Yurtdışından 2 kaskı aynı anda getirmek?

Yakın zamanda yurtdışından dönücem. Kardeşime hali hazırda bir kask aldım, kendime de ekipman dizip dönmeyi planlıyorum. 2 kaskı aynı anda (birini valize verip diğerine sırt çantama koymayı planlıyorum) getirmek gümrük açısından sorun teşkil eder mi? İkisi de şahsi kullanım için , faturalarıyla falan gelecek ama içimde de bir endişe var gümrük kitleyecekler diye. Sizce bir problem çıkar mı? Uçaktan indiğimde sırt çantama bakan eden olmamıştı ancak çok bir uçak tecrübem yok, bana mı tek seferlik öyle denk geldi, rutini zaten bu mudur?

Yakın zamanda yurtdışından dönücem. Kardeşime hali hazırda bir kask aldım, kendime de ekipman dizip dönmeyi planlıyorum. 2 kaskı aynı anda (birini valize verip diğerine sırt çantama koymayı planlıyorum) getirmek gümrük açısından sorun teşkil eder mi? İkisi de şahsi kullanım için , faturalarıyla falan gelecek ama içimde de bir endişe var gümrük kitleyecekler diye. Sizce bir problem çıkar mı? Uçaktan indiğimde sırt çantama bakan eden olmamıştı ancak çok bir uçak tecrübem yok, bana mı tek seferlik öyle denk geldi, rutini zaten bu mudur?
Nereden geldiğinize göre değişiyor sanırım , arkadaşım Kıbrıs'ta okuyor ve her geldiğinde çantasını baya detaylı kontrol ediyorlar. 1 Tane kaskta sıkıntı olmuyor ama 2 kaska belki sıkıntı çıkartabilirler gümrükte ki memura bağlı bir şey sanırım

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Büyük olasılıkla bakmayacaklar bile. Kontrol bile edilse, şahsi kullanıma yönelik, faturası olan ürünlerinizde sorun çıkmaz.

Motosikleti
Kymco Xciting VS 400
Tek kaskı geçen hafta Almanya dan koruma kılıfında getirdim. Bakan eden olmadı. 1 adedini valize koyabilirsen sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bu işler şans işi avrupada tırcılık yapan bi tanıdık vesilesiyle türkiyeye gelirken kendi şahsi malıymış gibi kask getirtmiştim bulgaristanda 20 euro türkiye sınırında da 40 euro para almışlardı

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Tek kaskı geçen hafta Almanya dan koruma kılıfında getirdim. Bakan eden olmadı. 1 adedini valize koyabilirsen sıkıntı olacağını sanmıyorum.
Aysonu almanyaya gidiyorum, bagaja vermeden elimde kabine alabilirsem benim de yeni kask alma niyetim var.

Motosikleti
CB650R
Kutulu getirecek iseniz en azından açılmasın diye konulan etiketleri çıkartın, bakmak isterler ise birisi kendime birisi kardeşime dersiniz. Bakmama ihtimalleri %50

Kıbrıs ayrı bir dünya, oradan uçak indiği zaman herkese kaçakçı muamelesi yapılıyor :D

Onun dışında mimli başka yerden gelinmiyorsa, şüpheli korkak gözlerle etrafı süzmüyosanız bir şey olma ihtimali çok düşük.
Her ihtimale karşı etiketleri sökün vizörden bu güzel öneri. Soran olursa gittim motor sürdüm geliyorum dersiniz biter gider.
Ben de kabinde kucağımda getirdim, bir kişi o ne diye bile sormadı.

Aysonu almanyaya gidiyorum, bagaja vermeden elimde kabine alabilirsem benim de yeni kask alma niyetim var.
Ne zaman nereye gidiyorsun dönüyorsun, denk getirirsek bi bira tokuştururuz

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
Geçen ay Hollanda'dan kask aldım. Oranın havalimanı gümrüğünde kutusunu, faturasını gösterip damgamı vurdurduktan sonra kutusunu attım.
Kendi çanta/torbasıyla koluma takıp Pegasus'un uçağına bindim.

Başka el bagajı olmadığı durumlarda kabine almada sorun yok. Zaten el bagajı olarak taşıdım.
Ama zayıf da olsa hem sırt çantası, hem kask durumuna karşı çıkma ihtimalleri var.

Kısmen gereksiz bilgi: Gümrük onayından sonra VatFree uygulaması ile vergi iadesi talebi açtım, 3 hafta sonra kredi kartıma ödeme aldım.
Shoei GT Air 3 kask 500€ - 18000TL'ye gelmiş oldu.

Geçen ay Hollanda'dan kask aldım. Oranın havalimanı gümrüğünde kutusunu, faturasını gösterip damgamı vurdurduktan sonra kutusunu attım.
Kendi çanta/torbasıyla koluma takıp Pegasus'un uçağına bindim.

Başka el bagajı olmadığı durumlarda kabine almada sorun yok. Zaten el bagajı olarak taşıdım.
Ama zayıf da olsa hem sırt çantası, hem kask durumuna karşı çıkma ihtimalleri var.

Kısmen gereksiz bilgi: Gümrük onayından sonra VatFree uygulaması ile vergi iadesi talebi açtım, 3 hafta sonra kredi kartıma ödeme aldım.
Shoei GT Air 3 kask 500€ - 18000TL'ye gelmiş oldu.
Ben de Almanya'dan getiricem. Kutularıyla getirmem mümkün değil zaten, sadece kılıflarıyla koyarım. Kask, sırt çantasına rahat sığıyor. Sırtımda çanta elimde kask binmicem o yüzden. Ben de Gt air 2 almayı düşünüyorum bakalım. (Birader biraz şekil sevdasına Ruroc Atlas aldırdı ama bakalım nasıl çıkıcak)

Benim de bi kask getirme planım var Pazar günü Frankfurt'ta olacağım, gerçi kaldığım yere yakın bi mağaza yok gibi ama en azından bi eldiven dizlik falan, lan hiç olmazsa balaklava falan alayım diyorum. Kask için de daha önce getiren bir arkadaşım kutusuz kılıfıyla getirdi, etiketleri vs söküp, problem olmadığını aktardı bizlere.

Sırf bu yüzden gelirken valizin yarısını boş getirdim. Baştan ayağa kışlık ekipman dizip dönücem bi aksilik çıkmazsa.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Benim de bi kask getirme planım var Pazar günü Frankfurt'ta olacağım, gerçi kaldığım yere yakın bi mağaza yok gibi ama en azından bi eldiven dizlik falan, lan hiç olmazsa balaklava falan alayım diyorum. Kask için de daha önce getiren bir arkadaşım kutusuz kılıfıyla getirdi, etiketleri vs söküp, problem olmadığını aktardı bizlere.
Tekte hiç bi sıkıntı yok da 2 kask biraz işi dara sokuyor ama o riski de alıcam artık. Yapacak bişey yok.

Büyük olasılıkla bakmayacaklar bile. Kontrol bile edilse, şahsi kullanıma yönelik, faturası olan ürünlerinizde sorun çıkmaz.
Kontrole çekseler bile yine adamın insafına kalıcaz gibi. Kask boyutları baya farklı ( biri SM, biri XXL) , kıl birine denk gelirsem "birader bu nasıl şahsi kullanım , diğerini satmaya getirmişsin" de diyebilir.

Motosikleti
Kıbrıs ayrı bir dünya, oradan uçak indiği zaman herkese kaçakçı muamelesi yapılıyor :D

Onun dışında mimli başka yerden gelinmiyorsa, şüpheli korkak gözlerle etrafı süzmüyosanız bir şey olma ihtimali çok düşük.
Her ihtimale karşı etiketleri sökün vizörden bu güzel öneri. Soran olursa gittim motor sürdüm geliyorum dersiniz biter gider.
Ben de kabinde kucağımda getirdim, bir kişi o ne diye bile sormadı.

Ne zaman nereye gidiyorsun dönüyorsun, denk getirirsek bi bira tokuştururuz
Sömestr tatilinde Köln'e gidiyoruz. Çocuklar 17'sinde karne alackalar, 18'i sabahı ailecek uçacağız. Makul fiyata uça bileti bulunca orada da kalacak akraba olunca gidelim dedik.

Kölch tipi biraları meşhurmuş oranın. Gitmişken tadına bakacağım. Bir d ebüyük bir motosiklet mağazası adresi buldum bir yarım günü orayı gezmeye ayırıcam.

Sömestr tatilinde Köln'e gidiyoruz. Çocuklar 17'sinde karne alackalar, 18'i sabahı ailecek uçacağız. Makul fiyata uça bileti bulunca orada da kalacak akraba olunca gidelim dedik.

Kölch tipi biraları meşhurmuş oranın. Gitmişken tadına bakacağım. Bir d ebüyük bir motosiklet mağazası adresi buldum bir yarım günü orayı gezmeye ayırıcam.
Afiyet olsun, yakınız ama çok değil. Otelin adresi belli değil mi, yapıştır FC'den gelsin otele. :D

Bence sorun olmaz ama tamamen size denk gelen gümrük memurunun insiyatifinde. İkisinide yanına alırsan yolculardan birine gümrükten geçirmesi için rica edebilirsin.
Uçakla taşınmayacak bir şey almak isterseniz haberleşelim. Bana kargo edebilirsiniz gelip geçerken bırakırım.

Motosikleti
Afiyet olsun, yakınız ama çok değil. Otelin adresi belli değil mi, yapıştır FC'den gelsin otele. :D
Otelde kalmayacağız, eşimin teyzesi Köln'de yaşıyor, onun evinde kalacağız. Aslında otele göre daha belli adres, ama internetten almak istemiyorum, mağazada deneyip görüp almak istediğim için mağaza gezicem, zaten çok bir şey alamam uçak biletlerini en ucuzundan aldım fazla bagaj hakkımız yok. Asıl ekipman alışverişini mart-nisan gibi Selanik'e arabayla gidip kocaman bagajı doldurma planımız var.

Bence sorun olmaz ama tamamen size denk gelen gümrük memurunun insiyatifinde. İkisinide yanına alırsan yolculardan birine gümrükten geçirmesi için rica edebilirsin.

Uçakla taşınmayacak bir şey almak isterseniz haberleşelim. Bana kargo edebilirsiniz gelip geçerken bırakırım.
Bu gidişimde bütçe planımda yüklü ekipman alışverişi yok, dah açok mağazaları gezme niyetindeyim. Asıl planım mart-nisan gibi Selanik'e gitmek, orada motomarket diye büyük bir mağazadan bahsetmişti arkadaşlar oradan eşime komple ekipman kendime de yeni kask alma niyetim var.

Ama bu teklifiniz çok ince oldu, ben de gelip geçerken Lüleburgaz'dan geçiyorsanız haber verin köfte ısmalayayım diyeyim. :)

Konusu hazır buradayken, disk kilit getirirken bir sıkıntı yaşamam dimi ya? Sırt çantasına atıcam direkt kilidi, bavula koymadan. Metal ağır bir şey diye sormak istedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar