Yurt dışından 'vergisiz alışveriş' sona erdi: 30 euro limiti kaldırıldı.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Protesto olarak tek çare boykot yapmak gibi duruyor şimdilik.
Alışveriş sitelerinden hiçbir şey almamak iyi bir boykot cinsi olabilir. Hatta işi büyütüp, yerel satıcılardan temel gıda alıp, onun dışında başka hiçbir şey almamak da şahane olurdu. Ama bizim millet anlamaz bu işlerden.
boykot çare değil, eninde sonuna bir şeyler almak zorundayız. işin doğrusu üretimde gelen gücü kullanma olur, bunun için de işçi sınıfının düzgün sendikaları olmsı gerekir, bizde daha sınıf bilinci yok, plaza çalışan mühendis bile işçi olduğunun farkında değil kendini ayrı görüyor.

boykot çare değil, eninde sonuna bir şeyler almak zorundayız. işin doğrusu üretimde gelen gücü kullanma olur, bunun için de işçi sınıfının düzgün sendikaları olmsı gerekir, bizde daha sınıf bilinci yok, plaza çalışan mühendis bile işçi olduğunun farkında değil kendini ayrı görüyor.
Son dediğiniz kısım oldukça doğru. Daha geçen gün bir arkadaş bu mantıkta konuşuyor gibiydi. Gerçekten birlik olamadık. Umarım ileri de çözülür.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Eylem sunam eylem!..
1gwj539.jpg

Arkadaşlar isteyen olursa Gürcistan ve Bulgaristan'da bildiğimiz bir yer var. Tanıdık tırcı arkadaşlarımız küçük bir ücret karşılığında sizin için ürünleri ülkeye geçirebilir. Küçük bir kesim 1 kuruşa ithal edip binlerce liraya satacağına gariban insanımızın işi görülsün.

Motosikleti
Yamaha XT660R
Türkiye'de hiç bulunmayan ya da saçma sapan fiyatlara sahip olan parçaları Ebay üzerinden alıyordum. Şimdi onun da önüne geçtiler. Kuzey Kore kalk büyüğün geliyor!!!

F54

Arkadaşlar isteyen olursa Gürcistan ve Bulgaristan'da bildiğimiz bir yer var. Tanıdık tırcı arkadaşlarımız küçük bir ücret karşılığında sizin için ürünleri ülkeye geçirebilir. Küçük bir kesim 1 kuruşa ithal edip binlerce liraya satacağına gariban insanımızın işi görülsün.
benimde gürcü'de arkadaşım var yakında bütün postaları oraya yollarım sene de 3 4 defa git gel yapıyor gelirken getirir öyle olmazsa karadeniz turu yaparken artvin hopa sınıra gelir bi yemek yer geri gider
reis bu işten %60 komisyonundan olur olan gene reisimize olur yani

Motosikleti
Kymco Xciting VS 400
Dün Temu dan vereceğim siparişin adresini Almanya olarak girdim. Bir vergi bindirmeden benden çıplak fiyatı alacaktı ama emin olamadım. Almanya ya da Avrupa Birliği ülkelerine sevk ettiğimizde alıcı ekstra ürün tesliminde bir vergi ödüyor mu?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu Temu İstanbul'da operasyon ofisi açmıştı ve bazı ürünler İstanbul'dan gönderilecekti, o zaman bu iş yurt dışı alışverişi sayılmayacak değil mi?

Motosikleti
D400
Bu Temu İstanbul'da operasyon ofisi açmıştı ve bazı ürünler İstanbul'dan gönderilecekti, o zaman bu iş yurt dışı alışverişi sayılmayacak değil mi?

hayır sayılmıyor alışveriş sırasında zaten %60 vergi ve yolu eklemiyor oradan alırsan.

fakat o depo çok leş, ben birkaç ürün baktım; branda mesela. burada 500 lira ise orada 700 lira. yerel depo normalden de pahalı.

Motosikleti
D400
adamlar istediği fiyatı koyup istediği şekilde bize iteleyecek.

dün bir hesap paylaşıyordu adamlar 50 tl temu ücreti olan şeyi 2bin liraya satıyor. görsel aynı marka aynı herşey aynı.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
adamlar istediği fiyatı koyup istediği şekilde bize iteleyecek.

dün bir hesap paylaşıyordu adamlar 50 tl temu ücreti olan şeyi 2bin liraya satıyor. görsel aynı marka aynı herşey aynı.
Almayız olur biter. Bizim mallara Laffer Eğrisi nedir öğretmek lazım...

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
abi öyle değil o iş işte.
onu alma bunu yapma şunu yaşama buraya gitme ile yürümüyor hayat. lazımsa mecbur alıyorsun.
Çin'den alacağım mecbur bir ürün düşünemedim. He motosiklet için mesela kask almam lazım ama onu zaten denemeden almam mümkün değil, artık ucuz bilet bakacağım veya paşa paşa yerel pazardan alacağım. Beş yılda bir yapılması gereken bir masraf için kuralları esnetebiliriz.

Neyse, zaten millette para suyunu çekmeye başladı, "ekonomiye can vermek" için bir şeyler yapmaları gerekecek yakında. Benim korkum komple satılığa çıkmayalım da? O raddeye geldik çünkü...

Motosikleti
D400
Çin'den alacağım mecbur bir ürün düşünemedim. He motosiklet için mesela kask almam lazım ama onu zaten denemeden almam mümkün değil, artık ucuz bilet bakacağım veya paşa paşa yerel pazardan alacağım. Beş yılda bir yapılması gereken bir masraf için kuralları esnetebiliriz.

Neyse, zaten millette para suyunu çekmeye başladı, "ekonomiye can vermek" için bir şeyler yapmaları gerekecek yakında. Benim korkum komple satılığa çıkmayalım da? O raddeye geldik çünkü...

sadece çin olarak düşünme, burada beğendiğin ekipmanları denersin 50 bin lira tutuyorsa fcmotodan 20 bine getirtirsin mesela. (buradaki bayi %300 kar koymasa buradan alırsın o nedenle acımıyorum)

yada gv250 kullanıcıları gibi hiçbir şekilde olmayan parçaları mecbur olarak koreden getirtmen gerekebilir.

Aslında düşündüğün zaman düzgün bir politika olsa ülkede; aldıgın herşeyi yurtdışından getirebilirsin (vergisi dahilinde), bu da esnafın çakallık yapmasını önler adamlar daha mantıklı fiyatlar koyar.

Mesela tatile gitmek, dışarda kahve icmek, arabaya binmek lüks değil ama bizim ülkede "yapma ne gerek var" diyerek lüks algısı yaratılıyor (sen dedin demiyorum :D )

Ama en son dedıgınde haklsını yakında ucuz olsa bile yurtdısından mal getirtemeyecek konuma dogru ilerliyoruz, maaşlar kira+faturaya zor yetecek.

Motosikleti
1250 trofi
başlıkta niye vergisiz alışveriş yazıyor yahu? %60 boru gibi vergisi vardı, sırf bu nedenle Almanya'ya gönderttim arkadaş gelecekti, vergiden kaçındık aq.

Motosikleti
XV250 - FZ6
Evet vergisiz değil, "fahiş vergiyle" denebilirdi, o zaman da yanlış anlaşılırdı. Sanki normal vergiyle insan gibi alışveriş dönemi başladı gibi anlaşılabilir.

Cimer'e yazılabilir, en azından 150 Euro'ya geri dönülsün diye. herkes yazsın bari belki bir değişiklik olur.

"Ticaret Bakanlığı" --- "Şikayet/istek..." ----- "Gümrük" bölümüne yazabilirsiniz.

Ben yazdım. İğneyle kuyu kazmaya devam.

Evet vergisiz değil, "fahiş vergiyle" denebilirdi, o zaman da yanlış anlaşılırdı. Sanki normal vergiyle insan gibi alışveriş dönemi başladı gibi anlaşılabilir.

Cimer'e yazılabilir, en azından 150 Euro'ya geri dönülsün diye. herkes yazsın bari belki bir değişiklik olur.

"Ticaret Bakanlığı" --- "Şikayet/istek..." ----- "Gümrük" bölümüne yazabilirsiniz.

Ben yazdım. İğneyle kuyu kazmaya devam.
İğne fazla olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar