- Konu Yazar
Öncelikle herkese merhabalar motoruma yurtdışından grenaj getirtmek istiyorum satın alacağım siteler arasında fairingmaster,Ebay,Aliexpress bulunuyor ama şuanda %80 ihtimal Aliexpressten alıcam fakat gümrükte yaşayacağım sıkıntılar hakkında sizden bi bilgi istiyorum birkaç arkadaş ile görüştüm birisinin bana söylediği şey ben aldım sorunsuz geldi gümrük vergisinide kargo şirketi vasıtası ile alıyorlar gümrükte takılma diye bi problem olmadı dedi diğer ise ptt den bi tebligat göndererek ürününün gümrükte takıldığını vergisini ödeyip gümrükten alması gerektiğini söyledi benim kafama takılan 2 soru var
1-Aldığım grenaj gümrükte takılıp benim vergisini ödeyip gidip ordan almam mı gerek yoksa ürün bana gelip vergiyi kapıda mı alıyorlar?
2-Gümrük vergisi 800-900 tl lik ürün için ne kadar tutar
bu konuda bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum..
1-Aldığım grenaj gümrükte takılıp benim vergisini ödeyip gidip ordan almam mı gerek yoksa ürün bana gelip vergiyi kapıda mı alıyorlar?
2-Gümrük vergisi 800-900 tl lik ürün için ne kadar tutar
bu konuda bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum..