Yurt Dışında Kredi Kartı İle Benzin Almak.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Aynen espresso nun anlattigi gibi. Önce ödemeyi aliyor daha sonra alinan benzin ücretininden kalan miktarini iade ediyor.

Cihaz bildiginiz bankamatik gibi bir sey. http://blog.kioskterminals.eu/2018/02/outdoor-payment-kiosk-dynamic-c9.html Su linkten bir örnegini görebilirsiniz. KArt ile ödemeyi hallediyorsunuz. Sonrasinda ekranda hangi pompayi kullanmak istediginizi soruyor, gerekli bilgiyi verdikten sonra yakitinizi aliyorsunuz. Önceden belirttiyseniz size fisinizi verip islemi tamamliyor. Olasi bir gecikmede, süre olarak net bir sey diyemiyecegim, isleminizi otomatik olarak iptal ediyor.
Ucuzcu çözüm yapmışlar; kart cihazı pompa ile bağlı olup ödeme kadar benzin verse sorun kalmayacakmış. Şimdi çok net oldu. Teşekkürler.

Almanya özelinde konusuyorum digitallesme konusunda diger ülkelerin bazi konularda geride kalmis oldugunu söyleyebilirim. Belkide bu biraz da Alman'larin özellikle yasli olanlarinin tutucu olmasindan kaynaklaniyor. Annemin ilk okul arkadasi halen yazili matbu kullanip para havale islemlerini yapiyor.

Geçen haftasonu motorla yunanistan'a geçtik, Edirne'de depoyu fullemiştim ama İskeçe'de benzin göstergesi yanıp sönünce 20 Euroluk benzin aldım, kredi kartı ile temassız olarak bizdeki pos cihazları benzeri pos cihazından pompanın başında ödem eyaptım, hatta pompacı Türk'tü, abi iyi yolculuklar falan dedi.
Benzin dışında diğer harcamalar için de hiç öyle provizyon falan alınmadı, bizdeki gibi temassız ödeme, temassız limi aşan kısmı pin girerek normal bizdeki gibi kullandım kartımı, kaldığımız kampingin ücreti, yemek ücretleri bakkaldan su alma, otobanda 1.60 Euro geçiş ücreti falan bütün harcamaları kartla yaptım, yanımda euro götürmüştüm ama hiç harcamadım.
Yunanistanda tek nakit harcamamı bayram tatilindeki gidişimde Alexandroupoli'de gezinirken dilenci gelmişti ona 1 Euro demir para vermiştim de dilenci beğenmemişti ama 45 liranın nesini beğenmiyorsun diyesim gelmişti. Yine ne olur ne olmaz diye bir kaç yüz euro nakit taşımak iyi olabilir o da bütün para olmasın, 5-10-20 euro şeklinde olması iyi olur.

Ocak ayında Almanya'ya gittiğmizde de nakit olarak çok az harcadık, her yerde kredi kartı geçiyordu, taksi dışında hiç nakit harcamadık.
motor için yeşil sigorta yaptırdınız mı, yaptırdıysanız güncel ücreti nekadar?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
motor için yeşil sigorta yaptırdınız mı, yaptırdıysanız güncel ücreti nekadar?
3 aylık yaptırdım 87 euro verdim sanırım.

Şimdi çekmeceden yeşil sigorta kağıdını alıp baktım, 85.05 Euro tutmuş. Sınır kapısında uğraşmamak için yaşadığım yerde yürüyerek gidip alabileceğim tanıdık bir sigorta acentesine yaptırıp basılı kağıdı onlardan elden almıştım.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
E kartta limit yoksa ne yapacak benzini verdikten sonra?
Ödemeyi alan cihaz pompayı yönetirse sorun yok zaten. Ondan ucuzcu çözüm dedim. Yani ödeme yine önce, sadece siz bir bedel veya litre gireceksiniz ona göre provizyon alacak, sonra benzini verecek, eğer istediğinizden az verdi ise verdiği kadar satış yaparak provizyonu kapatacak, ya da tam verdi ise provizyon kadar satışla kapatacak. Ama bunun için pompa ile ökc arasında tam entegrasyon olması gerekir, daha pahalı ve karmaşık bir çözüm.

Bu sistemde: Adamın kartında alacağı benzin kadar limit var (mesela motosiklet için en fazla 20l desek 35€) 80€ kalmış diyelim; sistem 150€ provizyon çekmeye çalıştığında bu arkadaş benzin alamamış oluyor. Alabildiği başka bir senaryoda işlem sonrasnda provizyonun kapatılmasında bir sorun veya hata olursa uzaktan uğraşması da zor, alternatifsiz olup mecbur kalmasam hayatta kullanmam böyle bir sistemi. Sorun çıkarsa uğraşamam.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ödemeyi alan cihaz pompayı yönetirse sorun yok zaten. Ondan ucuzcu çözüm dedim. Yani ödeme yine önce, sadece siz bir bedel veya litre gireceksiniz ona göre provizyon alacak, sonra benzini verecek, eğer istediğinizden az verdi ise verdiği kadar satış yaparak provizyonu kapatacak, ya da tam verdi ise provizyon kadar satışla kapatacak. Ama bunun için pompa ile ökc arasında tam entegrasyon olması gerekir, daha pahalı ve karmaşık bir çözüm.

Bu sistemde: Adamın kartında alacağı benzin kadar limit var (mesela motosiklet için en fazla 20l desek 35€) 80€ kalmış diyelim; sistem 150€ provizyon çekmeye çalıştığında bu arkadaş benzin alamamış oluyor. Alabildiği başka bir senaryoda işlem sonrasnda provizyonun kapatılmasında bir sorun veya hata olursa uzaktan uğraşması da zor, alternatifsiz olup mecbur kalmasam hayatta kullanmam böyle bir sistemi. Sorun çıkarsa uğraşamam.
Bunlar pompalarda çalışan olmayan istasyonlarda kurulmuş, müşteriden ödeme alma kısmını garantilemişler ama sorun çıkarsa müşteri tarafını çok düşünmemişler.
Pompacı çalışan istasyonlar varken ne gerek var, istasyonlar arasında o kadar fiyat farkı yok zaten değmez. Ben tanıdık marka, BP, shell vb görünce onlardan alıyorum zaten.

Bu tarz istasyonlar genelde kücük beldelerde oluyor. Gündüz yine calisan birileri oluyor ancak mesai sonrasinda bu sistem devreye giriyor.

Anladım, ben de bu arada kullanırken ve az önceki mesajı yazarken de "aslında böyle de olabilir" diye düşünmüştüm. tahmini ne kadar alırsınız diye sorsun, istersen belirt istemezsen kafasına göre çeksin yine mevcuttaki gibi. Bunun için bir teknik farklılık da olur mu çok emin değilim zira mutlaka arada bir entegrasyon yazılmış ama detaya inilmemiş heralde dediğin gibi.

özellikle avrupa bölgesinde euro ile harcama yapacağınız zaman kredi kartınızın eur ekstre hizmeti sunması iyi oluyor. ben teb bonus kullanıyorum, euro ile yaptığım alışverişler direkt euro olarak ekstreye yansıyor, ödeme günü euro hesabıma biraz para atıp oradan ödüyorum. mesai sonrasın veya haftasonu yaptığım alışverişlerde kur farkından etkilenmiyorum. euro bölgesinde olmayan ülkelerde ise mevcut ülkenin para birimini banka kurundan dolara çeviriyor. yine aynı şekilde dolar hesabına para atıp onu da oradan ödüyorum.
diğer türlü pos cihazından çevirmesini isterseniz visa veya mastercard da ekstra kur farkı ekliyor. gittiğiniz ülkenin para birimiyle ödemeyi seçin her zaman, asla pos cihazında çevrilmesini istemeyin.

Motosikleti
D400
Konuyu okuyunca kafam karıştı :D

Karadağ'a gideceğim, benzin alırken depozito mu cekecek yani yoktur öyle sacmalık yav

Konuyu okuyunca kafam karıştı :D

Karadağ'a gideceğim, benzin alırken depozito mu cekecek yani yoktur öyle sacmalık yav

Self-servis istasyon ise öyle yapacak. Önce kartta belirli bir tutarı bloke edecek, sonra onun iadesi var. Çoğu pompada kartı ilk okuttuğunda "şu kadar bloke edeceğim" diye bildirim oluyor - o noktadan cayabilirsin. Çok uzun bir tur ise iade olacak blokelerin kartı kitleme ihtimali olabilir - o zaman da kabaca ne kadar alacağını tahmin ederek sabit tutar girebilirsin, depoyu fullemek yerine atıyorum 20eur 20eur alarak gidilebilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar