Yurdum polisi 'Dur' derse...

Vakti zamanında o kadar motora bindik bir kez bile polis durdurmadı,araba aldık neredeyse her trafiğe çıkışımda polise yakalanmaya başladım...
Bundan bir kaç gün önce de çoook değerli bir polis ekibinden çoookk değerli bir polis kardeşimiz beni durdurdu.Ben de her şeyimin tam olmasına güvenerek kasıla kasıla durdum ve belgeleri uzattım.Her şey tamam zaten ama sonrasında ilk yardım setini,halatı,reflektörü,çekme halatını filan da sordu.Onları da bir güzel çıkarıp gösterince bu defa ceset torbası ve tebeşir sordu.Hadi ceset torbasını anladım,Allah muhafaza ölürsek bizi paketlerler bi güzel ama tebeşir neyin nesi diye sorunca;kaza yaptığın araba çekilirse ya da ölür de cesedin çekilirse yerini çizmek için deyince diyecek bi şey bulamadım ve sonunda şemsiye açılacak:p diye düşünmeye başladım...:salut:

Polis kardeşimize yalvar yakar ikna edip ceza ödemedik ama kafam basmadı işe...:silent:Şimdi,polis yolda bizi durdurursa hani şu malum 'polis durdurursa istedikten sonra bi şekilde ceza yazar' fenomenini yıkmak mümkün mü,mümkünse de ve polis durdurursa motosiklet olsun,(motosikletlerde ilk yardım çantası bulundurulması zorunluluğu yok.)araç olsun (yalnızca taksi) yanımızda hangi belge,eşya ya da aletleri bulundurmalıyız ki ceza yemeyiz sorusuna cevap arıyorum.

Ben bulabildiklerimi yazıyorum,başka bilen varsa da yazsın lütfen...

ARAÇLARDA BULUNMASI GEREKENLER:

İlk Yardım Malzemeleri :

Büyük sargı bezi (10 cm x 3-5 m.)... 2 adet
Hidrofil gaz steril (10x10 cm 50'lik kutu) ... 1 kutu
Üçgen sargı ... 1 adet
Hidrofil pamuk (70 gr.) ... 1 paket
Plaster (2 cm x 5 m) ... 1 adet
Çengelli iğne ... 10 adet
Küçük makas (paslanmaz çelik) ... 1 adet
Esmark bandajı ... 1 adet
Turnike (en az 50 cm. örgülü tekstil malzemeden) ... 1 adet
Yara bandı ... 10 adet
Plastik örtü (150 cm x 200 cm) ... 1 adet
İçindekilerin listesi ... 1 adet

Belgeler:

Motorlu Araç Tescil Belgesi
Motorlu Araç Trafik Belgesi
Tescil Plakası
Ehliyet
Trafik Sigortası

Aletler:

Yangın söndürme tüpü
Çekme halatı
Reflektör

Bunların dışında en son polis kardeşimizden öğrendiğim tebeşir var.Ayrıyetten lastiklerin yeni ve aşınmamış olması,camların filmli olmaması,sis farlarının kapalı olması vs...

belgelere ek olarak motorlu taşıtlar vergisinin son iki dekontu var galiba

bi hikaye ben anlatayım
birgün adamın birini polis durduruyo.başlıyo adamın belgelerini sormaya.belgeler tam,ehliyet var.devam ediyo sormaya ilk yardım çantan varmi ? ceset torban varmı ?, hepsi var. ama polis kafaya koymuş çorbayı içecek söförden.bakıyo eksik yok,başlıyo araba etrafında dolaşmaya.farlar stoplar sinyaller hepsi sağlam.en sonunda soruyo şöföre mezdeke kasedin varmı diye,şöförde var diyo.polis diyo tak onu teyp'e sesi sonuna kadar aç.mecbur söför şaşkın şaşkın yapıo dediğini.müzikl ile birlikte polis başlıyo göbek atmaya.şöför daha çok şaşırıyo.en sonunda polis şöföre donuyo ve diyoki
:hee artık o kadarda aptal değilsindir,bak oynuyoz bi 20'lik takarsın artık

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yok artık ya :D mezdeke

ben benim güzargahımdaki ekiplerle kanka oldum abi hele köprüde takılına bi tane motorlu var bir ay öncesinde karşıdan gelişim hep durdurudu :D artık durdukça nassın iyimisin hal hatır devam :D canımı sıkılıyo muhabbetmi istiyo anlamadım o değilde işe geç kalıyom en son isyan ettim tamam dedi :) ertesi gün yine dur çekti selam verdim devam ettim :D peşime düştü abi adamın oyuncağı oldum motorla yoldayken yanıma geldi lan dursana diyo :p ulan böyle polismi olur durdum ne zman ehliyet alıcan diyo abi para ayarlar ayarlamaz diyorum ozman anlattı olum diyo ben seni çevirmesem ilerdeki ekip çevirecek ben burda çeviriyorum plakanı anons ediyorum çevirmiyolar seni şimdi çevirmesem direk plakanı anons etsem bi aşşağıdak ekip görecek beni olmayacak abi diyorum hergünmü böyle olacak hafta sonu ben bakmıyorum köprüye ne halin varsa gör diyo:) yav çok matrak adamlarda var için de katıksız bilmemne ç.. larıda var işte ama iki yıl oldu motor kullanıyorum daha bi kere ceza ödemedim motoru bağlatmadım temiz yüzlü olmamdanmıdır ne dir herseferinde ağlıyorum abi öğrenciyim aile orda ben nası öderim bunu diye :( yav biliyorum kötü bişeyde motordanda vaz geçemeiyorum hem ağlarım hem giderim oldu hesapda önümüzdeki ay ehliyeti aliyim artık da rahat rahat gezerim

asm

bi 20'lik takarsın artık :cherry:

bazı polisleri anlamak hakkaten güç,eskilerden kaşarlanmış olan trafikçiler var malesef,konuşurken adamın yüzüne bile bakmazlar

ama ben genelde iyilerine denk geldim(zaten korkacak bir durumumda olmadı şükür)

@ garacava ;

Yazdıkların , motosiklertde bulunması zorunlu değildir. Aklı başında polis zaten bunu sormaz , bunlar içinde ceza yazmaz... Senle uğraşmak istemişse sormuştur.

Durumu güzelce anlattıktan sonra sorun olmayacaktır. Eğer ısrar ederse unutma ki ; Başka trafik ekibi ( bilirkişi ekibi ) çağırma hakkın var! :cat:

@ SmirnouF ; Abi hikaye süper koptum yaw... :queen::queen:

artık soruyolarmı bilmiyorum ama zamanın birinde memur arkadaş onu sordu,bunu sordu herşey tamam tebeşir bilem var, o eski bir uygulamadır en sonunda telefon jeton u sordu dedim yok aha açtı kucuk defteri gosterdi bana ve yazdı
cezayı hiç unutmam bu jeton olayını,artık cep telefonu var ama bunların sağı solu belli olmaz yonetmelikten kalkmadıysa yazarlar cezayı

artık soruyolarmı bilmiyorum ama zamanın birinde memur arkadaş onu sordu,bunu sordu herşey tamam tebeşir bilem var, o eski bir uygulamadır en sonunda telefon jeton u sordu dedim yok aha açtı kucuk defteri gosterdi bana ve yazdı
cezayı hiç unutmam bu jeton olayını,artık cep telefonu var ama bunların sağı solu belli olmaz yonetmelikten kalkmadıysa yazarlar cezayı

Şuan jeton bulunduruyormusun:p:mrgreen:

"Sütten ağzı yanan yoğurtu üfleyerek yer" misali:queen:

jeton ha vay be.zamanında sürücü kursundayken bu muhabbete çok gülmüştük arkadaşlarla.ama senin olay gerçekten fıkra gibi.:queen:

Şuan jeton bulunduruyormusun:p:mrgreen:

"Sütten ağzı yanan yoğurtu üfleyerek yer" misali:queen:

Yok vallahi jeton falan bulundurmuyorum, ama ozaman acaip zoruma gitmişti bu jeton yüzünden ceza yemek

Bu ceza olayı tamamen Memur arkadaşın olaya nasıl baktığıyla alakalı,yazayım suna diye aklından geçirdiyse kurtuluş yok ......rıyor sizede bi bardak soğuk su olayı hatta ben jeton cezası olayında buz gibi ayran içip serinlediydim:)

jeton olayı ise 90 veya 91 yılında Diyarbakırda gerçekleşmiş idi

Son düzenleme:
polis isterse bir yerden yine ceza takar,merak etmeyin. o yüzden benim gibi polislerle aranızı iyi tutun :bounce:

gazetede çıkan son haberde ceset torbası bulundurmak kaldırıldı onun yerine yanık battaniyesi bulundurma zorunluluğu getirilmiş.
heralde birileri yanık battaniyesi ithal etti depolarda bekliyor

garacava Aynı olay arkdaşlarada olmuş tebeşir yüzünden ceza yazmışlar :)

bi hikaye ben anlatayım
birgün adamın birini polis durduruyo.başlıyo adamın belgelerini sormaya.belgeler tam,ehliyet var.devam ediyo sormaya ilk yardım çantan varmi ? ceset torban varmı ?,
hepsi var. ama polis kafaya koymuş çorbayı içecek söförden.bakıyo eksik yok,başlıyo araba etrafında dolaşmaya.farlar stoplar sinyaller hepsi sağlam.en sonunda soruyo şöföre mezdeke kasedin varmı diye,şöförde var diyo.polis diyo tak onu teyp'e sesi sonuna kadar aç.mecbur söför şaşkın şaşkın yapıo dediğini.müzikl ile birlikte polis başlıyo göbek atmaya.şöför daha çok şaşırıyo.en sonunda polis şöföre donuyo ve diyoki

Puhaha:queen:

geçen yaz benimde başıma böyle bi olay gelmişti : antalyalı olanlar bilirler eski lara yolundan gece saat 11 civarında gidiyorum yanımda arkadaşım var ileride bir baktık polis yoldan her geçen aracı durduruyor bizimde sisler açıktı ve arabanın camları filmliydi durdurdu sallanarak bi memur yanımıza geldi ehliyet ruhsat istedi verdik arabayı şöle kenara çekin içinden inin dedi indik ancak işin ilginç tarafı polis bizden ehliyet ruhsatı isterken zor konuşuyordu ve arabanın içine kadar nefesinden bira kokuktu acayip içmişler 4-5 kişiler hepsi sarhoş neyse bizi çektiler kenara adam taşak geçiyo yanındaki memura diyo rıfat bağlayalım mı falan diye bi arabayı durdurdular içinde 4 tane bayan var onlara takılıyolar falan 1 saat adamlarla uğraştık sonra ben çileden çıktım ama sisler açık gezmekten ufak bi ceza yazdılar bizi bıraktılar ben hırsımı alamadım 155 i aradım yer tarif ettim ekip çağırdım 20-25 dakika sonra emniyet ekibi geldi bunların hepsini minibüse doldurdular götürdüler :) sonra ne yaptılar bilmiyorum şerefsizleri....

beni bi kere polis durdurdu evrakları göreyim dedi, çıkarttım.
Tamam dedi korkma yemiycez seni dedi(ben titriyodum çünkü kask yoktu:cherry:)
Sonra demez mi kaskın yok kendine güveniyosan böyle kullan:silent:

açıkcası benim motorumda ilkyardım çantası var. bir de küçük yangın söndürücü tüp almayı düşünüyorum ama ceset torbası falan bunları koymak için goldwing tarzı bir makina lazım alet edevata yer kalmadı :p yan çantalarım dolu depoüstü çanta aldım sanırım birde Cc ba çantası alıcam en büyüklerinden.

geçen yaz benimde başıma böyle bi olay gelmişti : antalyalı olanlar bilirler eski lara yolundan gece saat 11 civarında gidiyorum yanımda arkadaşım var ileride bir baktık polis yoldan her geçen aracı durduruyor bizimde sisler açıktı ve arabanın camları filmliydi durdurdu sallanarak bi memur yanımıza geldi ehliyet ruhsat istedi verdik arabayı şöle kenara çekin içinden inin dedi indik ancak işin ilginç tarafı polis bizden ehliyet ruhsatı isterken zor konuşuyordu ve arabanın içine kadar nefesinden bira kokuktu acayip içmişler 4-5 kişiler hepsi sarhoş neyse bizi çektiler kenara adam taşak geçiyo yanındaki memura diyo rıfat bağlayalım mı falan diye bi arabayı durdurdular içinde 4 tane bayan var onlara takılıyolar falan 1 saat adamlarla uğraştık sonra ben çileden çıktım ama sisler açık gezmekten ufak bi ceza yazdılar bizi bıraktılar ben hırsımı alamadım 155 i aradım yer tarif ettim ekip çağırdım 20-25 dakika sonra emniyet ekibi geldi bunların hepsini minibüse doldurdular götürdüler :) sonra ne yaptılar bilmiyorum şerefsizleri....

155 görevlisi de polis memuru. Arkadaşlarını koruyacaktır. :pr:

Karakola gidip direk amir veya müdürler konuşmak lazım...:queen::queen:

Haritanın sağ tarafından yer beğenin gibisinden bir durum olur...:bounce:

bi hikaye ben anlatayım
birgün adamın birini polis durduruyo.başlıyo adamın belgelerini sormaya.belgeler tam,ehliyet var.devam ediyo sormaya ilk yardım çantan varmi ? ceset torban varmı ?, hepsi var. ama polis kafaya koymuş çorbayı içecek söförden.bakıyo eksik yok,başlıyo araba etrafında dolaşmaya.farlar stoplar sinyaller hepsi sağlam.en sonunda soruyo şöföre mezdeke kasedin varmı diye,şöförde var diyo.polis diyo tak onu teyp'e sesi sonuna kadar aç.mecbur söför şaşkın şaşkın yapıo dediğini.müzikl ile birlikte polis başlıyo göbek atmaya.şöför daha çok şaşırıyo.en sonunda polis şöföre donuyo ve diyoki

harika yaa :cherry::p:queen:

155 görevlisi de polis memuru. Arkadaşlarını koruyacaktır. :pr:

Karakola gidip direk amir veya müdürler konuşmak lazım...:queen::queen:

Haritanın sağ tarafından yer beğenin gibisinden bir durum olur...:bounce:

Arkadaşlar emin olun,siz şikayet edin ve işin boyutu ciddi ise kimse kimseyi korumuyor,bizim öncelikle medeni cesaretimizi ortaya çıkartmamız gerek,hani şu bana dokunmayan yılan bin yaşasın olayındanda kurtulmamız gerek adam onundeki aracın motosikletli surucuyu sıkıştırdığını ve fren yaparak kendisine çarpmasını sağlamak suretiyle kaza yapmasına sebep verdiğine sahit olduğunu soyluyor hemen foruma yazıyor yeter artık diyor tamam desin yazsın fakat herşeyden önce sahit oldugu olayı adli makamlar ile paylaşması gerekmezmi zaten biz boyle davrandıgımız için tüm ipsiz sapsızlar bu cesareti kendilerinde bulmuyorlarmı,onlar bizden çokmu güclüler veya cokmu akıllılar veya cokmu cesaretliler tabiiki hayır biz hepimiz hakkımızı birey olarak toplum olarak savunmaz ve aramaz isek boyle seyleri sadece yazıp okumaktan öteye gidemeyiz
yine forumda birkaç hafta evvel Motosikletli polis memurlarının kasksız ve korumasız dolaştıklarından bahsettik buralarda fakat bakın yine forumda takip ettik hepimiz emniyet genel müdürlüğü tüm motorize ekiplerini vatandaşa örnek olmasını ve tüm koruma ve emniyet techizatlarını kullanmaları talimatını vermiş demekki tartışılan veya rahatsız olunan bu durumdan birileri emniyet teşkilatını haberdar ettiki onlarda bu uyarıyı yapma gereğini hissetti biz duyarlı ve bilinçli olmaya devam ettikçe bazı seyler yavasda olsa değişecektir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar