Yurtdışından gelen kargo ve gümrükte takılma hk..

Slm arkadaşlar
Avusturya’dan İstanbul’a içerisinde giysi ve bir adet aksiyon kamerası bulunan bir kargo gönderdim, hepsinin etiketleri sökülmüş durumda. 10 günlük bir süreç sonrası kargonun gümrükte olduğu görülüyor ve gelen bir mesaj;
Yurt disindan adiniza gelen CA60…….. barkodlu gonderinizin kiymet degeri 30 Avro uzeridir. Gonderinizi teslim alabilmeniz icin gumruge detayli beyanname vermeniz gerekmekte olup bu isleminizi tercihen asagida bilgileri bulunan Sirketimizle anlasmali firmaya muracaat ederek yaptirabilirsiniz.
Unsped Gumruk Musavirligi ve Lojistik Hizmetler AS
05302900940-05384718387
[email protected]
Not: Konu hakkinda detayli bilgi iceren TG65013864605 numarali telgraf adresinize gonderilmistir.
Telefon:02125676565-02125657451
E-posta:[email protected] B001
Bu durumu yaşayan varmı lütfen detaylı bilgi verebilirmisiniz. Kargo değeri 500 Euro olarak girilmiştir. Vergi ödememiz gerekiyorsa vergi neye göre belirleniyor, ne kadar ödememiz gerekiyor vs konu hakkında net bilgi sahibi arkadaşlar lütfen bana yardımcı olabilir misiniz.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sadece vergi ödemesiyle çekebilseniz keşke. Gümrük müşaviri üzerinden işlem yapmanız gerek ki astarı yüzünden pahalıya gelecektir. Geçmiş olsun, bence iade yoluna bakın.

Sadece vergi ödemesiyle çekebilseniz keşke. Gümrük müşaviri üzerinden işlem yapmanız gerek ki astarı yüzünden pahalıya gelecektir. Geçmiş olsun, bence iade yoluna bakın.
Abi benim anlamadığım nokta biz alışveriş yapmadıkki, amazon vs tarzı yerlerden alışveriş olsa anlarım ama almanyadan akrabalar için gönderilen bir koli bu.

Motosikleti
D400
Sisteme göre sadece "kargo gönderdim" diye bir durum geçerli değil. yurtdışından gelen malzemenin neden geldiğine dair bir fatura ibraz etmenizi beklıyor.

hatta konusu vardı sanırım; gümrükcüler fatura yoksa kendı fiyat biçiyordu

Motosikleti
1190 ADV
Slm arkadaşlar
Avusturya’dan İstanbul’a içerisinde giysi ve bir adet aksiyon kamerası bulunan bir kargo gönderdim, hepsinin etiketleri sökülmüş durumda. 10 günlük bir süreç sonrası kargonun gümrükte olduğu görülüyor ve gelen bir mesaj;
Yurt disindan adiniza gelen CA60…….. barkodlu gonderinizin kiymet degeri 30 Avro uzeridir. Gonderinizi teslim alabilmeniz icin gumruge detayli beyanname vermeniz gerekmekte olup bu isleminizi tercihen asagida bilgileri bulunan Sirketimizle anlasmali firmaya muracaat ederek yaptirabilirsiniz.
Unsped Gumruk Musavirligi ve Lojistik Hizmetler AS
05302900940-05384718387
[email protected]
Not: Konu hakkinda detayli bilgi iceren TG65013864605 numarali telgraf adresinize gonderilmistir.
Telefon:02125676565-02125657451
E-posta:[email protected] B001
Bu durumu yaşayan varmı lütfen detaylı bilgi verebilirmisiniz. Kargo değeri 500 Euro olarak girilmiştir. Vergi ödememiz gerekiyorsa vergi neye göre belirleniyor, ne kadar ödememiz gerekiyor vs konu hakkında net bilgi sahibi arkadaşlar lütfen bana yardımcı olabilir misiniz.

1) Paketin içindeki ürünlerin faturası yoksa aynı ürünlerin yada benzer ürünlerin sıfır fiyatı referans alınır. (Faturası olsa bile kabul görmeyebilir, ürünlerin geneldeki değeri referans alınır. Gümrüktekiler zır cahil insanlar değil, google lens ile artık bir ürününün ne olduğunu bulmak, değerini öğrenmek 30sn.)

2) Ünsped gümrük müşavirliği ile iletişime geçip, gerekli bilgileri tamamladıktan sonra vergilerini ve diğer masraflarını ödersiniz.

3) Beklediğiniz hergün için ardiye masrafı yazılmaktadır. Hızlı davranmanız sizin yararınıza.

4) Muhtemelen ürünlerin masrafı değerinden fazla tutacaktır. Gönderdiklerinizi gümrüğe terketmek bir diğer seçenek.

5) Avusturya'ya yaşayıp Akepeye oy verenlere iyi dileklerini iletebilirsin, bu yaşadıklarında onların katkısı büyük.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Paketin "hediye" olduğu işaretlenmemiş sanırım. Ticari kabul edilmiş. (Hediye olsa bile yeni düzenlemelere göre statüsü ve bedel üst sınırı ne olur bilemedim...)

Motosikleti
1190 ADV
Paketin "hediye" olduğu işaretlenmemiş sanırım. Ticari kabul edilmiş. (Hediye olsa bile yeni düzenlemelere göre statüsü ve bedel üst sınırı ne olur bilemedim...)
Eskidendi o hediye olayı. Öyle birşey yok şimdi.

Motosikleti
Eskidendi o hediye olayı. Öyle birşey yok şimdi.
Vay be. Sınırları bayağı bayağı kapamışız. Demek ki millete "bavul ticareti" yapın diyorlar. Laffer eğrisinin ne olduğunu bilmeyen bir ekonomi yönetimimiz var sanırım?

Bu ayın 4 dünde İsveç' den bir arkadaşım paskalya yumurtaları hediyeler vs gönderdi. Elimizde barkod da var ama bu tarih itibariyle ne gelen var ne giden. Gümrükten de aramadılar herhangi birşey olup olmadığı konusunda. Sözde en geç sekiz iş günü içinde gelecekti bunu nerden sorgulayabiliriz.Bana mesaj vs gelmedi.

Motosikleti
1190 ADV
Vay be. Sınırları bayağı bayağı kapamışız. Demek ki millete "bavul ticareti" yapın diyorlar. Laffer eğrisinin ne olduğunu bilmeyen bir ekonomi yönetimimiz var sanırım?
Amaç sadece vergi almak değil. Bireysel ithalatta vergi oranları firmaların yaptığı ithalata göre daha yüksek. Buna göre devlet bireysel ithalattan daha fazla vergi toplar. Bireysel ithalata saçma salak bir sınır koydular ki yandaş firmalar daha da zengin olsun. Türkiye de üretimi bile olmayan bir ürünü sen direk Çin'den alama, mecburen git birilerine para kazandır diyorlar.

Motosikleti
Amaç sadece vergi almak değil. Bireysel ithalatta vergi oranları firmaların yaptığı ithalata göre daha yüksek. Buna göre devlet bireysel ithalattan daha fazla vergi toplar. Bireysel ithalata saçma salak bir sınır koydular ki yandaş firmalar daha da zengin olsun. Türkiye de üretimi bile olmayan bir ürünü sen direk Çin'den alama, mecburen git birilerine para kazandır diyorlar.
İyi ama girişim hürriyeti var; yandaş olmayan firma da kurulur ve ithalat yapar ki? Bence esas Çin'den ıvır zıvır alıp sonra çeşitli online platformlarda kayıtdışı satanlara engel olmak istediler ama kurunun yanında yaş da yandı. Totalde ithalatı azaltmak niyeti ile yapılsa kurumların yanında şahısların ithalatı solda sıfır, o sav da çürüyor? Neyse, tek bir fima için bile çıkarmış olabilirler bu düzenlemeleri...

1) Paketin içindeki ürünlerin faturası yoksa aynı ürünlerin yada benzer ürünlerin sıfır fiyatı referans alınır. (Faturası olsa bile kabul görmeyebilir, ürünlerin geneldeki değeri referans alınır. Gümrüktekiler zır cahil insanlar değil, google lens ile artık bir ürününün ne olduğunu bulmak, değerini öğrenmek 30sn.)

2) Ünsped gümrük müşavirliği ile iletişime geçip, gerekli bilgileri tamamladıktan sonra vergilerini ve diğer masraflarını ödersiniz.

3) Beklediğiniz hergün için ardiye masrafı yazılmaktadır. Hızlı davranmanız sizin yararınıza.

4) Muhtemelen ürünlerin masrafı değerinden fazla tutacaktır. Gönderdiklerinizi gümrüğe terketmek bir diğer seçenek.

5) Avusturya'ya yaşayıp Akepeye oy verenlere iyi dileklerini iletebilirsin, bu yaşadıklarında onların katkısı büyük.
Ünsped ile iletişime geçtim, içerisinde kullanılmış kamera ve giysiler var dedim hepsi yeni fakat etiketsiz dedim, kullanılmış ürünler ile ilgili bi işlem yapmıyoruz dedi PTT yada gümrüğe sorun diyor.

Neyi yapmıyorlarmış?
Ünsped'in gönderimi yapan değil de gümrükleme yapan birimiyle mi konuştun? Lojistik taraf sallamış olabilir. Gümrük müşavirliği ne demekmiş öğretmek mi gerekiyor kendilerine.. Bulaşmak istemiyorlar para getirmeyecek bir şeye.

Gümrük kanunundaki istisnai durumlar saçma sapandı en son. Yurtdışında yaşayan birisi Türkiye'ye döndüyse bu şekilde kıyafet vs. getirebiliyordu türü ebleklikler vardı. Avustruya'dasın sanırım, buradan adına gönderdiğin kişi gümrüğe bizzat gidebilirse en düzgün şekilde oradan bilgi alabilir. Bunlar benim eşyalarım oradaydı işi bitti gönderildi diye derdini anlatabilirse ne ala.

Eğer son 1.5 ay gibi bir süre içerisinde Avusturya ya da yakın ülkelerden Türkiye' ye geliş kaydınız var ise vergi ödemeden ürünlerini alabilirsiniz, Avusturya'dan dönerken kargoya verdim derseniz pasaport kontrolünden yurtdışı giriş çıkışlarınıza bakıyorlar ve en 25 TL gibi bir ücreti vardı geçen sene onu ödüyorsunuz ve ürünlerinizi vergi ödemeden alabiliyorsunuz. geçen sene yapmıştım.

Motosikleti
1190 ADV
Neyi yapmıyorlarmış?
Ünsped'in gönderimi yapan değil de gümrükleme yapan birimiyle mi konuştun? Lojistik taraf sallamış olabilir. Gümrük müşavirliği ne demekmiş öğretmek mi gerekiyor kendilerine.. Bulaşmak istemiyorlar para getirmeyecek bir şeye.

Gümrük kanunundaki istisnai durumlar saçma sapandı en son. Yurtdışında yaşayan birisi Türkiye'ye döndüyse bu şekilde kıyafet vs. getirebiliyordu türü ebleklikler vardı. Avustruya'dasın sanırım, buradan adına gönderdiğin kişi gümrüğe bizzat gidebilirse en düzgün şekilde oradan bilgi alabilir. Bunlar benim eşyalarım oradaydı işi bitti gönderildi diye derdini anlatabilirse ne ala.

Ünsped dediğin bir gümrük müşavirlik firması, bu işleri yapmak zorunda olan bir kurum değil. Ben olsam bende uğraşmam faturası yok ne amaçla gönderildiği belli değil.

Ünsped dediğin bir gümrük müşavirlik firması, bu işleri yapmak zorunda olan bir kurum değil. Ben olsam bende uğraşmam faturası yok ne amaçla gönderildiği belli değil.

Ben önerilen firma olarak adı verildiği için Ünsped'in lojistik servisiyle gelen bir ürün gibi düşündüm. Şimdi mesajın alt kısmını okudum da PTT gönderisiymiş evet. Ben yine de gümrük müşavirliği firmasından çok eline ayağına bulaştırmayacak şekilde bir kısa yönlendirme yapmasını beklerdim onu ayrı tutuyorum.

Ünsped harici bir kaç komisyoncu firmaylada görüştüm, hepsi ; ürünler sıfır değilse biz bakmayız dedi. Birisi 15-20 bin vergi çıkar dedi. Diğeri geri iade al daha iyi dedi. Nasıl iade edilecek dedim; firmanın biri hiç alma geri gönderirler bekle dedi, diğeri dilekçe yazman lazım dedi. Abi bu memlekette bir tane iş düzgün olmazmı, PTT ararsın tel açmaz, bu işin içinde olanlara sorarsın kimse doğru bilgi vermez. Ablam kargonun olduğu PTT ye gidecek bakalım ne olacak. Yardımcı olacak kimseyi bulamadık

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar