Temu'dan hic alisveris yapmadim, genelde aliexpress'ten elektronik esya aliyorum. Ekstra bir vergi odenmiyor. (Almanya'dayim)Dün Temu dan vereceğim siparişin adresini Almanya olarak girdim. Bir vergi bindirmeden benden çıplak fiyatı alacaktı ama emin olamadım. Almanya ya da Avrupa Birliği ülkelerine sevk ettiğimizde alıcı ekstra ürün tesliminde bir vergi ödüyor mu?
Bunu söyleyeceğim kaç gündür tutuyorum kendimi.başlıkta niye vergisiz alışveriş yazıyor yahu? %60 boru gibi vergisi vardı, sırf bu nedenle Almanya'ya gönderttim arkadaş gelecekti, vergiden kaçındık aq.
2008 yazı, dolar kuru 1 lira 20 kuruş; kafama taktığım bandanayı bile yurtdışından aldığım günler... Şu an o hayatlar bambaşka gezegende gibi...Yeni nesil nasıl ateşe vermiyor ülkeyi....
2008 yazı, dolar kuru 1 lira 20 kuruş; kafama taktığım bandanayı bile yurtdışından aldığım günler... Şu an o hayatlar bambaşka gezegende gibi...
2006 yılı doğru düzgün mevzuat yok, İskoçya'dan amortisör geldi. Şu kadar ara ödedim diye Western Union makbuzumu gösterdim, temsili bir damga v.s. vergisi verip aldım postahaneden...
Ve oraya gittiğinde memurlar senin samimiyetine, üslubuna bakıp; ismini hatırladıklarında dağıtım evrakını imzalar mal eve gelirdi be...Mevzuat 1500EUR'u aşarsa ticari bir iş yapmadığını gel anlat şeklinde tertemizdi işte =)
Bir de "ne la bu" diye anlamadıkları şeyler için çağırırlardı vatandaşları =) Bir tanıdık teknesine WiFi anteni almıştı uzun, roket mi ne bu diye çağırmışlardı![]()
Ve oraya gittiğinde memurlar senin samimiyetine, üslubuna bakıp; ismini hatırladıklarında dağıtım evrakını imzalar mal eve gelirdi be...
Artık gümrük hatıralarımızı anlatırız ancak forumlarda falan.
ben veriyorum da tek başıma olmuyoBunu söyleyeceğim kaç gündür tutuyorum kendimi.
Her yerde vergisiz alışveriş dönemi bitti yazıyor, o zaten 2024'te mi ne bitti.
2010 muydu neydi... tanesi $100'dan iki tane Oakley snowboard goggle'ı almıştım olm. Acıbadem Posta İşleme Merkezi'nde altına dalan varyemez amca misali paketlerin arasına dalıp almıştım. Çıkarken de dayıya bir sigara ikram ettim beraber üfledik. Ne vergisi lan..
Yeni nesil nasıl ateşe vermiyor ülkeyi....
1 ocak itibariyle Almanya da da limit gelmiş olabilir mi? Birinden öyle birşey duydumTemu'dan hic alisveris yapmadim, genelde aliexpress'ten elektronik esya aliyorum. Ekstra bir vergi odenmiyor. (Almanya'dayim)
Limit değil esas sorun, günlerdir yazılıyor çiziliyor; esas sorun 1Euro bile olsa gümrük beyannamesi zorunluluğu...1 ocak itibariyle Almanya da da limit gelmiş olabilir mi? Birinden öyle birşey duydum
Bulgaristan adresi lazım olursa ben vereyim, maaşta istemem. Sınırda çok uzak sayılmaz bana.Şu Bulgaristan sınırına yakın bir ev tutup, kargolarımızı teslim alacak maaşlı bir adama ihtiyacımız var. Öyle birini bulduk mu sınırdan Türkiye'ye sokmak kolay.
Dogru.Limit değil esas sorun, günlerdir yazılıyor çiziliyor; esas sorun 1Euro bile olsa gümrük beyannamesi zorunluluğu...
Avrupa'da zaten limit var. Ama onu geçince de vergini ödeyip malzemeni alıyorsun. Gümrükçü v.s. diye uğraştırmıyor...
1 Ocak degil, 1 Temmuz 'dan itibaren sadece Almanya degil tum EU'da 3 euro ekstra vergi alinacak, belki onu duydunuz?1 ocak itibariyle Almanya da da limit gelmiş olabilir mi? Birinden öyle birşey duydum