otomobil sektörü fena durumda bence, hepimizin bildiği gibi bu ötv kdv vs. bindirim sonrası indirimin sebebi de bu zaten, geçen gs3 eğitimi için gittiğim honda fabrikasında vardiyaların tek vardiyaya düşürülebileceği söyleniyormuş, fabrika araba dolu, üretilenlerin çoğu iç piyasa içinmiş, artık fabrikada boş yerler ağzına kadar dolmak üzere olduğundan bir ara eğitim alanına araba koymayı bile düşünmüşler, neyse ki şimdilik rafa kaldırılmış, kredilerin faiz oranı düşmezse isterlerse uzun süre ötv almasınlar millet araç almayacak, alan da zaten keyfi yerinde kesim, krediler sebebi ile ne konut ne araç satışı yapılıyor bu arala.
yeni yıldan sonra bakalım bizi ne kötü sürprizler bekliyor, hep söyleyeceğim ülkede ne sanayi, ne eğitim, ne tarım devrimi yapılıyor aksine şimdi tarımda da zorunlu olarak çiftçiler elinde yüzyıllardır geliştirdikleri kıtlık döneminde ellerinde tuttukları tohumlar yok edilip, yabancı tohum tüccarlarının ürettikleri genetiği değiştirilmiş sadece bir defa ürün veren tohumlar veriliyor, herhangi bir kuraklıkta hepimizi açlık tehlikesi bile bekleyebilir, bir ülkenin elindeki paradan daha değerli tohumlar alınıyorsa, borç batağındasındır ki bu tavizi veriyorsun, umarım haksız olurum ama çiftçiler ile ilgili yeni yasayı biliyoruz, sonuçta refah düzeyimiz hızla düşerken araç konusu sonlara geriliyor, öncelik gelecek ve tok bir karın, işlerim şu an için kötü olmasa da her hafta bir sonraki hafta ne olacak diyorum, hatta bir gün iş olmuyor, karamsar bir hava yaşıyorum, eskiden böyle değildim, ben mi çok karamsarım bilemiyorum, motosiklet sitesinde ekonomi konusu açılınca sayfalar dökülüyorsa başka sebep olabilir mi..