- Konu Yazar
Vakti zamanında o kadar motora bindik bir kez bile polis durdurmadı,araba aldık neredeyse her trafiğe çıkışımda polise yakalanmaya başladım...
Bundan bir kaç gün önce de çoook değerli bir polis ekibinden çoookk değerli bir polis kardeşimiz beni durdurdu.Ben de her şeyimin tam olmasına güvenerek kasıla kasıla durdum ve belgeleri uzattım.Her şey tamam zaten ama sonrasında ilk yardım setini,halatı,reflektörü,çekme halatını filan da sordu.Onları da bir güzel çıkarıp gösterince bu defa ceset torbası ve tebeşir sordu.Hadi ceset torbasını anladım,Allah muhafaza ölürsek bizi paketlerler bi güzel ama tebeşir neyin nesi diye sorunca;kaza yaptığın araba çekilirse ya da ölür de cesedin çekilirse yerini çizmek için deyince diyecek bi şey bulamadım ve sonunda şemsiye açılacak
diye düşünmeye başladım...:salut:
Polis kardeşimize yalvar yakar ikna edip ceza ödemedik ama kafam basmadı işe...:silent:Şimdi,polis yolda bizi durdurursa hani şu malum 'polis durdurursa istedikten sonra bi şekilde ceza yazar' fenomenini yıkmak mümkün mü,mümkünse de ve polis durdurursa motosiklet olsun,(motosikletlerde ilk yardım çantası bulundurulması zorunluluğu yok.)araç olsun (yalnızca taksi) yanımızda hangi belge,eşya ya da aletleri bulundurmalıyız ki ceza yemeyiz sorusuna cevap arıyorum.
Ben bulabildiklerimi yazıyorum,başka bilen varsa da yazsın lütfen...
ARAÇLARDA BULUNMASI GEREKENLER:
İlk Yardım Malzemeleri :
Büyük sargı bezi (10 cm x 3-5 m.)... 2 adet
Hidrofil gaz steril (10x10 cm 50'lik kutu) ... 1 kutu
Üçgen sargı ... 1 adet
Hidrofil pamuk (70 gr.) ... 1 paket
Plaster (2 cm x 5 m) ... 1 adet
Çengelli iğne ... 10 adet
Küçük makas (paslanmaz çelik) ... 1 adet
Esmark bandajı ... 1 adet
Turnike (en az 50 cm. örgülü tekstil malzemeden) ... 1 adet
Yara bandı ... 10 adet
Plastik örtü (150 cm x 200 cm) ... 1 adet
İçindekilerin listesi ... 1 adet
Belgeler:
Motorlu Araç Tescil Belgesi
Motorlu Araç Trafik Belgesi
Tescil Plakası
Ehliyet
Trafik Sigortası
Aletler:
Yangın söndürme tüpü
Çekme halatı
Reflektör
Bunların dışında en son polis kardeşimizden öğrendiğim tebeşir var.Ayrıyetten lastiklerin yeni ve aşınmamış olması,camların filmli olmaması,sis farlarının kapalı olması vs...
Bundan bir kaç gün önce de çoook değerli bir polis ekibinden çoookk değerli bir polis kardeşimiz beni durdurdu.Ben de her şeyimin tam olmasına güvenerek kasıla kasıla durdum ve belgeleri uzattım.Her şey tamam zaten ama sonrasında ilk yardım setini,halatı,reflektörü,çekme halatını filan da sordu.Onları da bir güzel çıkarıp gösterince bu defa ceset torbası ve tebeşir sordu.Hadi ceset torbasını anladım,Allah muhafaza ölürsek bizi paketlerler bi güzel ama tebeşir neyin nesi diye sorunca;kaza yaptığın araba çekilirse ya da ölür de cesedin çekilirse yerini çizmek için deyince diyecek bi şey bulamadım ve sonunda şemsiye açılacak
Polis kardeşimize yalvar yakar ikna edip ceza ödemedik ama kafam basmadı işe...:silent:Şimdi,polis yolda bizi durdurursa hani şu malum 'polis durdurursa istedikten sonra bi şekilde ceza yazar' fenomenini yıkmak mümkün mü,mümkünse de ve polis durdurursa motosiklet olsun,(motosikletlerde ilk yardım çantası bulundurulması zorunluluğu yok.)araç olsun (yalnızca taksi) yanımızda hangi belge,eşya ya da aletleri bulundurmalıyız ki ceza yemeyiz sorusuna cevap arıyorum.
Ben bulabildiklerimi yazıyorum,başka bilen varsa da yazsın lütfen...
ARAÇLARDA BULUNMASI GEREKENLER:
İlk Yardım Malzemeleri :
Büyük sargı bezi (10 cm x 3-5 m.)... 2 adet
Hidrofil gaz steril (10x10 cm 50'lik kutu) ... 1 kutu
Üçgen sargı ... 1 adet
Hidrofil pamuk (70 gr.) ... 1 paket
Plaster (2 cm x 5 m) ... 1 adet
Çengelli iğne ... 10 adet
Küçük makas (paslanmaz çelik) ... 1 adet
Esmark bandajı ... 1 adet
Turnike (en az 50 cm. örgülü tekstil malzemeden) ... 1 adet
Yara bandı ... 10 adet
Plastik örtü (150 cm x 200 cm) ... 1 adet
İçindekilerin listesi ... 1 adet
Belgeler:
Motorlu Araç Tescil Belgesi
Motorlu Araç Trafik Belgesi
Tescil Plakası
Ehliyet
Trafik Sigortası
Aletler:
Yangın söndürme tüpü
Çekme halatı
Reflektör
Bunların dışında en son polis kardeşimizden öğrendiğim tebeşir var.Ayrıyetten lastiklerin yeni ve aşınmamış olması,camların filmli olmaması,sis farlarının kapalı olması vs...