Şöyle ek yapayım ben de,
belirli bir kapasitenin üstünde bataryası olan şeyleri kabin altı bagaja veremezsiniz. mesela akü şarj aleti değil ama jump starter sorun çıkarabilir.
@espresso'nun bahsettiği noco2'yi kabin altına verdim mesela, onda bir batarya yok, ama UTRAI jump starter vardı, onları mecbur kabine aldım. ağırlık falan filan konuları da olduğu için kontuarda bişeyleri sormam gerekmişti, o sırada jump starter'ı alıp arkasını okuyup birilerine sordular, onu kabin altı bagaja veremiyordum mesela.
belirli sayıdan fazla pil, kalem pil yine kabin altına gidemiyor. sayıyı bilemedim şimdi ama seyahatte kullandığım traş makinası kalem pilli, onu kabine alıyorum. iki pili var, sanki ikiden fazla pil verilmiyor gibi aklımda kalmış ama asla emin değilim.
disk kilidini ben de bagaj altına verdim, kabine alınmasında sakınca olmaz diye tahmin ediyorum ama tahmin sadece, kesici delici bir şey değil sonuçta. ben de kabin altına verdim. - edit:şimdi biraz google denedim ama brake disc lock desem de fren diski taşınır mı gibi sonuçlar geldi. kabin altı bagajı ağırlığı sınırdaysa kritik bir durum varsa abus'e veya havayolu şirketine mail atarak sorulabilir. işleri ne yanıtlasınlar.
kaskın içinde strofor desteği yüksek ise, imkan varsa bir de patpata sarıp kabin altına verilebilir, iki tane olması durumundan bahsediyorum. tek ise taşıma çantası ile kabine almak en temizi.
@espresso
abi ipsala'dan girerken yüksek ihtimal bagajı açtıracaklar. ekipmanlar direk göze çarparsa uğraşabilirsin, mümkün olduğunca ön yolcu koltuğu altı, bagajın arkasındaki görünmeyen yerleri kullanıp önüne başka market poşeti koymakta fayda var. bir de fiyatları yüksek bile olsa yunan'dan çıktıktan sonra setur veya yunan duty free'den de bir iki şey alıp göstermelik koyarsan, onların sayısı da limitlerin altında olursa dikkatleri ona çekmiş olursun.
Vergi kutsaldır, vergilendirilmemiş alışveriş kanun dışıdır, yatırım tavsiyesi değildir, her koyun kendi bacağından asılır vs vs