Geçen haftasonu motorla yunanistan'a geçtik, Edirne'de depoyu fullemiştim ama İskeçe'de benzin göstergesi yanıp sönünce 20 Euroluk benzin aldım, kredi kartı ile temassız olarak bizdeki pos cihazları benzeri pos cihazından pompanın başında ödem eyaptım, hatta pompacı Türk'tü, abi iyi yolculuklar falan dedi.
Benzin dışında diğer harcamalar için de hiç öyle provizyon falan alınmadı, bizdeki gibi temassız ödeme, temassız limi aşan kısmı pin girerek normal bizdeki gibi kullandım kartımı, kaldığımız kampingin ücreti, yemek ücretleri bakkaldan su alma, otobanda 1.60 Euro geçiş ücreti falan bütün harcamaları kartla yaptım, yanımda euro götürmüştüm ama hiç harcamadım.
Yunanistanda tek nakit harcamamı bayram tatilindeki gidişimde Alexandroupoli'de gezinirken dilenci gelmişti ona 1 Euro demir para vermiştim de dilenci beğenmemişti ama 45 liranın nesini beğenmiyorsun diyesim gelmişti. Yine ne olur ne olmaz diye bir kaç yüz euro nakit taşımak iyi olabilir o da bütün para olmasın, 5-10-20 euro şeklinde olması iyi olur.
Ocak ayında Almanya'ya gittiğmizde de nakit olarak çok az harcadık, her yerde kredi kartı geçiyordu, taksi dışında hiç nakit harcamadık.