorece buyuk bir ilceye yerlestim esimle. Uretime ne kadar yakin olursa hayat maliyetleri o kadar dusuyor insanin. Hem de tazesinden yiyor. Gelin hepimiz ege ilcesinde 110 cc lik scooterlarimizla yasayalim. Vallahi cok guzel. Ben oyle yapiyorum.
gelmeyin lan buralar doldu, her yer inşaat oldu. siz geldikçe doğanın daha bi ..... koyuyorlar. ülkenin 4 bir yanından göç dalgası var, korkunç bir tablo bu. daha geçen gün urfa'dan göç eden bir kadın ile konuştum, 'suriyeliler urfa'yı bitirdi, biz de buraya kaçtık' diyor. hay allahim!
sizin yanınızda boş arsa varmı :mrgreen:
@hokahey buyuk sehirler cekilecek cileler degil artik. Al atini operim timarini vaziyetine gelebiliyor insan. Gerci ankara guzel duzenli bir yer fakat yinede bu taraflarda yasamak daha cazip.
Ben zamlara yada motosiklet satışlarına değil kin dolu mesajları görünce şaşırıyorum. Gerçekte eleştirilen zamlar mı? Ekonomi mi? Yoksa aba altından sopa mı vuruyor, öküz altında buzağı mı aranıyor, kin kusmaya sebep mi aranıyor anlamak mümkün değil.
Dünya motosikletin gidonunda dönmüyor, at gözlüğünü çıkarıpta bakmanın vakti geldide geçiyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:50 ----------
Kendi açımdan yazayım. Geçen ay fuar fiyatından aldığım cb500f son zamla yüzde on kazandırmış oldu.
Üstelik aynı motorun bugün 780 km sonunda ortalama tüketimi 2.9 litre. Daha ne isterim![]()
Herkes istediği siyasi partiyi destelemekte özgürdür. Burada siyasi parti polemiği yapıp kimsenin kimseyi kırma hakkı yoktur.
Rakamlar yalan söylemez, satışlar hükümetimizin desteği sayesinde artış göstermiş. Olumlu bir gelişme bence.
Herkes istediği siyasi partiyi destelemekte özgürdür. Burada siyasi parti polemiği yapıp kimsenin kimseyi kırma hakkı yoktur.
Rakamlar yalan söylemez, satışlar hükümetimizin desteği sayesinde artış göstermiş. Olumlu bir gelişme bence.