o konuyu bu kafaya 15 dakika değil 15 sene anlatsalar yine traş derimHayatın anlamını anlatsalar 15 dakika izleyemem moruk.
Harika paylaşım kendi adıma teşekkür ederim.
---------- Post added at 23:29 ---------- Previous post was at 23:23 ----------
o konuyu bu kafaya 15 dakika değil 15 sene anlatsalar yine traş derim
iyisimi,
Siz açmış olduğunuz japon saçmalığı yarışma videoları konularını seyredin.http://www.motosiklet.net/forum/konu-disi/105348-iste-japon-isi-eglence.html
liseli detected!Haklısın be zıppırım , napalım herkesin IQ'su seninki gibi çift haneli değil anlamakta zorlanıyoruz. 68 miydi seninki , doğru hatırlıyorum değil mi?
Hayatın anlamını anlatsalar 15 dakika izleyemem moruk.
http://www.youtube.com/watch?v=kJG8sXCUGHI 4.42 saniye ama güzeldir sanki seni anlatıyorHaklısın be zıppırım , napalım herkesin IQ'su seninki gibi çift haneli değil anlamakta zorlanıyoruz. 68 miydi seninki , doğru hatırlıyorum değil mi?
Hayatın anlamını anlatsalar 15 dakika izleyemem moruk.
acaba böyle bir fabrika kaç para eder ? aramızda para toplayıp böyle bir fabrika kursak
o nasıl bir otomasyondur ? o robot kollar mm bazında hiç hedef şaşmazmı ? yavvv yapılan üretilen araba bir yana ,adamlar demir para basar gibi, araba basıyorlar
ne diyelim , nazar etme ne olur çalış seninde olur deyip konu açan arkadaşıma teşekkürlerimi sunuyorum , hani bıraksalarda beni şu fabrikaya özgürce her tarafını dolaşsam , seyretsem olmazmı yani ?
yok hani belki bi tüyo kaparızda işimize yarar :cherry:breh breh breh japonlar kim biz kim
![]()
acaba böyle bir fabrika kaç para eder ? aramızda para toplayıp böyle bir fabrika kursak
o nasıl bir otomasyondur ? o robot kollar mm bazında hiç hedef şaşmazmı ? yavvv yapılan üretilen araba bir yana ,adamlar demir para basar gibi, araba basıyorlar
ne diyelim , nazar etme ne olur çalış seninde olur deyip konu açan arkadaşıma teşekkürlerimi sunuyorum , hani bıraksalarda beni şu fabrikaya özgürce her tarafını dolaşsam , seyretsem olmazmı yani ?
yok hani belki bi tüyo kaparızda işimize yarar :cherry:breh breh breh japonlar kim biz kim
![]()
bi ara bantta bütün makinalar araçlara girişti her biri bir koldan..bize çok ürkütücü geliyor böyle görüntülereleman da orda aracın gelmesini bekliyor koltukları monte edecek.. yanındaki robotta nasıl akıllıysa hani; 14 - 16'yı ver desen verecek nerdeyse
![]()
Abi bu japonlar 2.dünya savaşına kadar ürettikleri ürünlerinin kalitesizlikleri ile nam salmışlar..
Sonra Henry Ford'UN 1926 yılında yayımladığı My Life and Work (Hayatım ve İşim) kitabındaki toplam kalite yönetim anlayışını uygulayarak 5 senede ciddi atılım yapmışlar..
2.Dünya savaşında tarumar olan bir ülkeden geldikleri nokta...
Sadece 60-65 yıl içinde..
ah be şu vidyoyu türkiyedede görsek artık TÜRK OTOMOBİLİNİN YAPILIŞI diye :salut:
Haklısın be zıppırım , napalım herkesin IQ'su seninki gibi çift haneli değil anlamakta zorlanıyoruz. 68 miydi seninki , doğru hatırlıyorum değil mi?
dur be kardeşim depreştirme yaramızı işte akşam akşam :cherry:
türkiyedede vardır böyle fabrikalar o kadar ölmedik yauuu :cherry: mesela ben böyle belgeselleri severim bir ciklet pabrikasının belgeselini izlemiştimsakızların nasıl pakatlendiğini pırt ,pırt , diye nasıl kesildiğini felan izlemiştim
ama bu kadar gomplex makinalar vardır illaki yada videoları paylaşmıyorlar, yada biz aramoyor izlemiyoruz ne bileyim işte öle bişey :cherry:
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:55 ----------
(zıpırman) gürol ağabeyimle acemi birliğini beraber yaptın sanırım , dikkat et adamı fena çarpar ama iz bırakmaz korkma :cherry:
discovery de bir program var denk geldiğinde (ki çoğu zaman denk gelir) izlerim orada da bir çok şeyin nasıl yapıldığını anlatırdı çok ta güzel bir anlatımla üstelik. adı 'how do they do it' google videolardan arayabilir siniz