Zafer Akçay'ın düzenlediği etkinliğe gelecek misiniz?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Aynen öyle bizim milletin klasik adetleri ama üç kuruş demeyelim de üç beş bin diyelim :D sözüm meclisten dışarı neden bu eğitmenler bu kadar pahalı ders veriyor eyvallah hayatıma büyük artı ama mesela 2 gün viraj eğitimi 25bintl abartı değil mi
2 gün eğitim 25bin eğer bire bir kişiye özel eğitimse abartı değil, hocanın günlüğü 12500 liraya geliyormuş demek, ucuz bile sayılır.
Kişiye özel eğitim pahalıdır çünkü eğitmen bütün gününü bir kişiye ayırmak zorunda kalır. Grup eğitimler var onlar daha uyguna gelir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bizim milletin klasik adetleri konusuna ben de kafa yoruyorum. Fakat, işin içinden çıkamıyorum. Örneğin, sürücü kursu eğitmenleri neden düşük ücret alırlar diye kimse sormaz. Özlük hakları M.E.B. tarafından neden gözetilmez diye kimse sormaz. Çalıştığım halde neden yeterli gelirim yok demek yerine motosiklet eğitimleri çok pahalı demek yaygın bir tavırdır. Daha da kötüsü her konuya benzer bir mantıkla bakarız. Politika konuşmayalım diyenlerin hatırına burada bırakayım. :)
Sürücü kursu eğitmenleri düşük ücret alıyor çünkü kurslar daha fazlasını ödeyemez batarlar, batmamak için eğitim ücretlerine zam yapmaları lazım. Haliyle de bu paraları alan öğretmenlerle de anca ezbere eğitim oluyor, trafiğin hali meydanda.

Motosikleti
yok:(
Ama ülkemizde eğitmensen , en baba sen sürüyorsan , En güçlü, en yüksek cc li motora binmek zorundasın.. Vstroma binen eğitmenden kimse eğitim almak istemez, billur geçerler birde... Hoca dediğin bu motora biner mi yavvv, diye.. E tabi hocanında bastırılmış ego denen duyguları mevcut.. Ezik mi hissetsin :)
Hocalar da zorunlu olarak :) böyle motorlara biniyorlar.. İtibardan tasarruf olmaz hesabı.. :)
yok mantıklı orada problem yok. sadece uzaktan bakınca içimden " olm bu adam varlıklı çok para kazanıyor, kimden kazanıyor? bizden kazanıyor" demek ki ben çok şeyyapılıyorum. bu kafa yapısıyla kimsenin beni düdüklediği yerde durmak, eğitim almak istemem. eh banane işte de ne aldığımdan çok verdiğim şey ağır basıyorsa mandıra motorcusu gibi mutluyum sanırım ya

Motosikleti
yok mantıklı orada problem yok. sadece uzaktan bakınca içimden " olm bu adam varlıklı çok para kazanıyor, kimden kazanıyor? bizden kazanıyor" demek ki ben çok şeyyapılıyorum. bu kafa yapısıyla kimsenin beni düdüklediği yerde durmak, eğitim almak istemem. eh banane işte de ne aldığımdan çok verdiğim şey ağır basıyorsa mandıra motorcusu gibi mutluyum sanırım ya
Ben kişiye özel eğitime para verecek kadar zengin olmadığı için grup eğitimlerine katılmıştım, 9 kişiydik, 3 tane eğitmen ve 2-3 tane de B sınıf eğitmen sertifikalı yardımcıları ile çok güzel bir eğitim olmuştu. Bu şekilde grup eğitimleri hem kişi başına ödenecek masrafı düşüyor hem de eğitmenler de yeterince kazanmış oluyor.
Çok parası olan tabi ki kişiye özel eğitim alabilir. Ama eğitime tamamen karşı olmak da iyi değil. Bugün herhangi bir uzmanlığı olan birinin uzmanlığını günlüğü 20-25 bin liradan satması normal, daha azına satarsa ucuzaz çalışmış olur, uzman bir kişi neden ucuza çalışsın?

Motosikleti
Ben kişiye özel eğitime para verecek kadar zengin olmadığı için grup eğitimlerine katılmıştım, 9 kişiydik, 3 tane eğitmen ve 2-3 tane de B sınıf eğitmen sertifikalı yardımcıları ile çok güzel bir eğitim olmuştu. Bu şekilde grup eğitimleri hem kişi başına ödenecek masrafı düşüyor hem de eğitmenler de yeterince kazanmış oluyor.
Çok parası olan tabi ki kişiye özel eğitim alabilir. Ama eğitime tamamen karşı olmak da iyi değil. Bugün herhangi bir uzmanlığı olan birinin uzmanlığını günlüğü 20-25 bin liradan satması normal, daha azına satarsa ucuzaz çalışmış olur, uzman bir kişi neden ucuza çalışsın?
ya espresso amca bunlar nasıl paralar

Motosikleti

günde 20bin liradan ayda 10 kez bu şekilde özel ders verse ki ayda 10 çok zor, ayda 200bin lira yapar, vergisi masrafı falan düş geriye kalan ile İstanbul gibi bir yerde orta halli yaşamak çok zor.

Sanayide dkkanı olan ustaya sor bakalım günde kaç para ciro yapıyor dükkanı. Motosiklet eğitmeni birisi de o kadar sınavlardan geçip sertifikalarını alıp tecrübeliyse haliyle hiç tercübesiz biri gibi asgari ücrete çalışacak değil.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Biz IT'ciyiz bizim sektörde paralar böyle. Geçen ustaya gittim, onun da günlük işçiliği buna yakın bir şeydi - az daha altında. İşine göre; uzmanlık ve bilgi gerektiren bir iş için işinin çok iyi uzmanı olan / işini çok düzgün yapan bir iş sahibinin günlük 15-20k alması gayet normal denebilir.

Motosikleti
Biz IT'ciyiz bizim sektörde paralar böyle. Geçen ustaya gittim, onun da günlük işçiliği buna yakın bir şeydi - az daha altında. İşine göre; uzmanlık ve bilgi gerektiren bir iş için işinin çok iyi uzmanı olan / işini çok düzgün yapan bir iş sahibinin günlük 15-20k alması gayet normal denebilir.
Ben günlük 15-20k teklif veremeyeceksem o işe talip olmuyorum, boş dururum daha iyi kafam rahat olur diyorum ki şu anki durumumda biliyorsun fazla fazla vaktim var ama vaktim var işe ihtiyacım var diye yarı fiyatına da iş yapmam, sonra boşuna stres sahibi olmuş olurum.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Ben günlük 15-20k teklif veremeyeceksem o işe talip olmuyorum, boş dururum daha iyi kafam rahat olur diyorum ki şu anki durumumda biliyorsun fazla fazla vaktim var ama vaktim var işe ihtiyacım var diye yarı fiyatına da iş yapmam, sonra boşuna stres sahibi olmuş olurum.

Günlük 400 euro eder . iyi para . Burada mühendis olarak o parayi bulsam bayram ederim de Finanzamt (vergi dairesinin vahsi kapitalist versiyonu) aninda yarisina cöker.:cry:

Motosikleti
Günlük 400 euro eder . iyi para . Burada mühendis olarak o parayi bulsam bayram ederim de Finanzamt (vergi dairesinin vahsi kapitalist versiyonu) aninda yarisina cöker.:cry:
Bizim meslekte ve uzmanlık / tecrübe seviyelerimizde saatlik EUR 50 altındaki ücretler küfür gibi sayılır. Bununla birlikte proje bazlı uzun soluklu (3 ay, 6 ay, 1 yıl vs.) ve takvimimizi tam dolduran işlerde / müşteriden gelebilecek başka işler / projeler de dikkate alındığında bir miktar esneklik sağlanabiliyor.

@Yobaaz Bir de yukarıda hocanın değindiği gibi bunlar net ücretler değil, devlet kafadan en az 1/3'üne çöküyor ek olarak sürüyle gider var. Takvimini tam olarak doldurman da her zaman mümkün olmuyor maalesef.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
günde 20bin liradan ayda 10 kez bu şekilde özel ders verse ki ayda 10 çok zor, ayda 200bin lira yapar, vergisi masrafı falan düş geriye kalan ile İstanbul gibi bir yerde orta halli yaşamak çok zor.
Abimizin vergiden kaçınmak için kontralar yaptığına dair bir video izlemiştim. Vergileri düşmeyelim. 🥱

Motosikleti
cbf 150
kamyoncj bey sizden özel motosiklet sürüş egitimi almak istiyorum.
Kaç para len bi eğitim söyle haydi söyleeeee 🤣
Bro benim paraya ihtiyacım yok, zevkine ders vericeğim tek bir şartla. Şaplak şaplak şaplak deri kıyafet ve şaplak başka hüçbirşey yok bedava eğitim varsa orada bir bokluk vardır hahahaha

Motosikleti
ben olsam iyi bir İT'ci ile bu işi karıştırmazdım. sektör değişir ayak uydurmak zorundasındır sen mesela ölçeğe göre çalışman gerekiyor bence aynı derecede önem sırasına ve sorumluluğuna sahip işler değil. X bir şirketin sunucu yapısı herhangi bir sebepten çökse senin yaşayacağın stres ile bu adamın motorda yanlış sollama yapan çaylağın stresi bir değil. Güzel dedin aslında ben eğitim içeriğini bilmiyorum ama saati eminim herhangi bir İT işinden uzun değildir.

@Yobaaz Bir de yukarıda hocanın değindiği gibi bunlar net ücretler değil, devlet kafadan en az 1/3'üne çöküyor ek olarak sürüyle gider var. Takvimini tam olarak doldurman da her zaman mümkün olmuyor maalesef.
O konuya yapacak bir şeyimiz yok ki abi mavi yakalı bile etkileniyor beyaz yakalıyı söylemiyorum bile. Şahsen ben kendi maaşımı türkiye ortalamasına göre iyi buluyordum ama sizinle konuşunca ekşi sözlükte ki maaş başlığını okumuş gibi hissediyorum muhahahaah :D

Motosikleti
ben olsam iyi bir İT'ci ile bu işi karıştırmazdım. sektör değişir ayak uydurmak zorundasındır sen mesela ölçeğe göre çalışman gerekiyor bence aynı derecede önem sırasına ve sorumluluğuna sahip işler değil. ...
Şöyle düşün; bende olmayan x uzmanlığına sahip ve piyasada alternatifini bulmak benim (kendi piyasamda) alternatifimin bulunmasından kolay olmayan bir insanın vakti benimkinden neden değersiz olsun?

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
Hocam ausbildung ile oralara gelsem, araç mekaniği üzerine geliştirsem bir şeyler çıkmazmı oralardan? Klasik araç vb. tarzlarından iyi anlarım, klasik araç atölyesi veya iyi bir atölye iyi kazanamazmı?

Motosikleti
Vergi dairesi yarısına çöktüğü için bu kadar yüksek zaten.
Bizim IT sektöründe büyük kurulara faturasız iş yapılmıyor. en azından 200-300 sunucusu olan yerler de sistemleri ayakta tutmak için böyle uzman desteğine ihtiyaç duyuyorlar. Genellikle önce kendi iç ekiplerimiz yapsın diyorlar, olmayınca geliyorlar. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar