Çin'den alacağım mecbur bir ürün düşünemedim. He motosiklet için mesela kask almam lazım ama onu zaten denemeden almam mümkün değil, artık ucuz bilet bakacağım veya paşa paşa yerel pazardan alacağım. Beş yılda bir yapılması gereken bir masraf için kuralları esnetebiliriz.
Neyse, zaten millette para suyunu çekmeye başladı, "ekonomiye can vermek" için bir şeyler yapmaları gerekecek yakında. Benim korkum komple satılığa çıkmayalım da? O raddeye geldik çünkü...
sadece çin olarak düşünme, burada beğendiğin ekipmanları denersin 50 bin lira tutuyorsa fcmotodan 20 bine getirtirsin mesela. (buradaki bayi %300 kar koymasa buradan alırsın o nedenle acımıyorum)
yada gv250 kullanıcıları gibi hiçbir şekilde olmayan parçaları mecbur olarak koreden getirtmen gerekebilir.
Aslında düşündüğün zaman düzgün bir politika olsa ülkede; aldıgın herşeyi yurtdışından getirebilirsin (vergisi dahilinde), bu da esnafın çakallık yapmasını önler adamlar daha mantıklı fiyatlar koyar.
Mesela tatile gitmek, dışarda kahve icmek, arabaya binmek lüks değil ama bizim ülkede "yapma ne gerek var" diyerek lüks algısı yaratılıyor (sen dedin demiyorum

)
Ama en son dedıgınde haklsını yakında ucuz olsa bile yurtdısından mal getirtemeyecek konuma dogru ilerliyoruz, maaşlar kira+faturaya zor yetecek.