konu ile ilgisiz ve fakat konunun faili zihniyetin teşhiri açısından önemli iki adet haber ekleyeyim;
Kosta Rika'da 19 kişi sahte içkiden zehirlendi: Ulusal acil durum ilan edildi
İspanya'dan ithal edilen 2 bin 939 besilik canlı hayvanın veteriner sağlık sertifikaları sahte çıktı
Altın madeninin Ordu'da üreticiye zararı 58 milyar TL
gümrük vergilerinin tarihi etkileri hakkında bilgi edinmek içün;
istanbulun osmanlıya geçmesi ile ipek yolunun büyük kısmını ele geçiren osmanlıya alternatif olarak deniz yolu gelişmiştir.
mevcut artırımların ya da vergilerin iç üreticiyi koruma amaçlı olduğunu düşünmüyorum,
tamamen tüketimin kısıtlanmasına yönelik hamleler, yapanların yönetim zekasının da güzel örnekleridir.
zira yurt içinde üretilen ürünlerden alınan vergiler de diğerlerinden az değil.
yurt içi üretimin de ham madde ihtiyacının nasıl karşılandığını da denkleme eklemek gerekiyor.
mesele, neo-liberal anlayış ile tüketim ve borç üzerine inşa edilen büyümenin yanı sıra üretimin de daraltılarak çıkış yollarının çıkmaz sokağa dönüştürülmesi.
(evet, üç adet haber ekledim)
genişleme alanına bakıldığında ise, mevcut yönetimin oy depolarının etrafında dolanan bir politika izleniyor izlemini veriyor.
eklediğim haberlerden bir tanesi alkolden ölenler hakkında,
doğal olarak seküler kesimin tüketimi olduğu düşünülse de, öyle olmadığını herkes biliyor.
alkol fiyatlarının artışı ile uyuşturucu kullanımı arasındaki korelasyonu da göz önüne alınız.
mevcut ekonomik durumun girdaplarına biraz daha kapılınca, üzerinde göbek atılan köprü ve otoyolların, pimaştan s-400lerin ve nicelerinin faturalarının, girdabın ivmesini nasıl artırdığı bilgisine ilk elden deneyim ile sahip olacağız.
70'lik kahlua 200 lira olmuş.