yuksek viteste rampada durmakk

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
az once arkadasla bırseyı tartısıyoduk ta sıze danısalım dedik..
rampa yukarı 4.5. viteste cıkıyoruz dıyelım. onumuze aniden kopek cıktı. asıldık frenlere durduk. 1. e atıp kaldırmamız lazım motoru. nasıl kaldırıcaz?

yol dar bır yol, yani motoru geri ceviremeyecek kadar. rampa ise motoru yukarı ıtemeyecek kadar dik. ne yapılır?

ben tam ne istediğini anlamadım sorunun daha açarsan iyi olur.. rampa motoru itemeyecek mi? oda ne? sende in ve motoru 1 . viteste yavaş yavaş ilerlet ..????????????????????

motor 5. vitesdeyken dişlileri durur vaziyetteyken 1 e atılmıyor diye biliyorum. dişlilerin yer değiştirmesi için motorun az da olsa yurutulmesi lazım. motoru ılerletmek ıcın de ıtmek lazım, eeeee rampa da dik itemiyoruz. motoru da rampa aşşağı cevıremıyoruz cunku yol dar. ne yapıcaz onu soruyorum..

Evet, ileri geri farketmez, yeterki hareket etsin. Kaldı ki dişliler uygun konumdaysa ilerletmene gerek bile kalmadan vites geçebilir. Ancak siz vitesi düşürene kadar köpek ısırmazsa iyidir :wiinkk:.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
5 tesin. debriyajı biraz bırak 4 e al...Birazz daha bırak yokla yani 3 e tak...Böyle debriyajı yoklayarak 1 e alabilirsin ancak....

Motor çalışırken geriye salman bişey ifade etmez.....

baya zor bır durum yanı :) bızde baya hararetlı bır tartısma ıcerısındeydık evde yuz yuze bır arkadasla. yok neymış debrıyaja basıp 6 kez aşşagı basınca 1 e alırmış :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
baya zor bır durum yanı :) bızde baya hararetlı bır tartısma ıcerısındeydık evde yuz yuze bır arkadasla. yok neymış debrıyaja basıp 6 kez aşşagı basınca 1 e alırmış :)

Her viteste yoklamassan debriyajı geçiremezssin..... 6 kere diiil4 kere aşağı basıcan.. :queen: :queen: :queen:

4 3 2 0 1

ikimizde yanlışmısız. dogru cevap 5 :D

c@n

harbiden yaa kısmet olursa bende vitesli alıcam ama hiç vitesli kullanmadım 1 nerde 2 nerde boşa nasıl alıcaz allah kerim desenize

dişlilerin konumu müsaitse 1 e alabilirsin ben genelde biraz debriyajı bırakıyorum sonra basıp tekrar alıyorum. benim merak ettiğim o nasıl bir rampadır ki 4-5. viteste çıkabilirsin yada senin motor ne kadar güçlüymüş ki 5. vitesde yokuş çıkıyor? :mrgreen:

motor 5. vitesdeyken dişlileri durur vaziyetteyken 1 e atılmıyor diye biliyorum. dişlilerin yer değiştirmesi için motorun az da olsa yurutulmesi lazım. motoru ılerletmek ıcın de ıtmek lazım, eeeee rampa da dik itemiyoruz. motoru da rampa aşşağı cevıremıyoruz cunku yol dar. ne yapıcaz onu soruyorum..

Abi alem adamsın yaw Diyelimki senin bahsettiğin bi rampada 6. viteste durdun.
tekrar kalkmak için vitesi düşürürsün ve ardından debriyajı hafif bırakıp tekrar sıkarsın o zaman vites oturmuş olur. Ve tekrar tekrar aynı yolla çok süraatli bi şekilde vitesleri düşürebilirsin can

iyide arkadaşlar benimde aynı şey başıma geliyor bırakın rampayı düz yolda 5.vi
teste dururken vitesi 1 e alayım diyorum bir türlü olmuyor debriyajı salıp vites küçülteyim diyorum o zamanda motoru stop ediyorum nası yapacaz bu olayı :silent:

Debriyajı salma, debriyaj sıkılıyken bir iki adım öne veya geriye kaydır motoru. sonra vitese al.

vay be sadece benım kafamı kurcalamıyormuş bu konu :p herkesin bir derdi var :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Eğer motor çalışıyoken ileri geri yaparak vitese geçirileceğini sanıyosanız yanılıyosunuz...Motor çalışırken avare dişli daima yüksek hızla dönmeye devam eder. senin koşarak itmen bile onu boşa çıkaramaz. Sadece debriyajı motor irkilene kadar bırakıp sıkıp vitesi küçültmen..Şansın varsa 2 sini aynı anda yapabilirsin...Ama hiç bir zaman ani de olsa 5 te durmamanı tavsiye ederim.....
Debriyajla güvenli duruş olmaz. motor frenini de unutmamak lazım.......O anda 2 vites küçültsen fren kadar etkisi olur zaten....Sonra güvenle durabilirisin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar