- Konu Yazar
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motosikletim 4 silindirli ve üzerinde two brothers egzoz var ve normal 1000 lik motorlardan bile daha tok ve güçlü ve yükses sesi var. Ancak artık bu sesten iyice rahatsız olmaya başlamıştım. ve sonunda susturucu yaptırıp taktım. şuan orjinal egzozdan bile daha az sesi çıkıyor.
Dikkatimi çeken şeyleri paylaşıyorum.
1 . Düşük sesli olunca yani susturuculu sürüşümde şunu farkettim.
daha fazla hakim oluyordum motosiklete ve yola. bu yükses sesin bir dezavantajı;
susturucunun avantajımı oluyor.
yani motosiklet sessiz giderken daha fazla konsantre oluyordum sanki .
acaba gerçekten sürüşü etkiliyormuydu yükses ve alçak sesler ?
kendi edindiğim tecrübeme göre sanki düşük sesle daha iyi hakim oluyorum.
ne bileyim viraja bile düşük sesle girerken daha bir hızlı ve korkmadan . ama yükses sesli girince yani susturucusuz girince sanki hızlı gidiyormuşum hissine kapılıyordum ve daha yavaş gidiyordum. şimdi sustuculu olarak sürüş yapınca sanki biraz daha hızlandım ; buda düşük sesin dezavantajı mı yoksa ?
sonuç olarak sanki altımda bisiklet varmış gibi sürüş moduna geçtim ve kafam başım artık ağrımıyor daha huzurluyum.
PEki sizce yüksek ve düşük sesin bize etkisi gerçekten varmı?
Dikkatimi çeken şeyleri paylaşıyorum.
1 . Düşük sesli olunca yani susturuculu sürüşümde şunu farkettim.
daha fazla hakim oluyordum motosiklete ve yola. bu yükses sesin bir dezavantajı;
susturucunun avantajımı oluyor.
yani motosiklet sessiz giderken daha fazla konsantre oluyordum sanki .
acaba gerçekten sürüşü etkiliyormuydu yükses ve alçak sesler ?
kendi edindiğim tecrübeme göre sanki düşük sesle daha iyi hakim oluyorum.
ne bileyim viraja bile düşük sesle girerken daha bir hızlı ve korkmadan . ama yükses sesli girince yani susturucusuz girince sanki hızlı gidiyormuşum hissine kapılıyordum ve daha yavaş gidiyordum. şimdi sustuculu olarak sürüş yapınca sanki biraz daha hızlandım ; buda düşük sesin dezavantajı mı yoksa ?
sonuç olarak sanki altımda bisiklet varmış gibi sürüş moduna geçtim ve kafam başım artık ağrımıyor daha huzurluyum.
PEki sizce yüksek ve düşük sesin bize etkisi gerçekten varmı?