- Motosikleti
- Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
2 gün eğitim 25bin eğer bire bir kişiye özel eğitimse abartı değil, hocanın günlüğü 12500 liraya geliyormuş demek, ucuz bile sayılır.Aynen öyle bizim milletin klasik adetleri ama üç kuruş demeyelim de üç beş bin diyelimsözüm meclisten dışarı neden bu eğitmenler bu kadar pahalı ders veriyor eyvallah hayatıma büyük artı ama mesela 2 gün viraj eğitimi 25bintl abartı değil mi
Kişiye özel eğitim pahalıdır çünkü eğitmen bütün gününü bir kişiye ayırmak zorunda kalır. Grup eğitimler var onlar daha uyguna gelir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Sürücü kursu eğitmenleri düşük ücret alıyor çünkü kurslar daha fazlasını ödeyemez batarlar, batmamak için eğitim ücretlerine zam yapmaları lazım. Haliyle de bu paraları alan öğretmenlerle de anca ezbere eğitim oluyor, trafiğin hali meydanda.Bizim milletin klasik adetleri konusuna ben de kafa yoruyorum. Fakat, işin içinden çıkamıyorum. Örneğin, sürücü kursu eğitmenleri neden düşük ücret alırlar diye kimse sormaz. Özlük hakları M.E.B. tarafından neden gözetilmez diye kimse sormaz. Çalıştığım halde neden yeterli gelirim yok demek yerine motosiklet eğitimleri çok pahalı demek yaygın bir tavırdır. Daha da kötüsü her konuya benzer bir mantıkla bakarız. Politika konuşmayalım diyenlerin hatırına burada bırakayım.![]()