Yurtdışından 2 kaskı aynı anda getirmek?

Otelde kalmayacağız, eşimin teyzesi Köln'de yaşıyor, onun evinde kalacağız. Aslında otele göre daha belli adres, ama internetten almak istemiyorum, mağazada deneyip görüp almak istediğim için mağaza gezicem, zaten çok bir şey alamam uçak biletlerini en ucuzundan aldım fazla bagaj hakkımız yok. Asıl ekipman alışverişini mart-nisan gibi Selanik'e arabayla gidip kocaman bagajı doldurma planımız var.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu gidişimde bütçe planımda yüklü ekipman alışverişi yok, dah açok mağazaları gezme niyetindeyim. Asıl planım mart-nisan gibi Selanik'e gitmek, orada motomarket diye büyük bir mağazadan bahsetmişti arkadaşlar oradan eşime komple ekipman kendime de yeni kask alma niyetim var.

Ama bu teklifiniz çok ince oldu, ben de gelip geçerken Lüleburgaz'dan geçiyorsanız haber verin köfte ısmalayayım diyeyim. :)
Abi selanikte ucuza geliyor mu ya? daha araştırmadım müsait olunca bakıcam dediğin yere. Bende Ispanyadan ekipman dizmeyi planlıyorum daha önce iki kere gitmiştim keşke o zaman alsaydım. Gerçi o zaman motosiklete ihtiyacim yoktu evden çalışıyordum :D

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Konusu hazır buradayken, disk kilit getirirken bir sıkıntı yaşamam dimi ya? Sırt çantasına atıcam direkt kilidi, bavula koymadan. Metal ağır bir şey diye sormak istedim.
Tehlikeli bulup uçağa almamazlık yaparlar mı? tırnak makası bile almayabiliyorlar ya o yüzden dedim.
Bavula konur ama ne kadar ağır olabilir ki en fazla 1 kilo.

Tehlikeli bulup uçağa almamazlık yaparlar mı? tırnak makası bile almayabiliyorlar ya o yüzden dedim.
Bavula konur ama ne kadar ağır olabilir ki en fazla 1 kilo.
Valla ben de bi emin olamadım ya, alarmlı vs oluyolar ya, çalacağından değil de işte... Kutusunu falan atarım zaten ABUS 8077 alıcam kılıfı oluyo, çantaya koyarım diye düşünüyorum. Tıraş makinesi falan götürüyorum çünkü sırt çantamda, bir sıkıntı olmadı şimdiye kadar.

Motosikleti
Abi selanikte ucuza geliyor mu ya? daha araştırmadım müsait olunca bakıcam dediğin yere. Bende Ispanyadan ekipman dizmeyi planlıyorum daha önce iki kere gitmiştim keşke o zaman alsaydım. Gerçi o zaman motosiklete ihtiyacim yoktu evden çalışıyordum :D
https://www.motomarket-shop.gr/en

Bu mağaza Selanik'teymiş. Bir cumartesi sabah erkenden evden araba ile yola çıkıp Selanik'e gidip mağazayı gezip bagajı doldurup gelme niyetim var. fiyatlara webden bakınca bana makul geldi, sonuçta avrupadaki diğer ülkelerle çok büyük farkı yok, tax-return imkanı da varmış.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Valla ben de bi emin olamadım ya, alarmlı vs oluyolar ya, çalacağından değil de işte... Kutusunu falan atarım zaten ABUS 8077 alıcam kılıfı oluyo, çantaya koyarım diye düşünüyorum. Tıraş makinesi falan götürüyorum çünkü sırt çantamda, bir sıkıntı olmadı şimdiye kadar.
Bilemedim.
Alarmı ötmesin diye pili sökülebilir.
Ama küçük bir şey sorun çıkaracağını sanmıyorum.

Son düzenleme:
ağaza Selanik'teymiş. Bir cumartesi sabah erkenden evden araba ile yola çıkıp Selanik'e gidip mağazayı gezip bagajı doldurup gelme niyetim var. fiyatlara webden bakınca bana makul geldi, sonuçta avrupadaki diğer ülkelerle çok büyük farkı yok, tax-return imkanı da varmış.
benim de aklıma yattı abi, mağazaya baktım fiyatlar neredeyse aynı. Biraz daha araştırıp duruma göre bende selaniğe gidebilirim yakın bir zamanda. Daha önce arabayla vs geçmedim ve ekipman almadım. Nelere dikkat etmek lazım, kutularında getirsek sorun oluyor mu? aracı arıyorlar mı? bu soruların cevabını araştırıp bulabilirim ama konusu geçmişken senden de fikir alayım dedim :D

Motosikleti
benim de aklıma yattı abi, mağazaya baktım fiyatlar neredeyse aynı. Biraz daha araştırıp duruma göre bende selaniğe gidebilirim yakın bir zamanda. Daha önce arabayla vs geçmedim ve ekipman almadım. Nelere dikkat etmek lazım, kutularında getirsek sorun oluyor mu? aracı arıyorlar mı? bu soruların cevabını araştırıp bulabilirim ama konusu geçmişken senden de fikir alayım dedim :D
Daha önce araba ile Bulgaristan'a geçip Burgaz şehrindeki decathlon mağazasından çadır (bir büyük bir küçük), kamp masası, kamp sandalyesi, şişme yatak vb. bir sürü kamp malzemesi alıp bagajı doldurup kapıkuleden girşi yapmıştım. Bulgar tarafında bagajı açtırdılar, kamp malzemelerimiz dedim, Türk tarafında da bagajı açıp baktılar, kamp malzemeleri dedim tamam demişti sınırdaki gümrükçü. Malzemelerin gıcır gıcır yeni alındığı belli oluyordu ama sorun etmediler. sınırda daha çok kaç şişe rakı aldık onu kontrol ediyorlar.
Bulgaristandan aldığım malzemelerle 2-3 defa yunanistana geçip kamp yaptık, dönüşte de ipsaladan girerken türk tarafında bagajı açınca dışarıdan gözle bakıp tamam deyip göndermişti, yine o sınır geçişlerinde de türk tarafındaki gümrük kişisel kullanım amaçlı olduğu belli olan şeylere önemsemiyordu.
Ben kask gibi şeylerin kutularını atmayı tercih etmem, evde depoda dursun, uzun süre kullanmayacağımda kutusunda evde saklarım derim bu yüzden alırken kutularını atmayacağım.

• Beğen
Tepkiler: pea
kimse anlamaz anlayamaz.çok istersen sırada bekleyen birinin eline tutuştur o geçsin sana versin.kesinlikle hakkını sonuna kadar kullan al alabildğini 2 şer taneden döşe üst başını

Motosikleti
Bu konuda da konuşmuşuz, güncelleyeyim dedim.
Almanya'dan abus 8077 alarmlı disk kilidi aldım, noco genius2 akü şarj cihazı, 2 tane bisiklet için abus zincir kilit (şifreli olanlardan) hanıma da motosiklet pantalonu ve mont aldık. hepsini bavula koyduk, havalimanında bavulu aç diyen olmadı.

Nisan gibi arabayla Selanik'e gidip kalan ekipmanlarla bagajı doldurup dönme planımız devam ediyor, sabah erkenden çıkıp Selanik'deki motosiklet mağazasına varıp alışverişi yapıp aynı gece dönme niyetimiz var.

Şöyle ek yapayım ben de,

belirli bir kapasitenin üstünde bataryası olan şeyleri kabin altı bagaja veremezsiniz. mesela akü şarj aleti değil ama jump starter sorun çıkarabilir. @espresso'nun bahsettiği noco2'yi kabin altına verdim mesela, onda bir batarya yok, ama UTRAI jump starter vardı, onları mecbur kabine aldım. ağırlık falan filan konuları da olduğu için kontuarda bişeyleri sormam gerekmişti, o sırada jump starter'ı alıp arkasını okuyup birilerine sordular, onu kabin altı bagaja veremiyordum mesela.

belirli sayıdan fazla pil, kalem pil yine kabin altına gidemiyor. sayıyı bilemedim şimdi ama seyahatte kullandığım traş makinası kalem pilli, onu kabine alıyorum. iki pili var, sanki ikiden fazla pil verilmiyor gibi aklımda kalmış ama asla emin değilim.

disk kilidini ben de bagaj altına verdim, kabine alınmasında sakınca olmaz diye tahmin ediyorum ama tahmin sadece, kesici delici bir şey değil sonuçta. ben de kabin altına verdim. - edit:şimdi biraz google denedim ama brake disc lock desem de fren diski taşınır mı gibi sonuçlar geldi. kabin altı bagajı ağırlığı sınırdaysa kritik bir durum varsa abus'e veya havayolu şirketine mail atarak sorulabilir. işleri ne yanıtlasınlar.

kaskın içinde strofor desteği yüksek ise, imkan varsa bir de patpata sarıp kabin altına verilebilir, iki tane olması durumundan bahsediyorum. tek ise taşıma çantası ile kabine almak en temizi.

@espresso
abi ipsala'dan girerken yüksek ihtimal bagajı açtıracaklar. ekipmanlar direk göze çarparsa uğraşabilirsin, mümkün olduğunca ön yolcu koltuğu altı, bagajın arkasındaki görünmeyen yerleri kullanıp önüne başka market poşeti koymakta fayda var. bir de fiyatları yüksek bile olsa yunan'dan çıktıktan sonra setur veya yunan duty free'den de bir iki şey alıp göstermelik koyarsan, onların sayısı da limitlerin altında olursa dikkatleri ona çekmiş olursun.

Vergi kutsaldır, vergilendirilmemiş alışveriş kanun dışıdır, yatırım tavsiyesi değildir, her koyun kendi bacağından asılır vs vs :D

Motosikleti
Kymco Xciting VS 400
Maalesef Türkiye den alış veriş yapmak enayilik gibi oldu. Shuberth S3 kaskı 14.250 TL ye aldım Fc-Moto dan. Burada 26.000+ fiyatlara satılıyor. Bu ay sonu da Fransa ya gideceğim. İnternetten Richa Tundra mont almıştım 129 € fiyata, orada dayının adresine kargolatmıştım, dönerken getireceğim. Revit eldiven 25€. Bilet parası bedavaya gelmiş oluyor.

İki kişi seyahat edecek ise sorun olmaz. Kendimize aldık dersiniz sorarsa. Tek kişi iki kask getirmek isterse sıkıntı çıkabilir.

Motosikleti
@espresso
abi ipsala'dan girerken yüksek ihtimal bagajı açtıracaklar. ekipmanlar direk göze çarparsa uğraşabilirsin, mümkün olduğunca ön yolcu koltuğu altı, bagajın arkasındaki görünmeyen yerleri kullanıp önüne başka market poşeti koymakta fayda var. bir de fiyatları yüksek bile olsa yunan'dan çıktıktan sonra setur veya yunan duty free'den de bir iki şey alıp göstermelik koyarsan, onların sayısı da limitlerin altında olursa dikkatleri ona çekmiş olursun.

Vergi kutsaldır, vergilendirilmemiş alışveriş kanun dışıdır, yatırım tavsiyesi değildir, her koyun kendi bacağından asılır vs vs :D
arabayla sınır girişinde freee shodan bir şişe mastika ya da uzo alınca pasaport kaydında o görünüyor, ona bakıp bagajı fazla kurcalamıyorlar. :)
Zaten iki kişi gideceğiz, iki kask getirirsek kişisel kullanım deriz sorun olacağını sanmıyorum, ama kişi sayısından çok kask olsa sorun olabilirdi.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Bisikletçi.
1734824343405

Meksikalının biri her gün bisiklet ve önünde bir kum torbasıyla Amerika'dan ülkesine gitmek için gümrükten geçermiş.
Bir gün Gümrük Memuru bu durumdan kuşkulanmış ve Meksikalıya:
- "Dur. Ne geçiriyorsun gümrükten?" demiş.
Meksikalı:
- "Kum" diye cevap vermiş.
Gümrük Memuru, kum torbasına elini sokmuş, karıştırmış gerçekten sadece kum varmış torbada. Bu olaydan sonra Meksikalı aylarca gümrükten bisikletle önünde kum torbası olduğu halde geçmiş. Her seferinde aynı şekilde geçen Meksikalıda hiç bir şey bulamamak, gümrük memurunu deli ediyormuş. Ama yapabileceği bir şey de yokmuş. Bir yıl sonra Gümrük Memuru, bir barda içki içerken, sınırda arayıp durduğu Meksikalının da aynı barda olduğunu görmüş. Hemen yanına gitmiş ve:
- "Artık ben emekli oldum ve sana bir şey yapamam. Çok iyi biliyorum ki sınırdan bir şey kaçırıyordun. 1 yıldır içim içimi yiyor. Lütfen bana söyler misin? Gümrükten ne geçiriyordun?" demiş.
Meksikalı kafasını hafifçe çevirip mırıldanmış:
- "Bisiklet"

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar