Yurt dışından 'vergisiz alışveriş' sona erdi: 30 euro limiti kaldırıldı.

Motosikleti
İki Teker Havada
30 euro sınırı kalktığında
Alınan ürün
1 i sana 5 i devlete

Motosikleti
Yok
Dün Temu dan vereceğim siparişin adresini Almanya olarak girdim. Bir vergi bindirmeden benden çıplak fiyatı alacaktı ama emin olamadım. Almanya ya da Avrupa Birliği ülkelerine sevk ettiğimizde alıcı ekstra ürün tesliminde bir vergi ödüyor mu?
Temu'dan hic alisveris yapmadim, genelde aliexpress'ten elektronik esya aliyorum. Ekstra bir vergi odenmiyor. (Almanya'dayim)

Motosikleti
Kymco Xciting VS 400
Aliexpress ten alıp Almanya adresine sevk ettirecceğim.

• Beğen
Tepkiler: F54
başlıkta niye vergisiz alışveriş yazıyor yahu? %60 boru gibi vergisi vardı, sırf bu nedenle Almanya'ya gönderttim arkadaş gelecekti, vergiden kaçındık aq.
Bunu söyleyeceğim kaç gündür tutuyorum kendimi.
Her yerde vergisiz alışveriş dönemi bitti yazıyor, o zaten 2024'te mi ne bitti.

2010 muydu neydi... tanesi $100'dan iki tane Oakley snowboard goggle'ı almıştım olm. Acıbadem Posta İşleme Merkezi'nde altına dalan varyemez amca misali paketlerin arasına dalıp almıştım. Çıkarken de dayıya bir sigara ikram ettim beraber üfledik. Ne vergisi lan..

Yeni nesil nasıl ateşe vermiyor ülkeyi....

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Çok da şey yapmamak lazım.

Bırakalım bence hayat akıp gisin yolunu bulsun.
3-5 mantıklı insanın kafa yormasıyla düzelmiyor maalesef ülke.
Yarın ölmeyeceğimin garantisi yok. Son düşündüğüm şeyin 30€ limitinin kaldırılması olmasını istemem :)

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
2008 yazı, dolar kuru 1 lira 20 kuruş; kafama taktığım bandanayı bile yurtdışından aldığım günler... Şu an o hayatlar bambaşka gezegende gibi...

2006 yılı doğru düzgün mevzuat yok, İskoçya'dan amortisör geldi. Şu kadar ara ödedim diye Western Union makbuzumu gösterdim, temsili bir damga v.s. vergisi verip aldım postahaneden...

2008 yazı, dolar kuru 1 lira 20 kuruş; kafama taktığım bandanayı bile yurtdışından aldığım günler... Şu an o hayatlar bambaşka gezegende gibi...

2006 yılı doğru düzgün mevzuat yok, İskoçya'dan amortisör geldi. Şu kadar ara ödedim diye Western Union makbuzumu gösterdim, temsili bir damga v.s. vergisi verip aldım postahaneden...

Mevzuat 1500EUR'u aşarsa ticari bir iş yapmadığını gel anlat şeklinde tertemizdi işte =)
Bir de "ne la bu" diye anlamadıkları şeyler için çağırırlardı vatandaşları =) Bir tanıdık teknesine WiFi anteni almıştı uzun, roket mi ne bu diye çağırmışlardı :D

Motosikleti
Mevzuat 1500EUR'u aşarsa ticari bir iş yapmadığını gel anlat şeklinde tertemizdi işte =)
Bir de "ne la bu" diye anlamadıkları şeyler için çağırırlardı vatandaşları =) Bir tanıdık teknesine WiFi anteni almıştı uzun, roket mi ne bu diye çağırmışlardı :D
Ve oraya gittiğinde memurlar senin samimiyetine, üslubuna bakıp; ismini hatırladıklarında dağıtım evrakını imzalar mal eve gelirdi be...

Ve oraya gittiğinde memurlar senin samimiyetine, üslubuna bakıp; ismini hatırladıklarında dağıtım evrakını imzalar mal eve gelirdi be...

Ben bu nispeten yeni dönemde bir kere çok acayip bir gün yaşadım..

Çok sık ithalat ihracat işleri ile uğraştığım bir dönem- heralde 2018-2019 civarı. Numune getirtiyoruz, DHL ile gelirse DHL'e durumu anlatan bir standart mail atıyoruz ertesi gün çıkıyor ürünler, numune ürünler gümrüksüz alınabiliyor. Ama FedEx / UPS böyle bir hizmet vermiyordu, numunedir bu işlemi için ben Sabiha Gökçen gümrüğüne gidiyordum. Bu gidişlerden birinde, sanırım ilkiydi hatta, gümrük memuru beni yatırıp emükleyecek sandım en son.
Zaten başka binalarda başlıyorsun evrak imzalatıyorsun falan 1 saat sonra gümrük memurunun karşısına çıkıyorsun.. Adam bana bir kibar, bir ihtimamlı davranıyor.. Biz konuşurken odaya biri girdi, kendi ekibinde çalışan, bir azarladı bunu, beyefendiyle konuşuyoruz görmüyor musun falan diye bağırdı.. Ulan dedim heralde bunlar beni dışarıdan gördü gelirken, siyah A3 sedanla gitmiştim gümrüğe, uzaktan da A6 falan sandılar beni hoplatacaklar bunlar dedim. Adam bana kibarca yaklaştıkça ellerim falan titremeye başladı. Ne olduysa onayladı var mı yardımcı olabileceğimiz bir şey falan dedi çok teşekkür ettim saldı.
Ya da birinin bişeyi sandı beni heralde. =)

Motosikleti
XV250 - FZ6
Artık gümrük hatıralarımızı anlatırız ancak forumlarda falan.
Ben de Acıbadem ve Topkapı Gümrük yollarına epey gitmiştim zamanında. Acıbadem'e gelirse tabi kurtarılmış demek oluyor. Topkapı'dan çağırırlarsa ne olacağı belli olmazdı. Bir de cehennemin finarı bir yerdeydi orası.
Yine de şimdi geçmişe bakınca, ona bile şükür denebilir herhalde.
Akrapoviç egzoz'u ebay'den ucuza bulup almıştım. Ucuz dediğim de 300-500 Euro falandır.
Acıbadem'e kadar gelmişti, oradakiler direk postacıydı sanırım, çok iyi adamlardı.
Kocaman egzozu alıp hiçbir şey olmamış gibi çıkıp gittiğimi hatırlarım. :D

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Bunu söyleyeceğim kaç gündür tutuyorum kendimi.
Her yerde vergisiz alışveriş dönemi bitti yazıyor, o zaten 2024'te mi ne bitti.

2010 muydu neydi... tanesi $100'dan iki tane Oakley snowboard goggle'ı almıştım olm. Acıbadem Posta İşleme Merkezi'nde altına dalan varyemez amca misali paketlerin arasına dalıp almıştım. Çıkarken de dayıya bir sigara ikram ettim beraber üfledik. Ne vergisi lan..

ben veriyorum da tek başıma olmuyo

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Aliexpressten takipsiz kargolu bir ton ıvır zıvır aldığım günler aklıma geldi. Allahın çinlisi üretiyor kapına kadar neredeyse bedavaya yolluyor ama 3000 yıllık devlet aklı damadını ekonominin başına geçirince böyle zırvalar kaçınılmaz oluyor. Berat da o dönemin kuklasıydı gerçi.

Motosikleti
Vespa GTS300 Supertech ABS
İngiltere Mclaren F1 sitesinden alışveriş yapmıştım bir sürü sterlin ödeyerek.
Ofise kadar gelmişti sorgusuz sualsiz.
Old good days.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Şu Bulgaristan sınırına yakın bir ev tutup, kargolarımızı teslim alacak maaşlı bir adama ihtiyacımız var. Öyle birini bulduk mu sınırdan Türkiye'ye sokmak kolay.

Motosikleti
D400
konu açmıştım bu iş ile ilgli. senede 1-2 yurtdısına cıkarım gideceğim yerde 2şer gün kaldıgım için kargonun denk gelme günü ihtimali cok az oldugundan alıp oralara yönlendiremiyorum.

aslında bu tür işler için bir yer olsa parasını versek de bizim adımıza 1 ay kadar rafta tutsa süper olacak.

Motosikleti
1 ocak itibariyle Almanya da da limit gelmiş olabilir mi? Birinden öyle birşey duydum
Limit değil esas sorun, günlerdir yazılıyor çiziliyor; esas sorun 1Euro bile olsa gümrük beyannamesi zorunluluğu...

Avrupa'da zaten limit var. Ama onu geçince de vergini ödeyip malzemeni alıyorsun. Gümrükçü v.s. diye uğraştırmıyor...

Motosikleti
Yok
Limit değil esas sorun, günlerdir yazılıyor çiziliyor; esas sorun 1Euro bile olsa gümrük beyannamesi zorunluluğu...

Avrupa'da zaten limit var. Ama onu geçince de vergini ödeyip malzemeni alıyorsun. Gümrükçü v.s. diye uğraştırmıyor...
Dogru.
IOSS denen bir sistem var, buraya kayit olan sirketler sana zaten satarken vergiyi aliyor, Finanzamt'a aktariyor.

150 euro altinda herhangi bir ekstra vergi yok.
150 euroyu gectiginde gumruk vergisi bindirirler ama onu da teslim eden sirket alir, gumrukcu/beyanname filan yok.

Temmuz 2026'dan itibaren EU sinirlari icerisine giren her urunden ekstra 3euro (flat-rate) alinacakmis. Daha bugun elektronik bir devre almistim, 0.60 euro, oldu mu sana 3,60 :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

1 ocak itibariyle Almanya da da limit gelmiş olabilir mi? Birinden öyle birşey duydum
1 Ocak degil, 1 Temmuz 'dan itibaren sadece Almanya degil tum EU'da 3 euro ekstra vergi alinacak, belki onu duydunuz?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

IOSS denen zimbirti da surada.

Bir Alman devlet dairesinin sayfasinin Ingilizce bolumunun olmasi sasirtici bu arada.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar