....türkiyem dandik çinlilerin üretim üssü oluyor şimdi ben ne yapmalıyım ülkem insanı işsizlikten kurtulacak diye sevinmeliyim ?yoksa telmaşa motorlara ödeyeceği parası heba olacak diye üzüleyimmi ??hangisi..
düzcede açılıcak olan türk çin işbirliğiyle üretilicek bisan lifan 250 roodstar sizce şimdiki fiyatından ucuz mu olur pahallımı?
Hepsi Tamam da bu olmadi. Toyota dunyanin en buyuk otomobil ureticisi olmak uzere ayrica hyundai nin kurulus hikayesini cok inceledim gm den bir donem motor ithal etmekten baska hicbir iliskileri yok.
Düzcedeki lifan fabrikasında 250 Roadstar'ın üretileceğini nereden çıkardın?Bunu kimse bilmiyor ki?
www.lifan.com.tr adresindeki motor bile lifan 250-4 modeli.
Keşke üretseler.Hiç değilse doğru düzgün parça kaynağı ve servis ağı olur
valla arkadaşlar ben de okuduğumu söylüyorum zaten ilk yıl aynen montaja devam, ondan sonraki yıllarda tüm parçaları motorda dahil kendilerinin üreticeği yazılı benim sorum eğer dedikleri doğruysa, burda üretilen çin den ithal edilenden ucuz mu olur pahallımı?
Bir aya kadar Düzce'ye gideceğim, ortada fabrika var mı yok mu öğrenirimkesinlikle hayal ve asparagas bir olay
General Motors, Amerikada yaşama şansı olmadığı için uzakdoğu markalarını yarattı, Huyndai, Toyota, Kia vs hep bunun eseridir.
%100 Türk Malı olan tek şey Kete' dir yazacaktım ama bu da mantıksız olacakunu' da ithal etmeye başladık Lakin. Hele buğday-un üretiminde kullanılan gübreden mazota kadar herşeyin (hatta tohumların dahi) ithal olduğunu düşününce...
Şimdi bir malın yerli olmasının imkanı da önemide kalmamıştır. Türkiyede çok çok iyi motorlar, motosikletler, otomobiller vs. herşey yapılabilecek kapasite var. Önemli olan yerleşmiş markaların arasında Pazar Yaratmaktır. Bugünki tekelleşmiş dünya sermaye yapısında bunun anlamı da, sermaye merkezlerini burada yatırıma inandırabilmektir. General Motors, Amerikada yaşama şansı olmadığı için uzakdoğu markalarını yarattı, Huyndai, Toyota, Kia vs hep bunun eseridir.
Bisan' ın satacağı bu motor, olsa olsa burada toplamadır. Bu iş dünyada o kadar yaygın ki, sen oturup ar-ge yapsan, kalıp döksen deneme üretimiydi, pazar araştırması idi derken, üreteceğin motor dünya piyasasından çok çok pahalı olacaktır. Halbuki, örneğin Çin'de, bir fabrikada yüzlerce, evet yüzlerce Motor prototipi var, ucuzundan ısmarla gitsin. Bu arada Çin'in dünyada uygulanan bir çok patent anlaşmasına, telife falan hiç takmadığınıda biliyoruz. Bisan, yıllardır ikinci el İtalyan Fabrika makineleri ile, adi demirleri büküp büküp Bisiklet diye sattı bizlere. Bisikleti ortadan ikiye kırılıp yaralanan bissürü arkadaşımı biliyorum. Umarım zihniyeti değişmiştir.
çinli adam neden turkiyede uretim yapar çok basit biz gumruk birliğine dahiliz ve galiba avrupanında çinlisi biziz ve avrupa çine karşı bir vergi koyduysa veya koyacaksa avrupanın çinlisi ile bunu rahatlıkla aşacaklardır:cat:Çin firması Türkiye'ye yatırım yapacaksa parçaların bir kısmını Türkiye'de ürettireceğinden veya üreteceğinden emin olabilirsiniz. Bütün parçaları Çin'den getirecekse neden Türkiye'de üretim yapsın ? Astarı yüzünden pahalıya gelir.
Çin'de üretim yapma konusunda ise, bütün dünyadaki firmaların kendi kuyularını kazmasalar da bütün diğer dünya ülkelerindeki çalışanlarının kuyusunu kazdıklarını düşünüyorum. Göreceksiniz 10 yıl içerisinde Avrupa'da otomotiv sanayi başta olmak üzere pek çok sektör durma noktasına gelecek. Firmalar bile bile sadece kendi varlıklarını ve ondan pay alan üst düzey yönetici seviyesindeki insanları ayakta tutmak veya daha fazla zengin edebilmek adına kendi vatandaşlarını işsizlikle başbaşa bırakacaklar. Bugün Çin'de üretim yapmak gibi "dahiyane" fikirler bulan bu firmalar yaptıklarının yanlış olduğunu anlamaya başladıklarında Türkiye ve Avrupa'da insanlar parasızlıktan sürünüyor durumda olacaklar. Ta ki bugün boğaz tokluğuna çalışmak zorunda olan Çin'liler hayat standartlarını yükseltme ihtiyacı hissedene kadar. Başka bir deyişle işçilik maliyetleri bugünkü cazibesini yitirene kadar.