Yurtdışına Taşınma

Merhaba
Arkadaşlar aranızda türkiyeden yurtdışına taşınmış olan varsa bizimle gidiş hikayelerini ve yaşadıkları ülke ile ilgili görüşlerini paylaşabilirler mi:silent:
bende yurtdışında yaşamak istiyorum fikirlerinizi almak istedim iyi günler ...

Merhaba
Arkadaşlar aranızda türkiyeden yurtdışına taşınmış olan varsa bizimle gidiş hikayelerini ve yaşadıkları ülke ile ilgili görüşlerini paylaşabilirler mi:silent:

taşınma mı , yerleşme mi ?

zira eşyaların nasıl taşınacağı hakkında bilgim yok ,
yerleşmek işlemlerindeki prosedürler ise ülkeye göre değişir...

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Şener şen bakıyor o işlere :p

Merhaba

Dunyanin 3 kitasini gezmis ve bir cok yerde bulunmus ve yasamis biri olarak bu soruya cevap vermek imkansiz diyorum.

Sanirim sen bir bilgilere ulasmak istiyorsun ve birinin tam senin duymak istedigin hikayeyi anlatmasini bekliyorsun:)

Bence sen once bize

Nereye yerlesmek istedigini

Neden gitmek istedigini

Egitimini ve o ulkenin ana diline hakim olup olmadigini

Yasini ve egitimini

soyler isen ortaya daha anlamli bir tablo cikacak

Merhaba

ben gitmedimde arkadaş gitti londra"ya çaılışmak hemde okumak için sana onun yorumlarını söyleyeyim aksama kadar iş ondan sonra ingilizce kursu yani anlayacagın epeyi bi yoruluyo ev kiraları çok pahalı onuda söyleyeyim benimde yurtdışında yaşamaya niyetim var söyle güzel bir maldivler olsa of bea:queen:

nacizane fikrim,
sadece kalma izni bile sıkıntılı. yaşanılır bir ülkeye gitmek isteyeceksiniz ve haliyle orada çalışmanız da gerekecek bunun için de çalışma izni. herşeyi tamam vizesi yalan olan kişiler genelde avrupa ya da amerikan vatandaşı bir kadınla anlaşmalı olarak evleniyor. 2-5 yıl arası ev olarak gösterdiğin haneye gelen fatura kira posta gibi şeyleri 2 ayda bir büroya teyit etmen gerekecek. yani hanımköyde kalman gerekiyor biraz.ya da kaldığın yer oraya gidip gelmen için yakın olmalı,ülkesine göre belli bir süre sonra yalancı evlilik bitse de vatandaşlık hakların baki kalıyor(istisnai ülkeler olabilir) e birkaç bin euro/dolar gidiyor bu uğurda ama t.c. pasaportla temelli kaçmak zor biryerlere.(legal olarak)

ben almanyaya yerleşmek istiyorum . şu an lise öğrencisiyim . üniversiteyi almanyada okuyup orda temelli yaşamak istiyorum.almanca bilmiyorum

bence işin zor :pale: artık Almanyanın eski havası kalmamış boşuna gidipte rezil olma.Arkadaşım kaçak gitmişti bitane kız bulmuş evlenecekken dayısı ihbar etmiş :p Türkiyeye postaladılar geri.:) Senin gitmen içinde yasal olarak kriterler var örnek Almanca çok iyi bilmelisin öle lak diye senide kabul etmezler :)

Son düzenleme:
bende öyle duydum fakat almanyada yaşamış bir türk ün hikayesini öğrenmek isterim

asm

Dunyanin 3 kitasini gezmis ve bir cok yerde bulunmus ve yasamis biri olarak bu soruya cevap vermek imkansiz diyorum.

Sanirim sen bir bilgilere ulasmak istiyorsun ve birinin tam senin duymak istedigin hikayeyi anlatmasini bekliyorsun:)

Bence sen once bize

Nereye yerlesmek istedigini

Neden gitmek istedigini

Egitimini ve o ulkenin ana diline hakim olup olmadigini

Yasini ve egitimini

soyler isen ortaya daha anlamli bir tablo cikacak

Maşallah.

"Bu dünya benim memleket" deseniz yeridir o zaman :)

Bana sorarsan kal ailenin arkadaslarinin yaninda.Ordan bakildigi gibi kolay ve tozpembe degil hersey.Arkadaslarin da dedigi gibi gidecegin ulkenin diline hakim olman gerekiyor aksi halde cok ama cok zorlanirsin.Oyle bi durumda 3-4 seneni yok say.Yeni bi ulke demek herseye sifirdan baslamak demek.Yapamassan dayanamazsan geri donup turkiyede de sifirdan baslamak gerek.Yurt disina yerlesme isi benim yeni yeni kafama girdiginde kim ne derse desin vazgecmezdim dinlemezdim mutlaka ki sende o durumdasin.
Bak mesela ben geldim geri donus yolum kapali askerlik yuzunden.Donmek istesemde donemem.Buralari cok seviyorum tam yasanilacak yer ama dogup buyudugun yerler gibisi yok yine de.Pisman deilim ama simdiki aklim olsa turkiyede kalirdim.Yedik bi b.k mecbur devamini getiriyoruz iste :p
Bence sen bi daha dusun hatta uzun bi sure dusun..Basit bi karar degil cunku.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Bana sorarsan kal ailenin arkadaslarinin yaninda.Ordan bakildigi gibi kolay ve tozpembe degil hersey.Arkadaslarin da dedigi gibi gidecegin ulkenin diline hakim olman gerekiyor aksi halde cok ama cok zorlanirsin.Oyle bi durumda 3-4 seneni yok say.Yeni bi ulke demek herseye sifirdan baslamak demek.Yapamassan dayanamazsan geri donup turkiyede de sifirdan baslamak gerek.Yurt disina yerlesme isi benim yeni yeni kafama girdiginde kim ne derse desin vazgecmezdim dinlemezdim mutlaka ki sende o durumdasin.
Bak mesela ben geldim geri donus yolum kapali askerlik yuzunden.Donmek istesemde donemem.Buralari cok seviyorum tam yasanilacak yer ama dogup buyudugun yerler gibisi yok yine de.Pisman deilim ama simdiki aklim olsa turkiyede kalirdim.Yedik bi b.k mecbur devamini getiriyoruz iste :p

Be abicim, sen de hizini alamamissin.
Az daha gitsen, oteki dunya zaten.:p
Insan azicik yakin yere gider yahu.:cherry:

Be abicim, sen de hizini alamamissin.
Az daha gitsen, oteki dunya zaten.:p
Insan azicik yakin yere gider yahu.:cherry:

Su siralar benimde cok kafama takiliyo bu:p
Turkiyeye 1 hafta kacim desem 2 gun ucakta geciyo.. Inan hosteslerle falan duygusal bag kuruyorz bu surede:p

Yurtdışında yaşama beklentilere, arzulara , hedeflere , yaşam tarzına göre çok keyiflide olabilir, ıstırab haline de gelebilir.

Ben iki ay Almanya da kaldım, Kardeşim hala almanya da yaşıyor. Ama almanya da Türkiye deki gibi yaşamak istiyor. Türkideki alışkanlıklarını aynen sürdürüyor. Kapalı bir toplum yapısında etrafında 10-15 hemşeri memleketli ile hayat geçrimeye çalışıyor. Kendisi lise mezunu ve buyuk sıkıntı yaşıyor. Ne zaman telefonda konuşsak Türkiyeye dönmekten bahsediyor. Kendisi bir pastanede üretim kontrol şefi, maddi imkanları çok iyi , ama kultürel olarak adaptasyonu sağlayamadı..

İş yerinden arkadaşım da Almanya da , kendisi makina mühendisi, gezmeyi yaşamayı seven bilen bir insan, orada şu an da doktora yapıyor, geçen sene eşi ve çocuğunu da aldı yanına, makina üretimi yapan bir firma da çalışıyor, hayatından son derece memnun ve keşke daha önce gelseydim diye düşünüyor. ...

Dolayısı ile Almanya nasıl, Amerika iyi mi, Kanada çekilir mi, meselesi tamamen senin hedeflerin, hayata bakışın ile ilgili ... Burada pozitif, çalışkan , yeniliklere açık ve kendi şansını ortaya çıkarmayı beceren bir insansan orada da öylesin... Ama burada baba, dayı, hemşeri desteğine/muhabbetine saplanıp kalmışsan orada bunlar olmayacağından , bir ay sonra "çekilmez buralar yaa" moduna girersin...

Selamlar Kolaylıklar

sadede gelelim hacı, piyasa nası? :p

ben almanyaya yerleşmek istiyorum . şu an lise öğrencisiyim . üniversiteyi almanyada okuyup orda temelli yaşamak istiyorum.almanca bilmiyorum

2,5 sene Almanya'da Cottbus ve Berlin'de yaşadım ve yüksek lisans yaptim. doktoraya başlamıştım ki 2005 yılında ani bir karar ile Turkiyeye dondum, kendi işimi kurdum ve doktorayi burda yapmaya basladım.

Bazen dondugum icin kendime cok kiziyorum; neden diyecek olursan, kesinlikle calisma sartlari, sahip oldugun haklar ve bu haklarin kullanimi ve erisimin, birey olarak ozgurluklerin Turkiye ile karsilastirilamaz. Ote yandan surekli yabanci olarak kabul edileceğin bir toplumda her sabah kendini kanitlamak icin evden cikman gerekiyor. Yani orda evinin kapisindan, calistigin masaya gelene kadar sen Alman toplumunun gozunde muhtamelen kacak olarak ulkeye girmis, bi sekilde orda kalmis veya kalmaya calisan, sisteme zarar veren veya verme potansiyeli olan bir kisi olarak algilaniyorsun yada en azindan oyle hissedebilirisin. Uzun sureli mutlu ve basari bir sekilde yasamak istiyorsan tabii kurallara uyma, sorumluluklarini tam ve mumkun oldugunca zamaninda yerine getirme vb. konularda kesinlikle mentalite degisikligi gerektini unutma yoksa zorlanirsin. Gerci lise ogrencisi olman avantaj, ilerleyen surecte cok daha kolay uyum saglayabilirsin.

Dil sorunun cozmen gerekitigine girmiyorum, olmazsa olmaz bir konu. Ayrica orada universite okuyabilmen icin DAAD sinavini gecmen gerek sanirim. Almanyada universiteler ucretsiz sadece donemlik 50-100 avro harc odeyeceksin. sehre gore degisir ama her durumda en az ile yetinecegini dusunerek aylik yasam giderlerin icin 600-700 avro civarinda paraya ihtiyacin olacagini soyleyebilirim. gidince is buluruma sakin guvenme derim, son yillarda Almanya'da ciddi issizlik var, ayrica senin yilda 90-100 gun calisma iznin olacak. kacak calisirsan surunursun, bi kere patronun buyuk ihtimalle Turkiyeden gelmis biri olacak; artik sen dusun gerisini, yada etrafinda çalışanlara sor kuralsiz bir ortamda calismanin nasil oldugunu :)
ayrica para kazanicam diye ugrasirken okulu bitirememe ihtimalin yuksek, yani almanya ucretsiz universite vb. acilarindan cok iyi firsat tanirken, toplumsal yapida karsilasacaklarin acisindan biraz sıkıntılı olabilir

Ote yandan eger aile durumun iyi ise sana Amerika, Avustralya'da universite okumani tavsiye edebilirim (yillik okul ucretleri 20-25 bin dolar +yasam masraflari) Kendi gozlemlerim ve o ulkelerde yasayan ve calisan arkadaslardan edindigim izlenimlere gore Turkiyeden gelmiş olman Almanya'nın aksine bu ulkelerde cok az sorun. Ayrica ingilizce ogrenmen almancadan daha kolay. Bu ulkelere uyum saglaman cok daha kolay cunku nufuslarinin cogu gocmen ve beyaz bir gocmen olman senin icin avantaj.

Belki biraz uzun ve daginik oldu ama artik idare et. is arasinda sole bi kafami dagatayim diye girdim, sorunu gorunce belki yardimci olur diye ancak bu kadar toparlayabildim.

bol sans dilerim...
evren deniz

NOT: ifadelerimden yanlis anlasilmasin; Almanya gitme, Amerikaya git veya hic gitme burda kal naapcaksın oralarda demiyorum, sadece gordugum, yasadigim, duyduklarimi aktarmaya calistim, plan yaparken yardimci olur belki

Benden de bir tavsiye;

Eğer üniversite sınavında puanın düşük gelir ve istemediğin bir şehirde istemediğin bir dalı okursan hiç okuma , yurtdışında eğitimi araştır ve seç.

Yurtdışında okumak insanın sosyal bakımdan gelişimine çok yardımcı oluyor , çevreye adapte olmayı öğreniyorsun ve iş hayatında da daha atılgan oluyorsun. Kendi ayaklarında yaşamayı öğreniyorsun. Fakat önceden söylemek gerekiyor , yerine göre çok zorlanabiliyorsun da. Yapamayıp yarıda bırakan ve geri dönen birçok öğrenci de var.
Kendi memleketinde herşey önüne gelirken başka bir ülkede herşeyi kendin öğreniyor ve başarıyorsun ki bu çok önemli...
Bir artısı da , bir ülkede yaşadığın zaman o ülkenin dilini hiçbiryerde öğrenemeyeceğin kadar iyi öğreniyorsun. Bu zamanın şartlarında dil olmazsa olmazlardan ki 2 yabancı dil bilmek iş hayatında az olarak sayılıyor.

Şimdilik başka bir ülkeye yerleşmektense başka bir ülkede yüksek öğrenim yapmaya odaklanmanı tavsiye ederim...

ou yea beybi, koy :mrgreen:

ama önce forum kurallarını oku;

http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/anayasa.uc?p1=12
Koymasam daha iyi olacak sanirim:p
Benden de bir tavsiye;

Eğer üniversite sınavında puanın düşük gelir ve istemediğin bir şehirde istemediğin bir dalı okursan hiç okuma , yurtdışında eğitimi araştır ve seç.

Yurtdışında okumak insanın sosyal bakımdan gelişimine çok yardımcı oluyor , çevreye adapte olmayı öğreniyorsun ve iş hayatında da daha atılgan oluyorsun. Kendi ayaklarında yaşamayı öğreniyorsun. Fakat önceden söylemek gerekiyor , yerine göre çok zorlanabiliyorsun da. Yapamayıp yarıda bırakan ve geri dönen birçok öğrenci de var.
Kendi memleketinde herşey önüne gelirken başka bir ülkede herşeyi kendin öğreniyor ve başarıyorsun ki bu çok önemli...
Bir artısı da , bir ülkede yaşadığın zaman o ülkenin dilini hiçbiryerde öğrenemeyeceğin kadar iyi öğreniyorsun. Bu zamanın şartlarında dil olmazsa olmazlardan ki 2 yabancı dil bilmek iş hayatında az olarak sayılıyor.

Şimdilik başka bir ülkeye yerleşmektense başka bir ülkede yüksek öğrenim yapmaya odaklanmanı tavsiye ederim...

Tamamen katiliyorum.25 yildir turkiyede edinmedigim tecrube ve sorumlulugu 1 sene gibi kisa bi surede edindim. Hayat zormus meger be bilader:p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar