Çok geçmiş olsun, acil şifalar. Umadım maddi ve manevi hiçbir arıza kalmadan iyileşirsiniz.
Orayı gayet iyi biliyorum; hep çok daha geriden emniyet şeridini terk edip araçların bir anda sağa sapmaya karar verirse beni etkilemeyecekleri orta şeride geçerim. Bu tip ayırımlar oldukça riskli; bir anda sapmaları gerektiğini hatırlayıp panikle yeterli kontrol yapmadan önününüze atlıyorlar maalesef. Hem hemen soldaki şeridi hem de onun da solundaki şeridi kontrol altında bulundurmak lazım böyle yerlerde.
Orayı ben de çok iyi biliyorum. Katılıyorum. Dediğiniz gibi davranmak lazım. Bir sonraki Finanskent - 1. Köprü çıkışında da benzer şekilde aniden sağa girenler olur. Sonraki Ataşehir - Trio çıkışında da... Bir sonraki Bostancı - Kozyatağı ayrımında da...
Daha tehlikeli olan, o civardaki bir yer de, ters yönde, Şile ayrımından sonra, Beşiktaş tesislerine giderken, Buyaka hizasındaki Tepeüstü çıkışıdır. 4 şerit birden kesip sağa, o çıkışa girenler olur.
Bunlar hep oluyor. Ceyhun'un anlattıklarından anladığım güvenlik balonunu daha büyütmeli. Hele "...interkomdan müzik..." de nedir? Koku alma dahil tüm duyular sürüşe odaklanmalı. O hıyar aniden dönecek, öbürü kırmızıda geçecek, diğeri dönüş şeridindeyken düz gitmek isteyecek ve önüne refüj geldi diye sağa kırıp sana çarpacak, bir diğeri arkadan hızla gelip şeridinde giderken sana arkadan vuracak... Maalesef bunların hepsini düşünmek, önceden hesaplamak ve görmek zorundayız. Ben artık helikopter sesi duysam üstüme düşer mi diye bakınıyorum.

Geçmiş olsun. %25 kusur sende ama trafik kural ihlali açısından %25 değil bence, güvenlik balonunun çapını küçük tutmak ve interkomdan müzik dinlemek nedeniyle.
Zor olan yavaş sürmektir. Hızlı herkes sürer.