Büyük makina? :mrgreen:tamam buyuk makıne keyıflı guçlü hızlı vs. vs ama yakıt sarfıyatıda cok fazla
100 km de2,5 litre mondial 125 kt bende çigt motor fikrine sıcak bakıyorum bi tane today ın felan olacak bi tane de 600 lük veya daha büyük
125R kilometrede 100 kuruş yakıyo naapcaksınız çok yakan motor alıp da
Ama bence bu sarfiyat CC'ye değil silindir sayısı ve motor çeşidine bakıyor.... Mesela iki zamanlı motorlar çok daha fazla yakıyor 4 zamanlılara nazaran... Veya 2 silindir Er-6 gayet hesaplı yakıyor mesela...
sene 1990, 350 jawanın ilk çıktığı zamanlarda sıfır almıştım. Onunla sürekli uzun yol yapardım. Çoğu zaman tam gaz giderdim, yüz kilometrede 10 litre benzini mideye indirirdi de daha yok mu derdi. Bahadinli kardeş, iki zamanlı motorlar birim zamanda iki kez emiş yapar, dört zamanlı motorlar ise tek emiş yapar dolayısıyla dört zamanlı motorlar iki zamanlı motorlardan daha az yakar. 350 jawa, o zamanlar benzinin litre fiyatı şimdiye göre daha ucuz olduğu halde pilimi bitirmişti.
benım gara cavamla 280 km yı 3 saatte gıttım....55 mılyon benzın yedı serefsız bek acıkmıs kele....
motorun ne kadar benzın yaktıgı bızım elımızde olan bısey....bi yarıs motoru 150 bınde yakar 500 bınde yakar...
ya bızım AS900 kamyona ne demelı en az 650 bın yakıyooo yawwww![]()
MECİT;565076' Alıntı:arkadaşalr benim 1000 lik bir depo ile (22 ltre) 320 km yapıyor..ama 110 km'si 200 km/h süratle..geri kalan 200km ortalama 130 km/h ile..
cbr1000rr bir depoyla 18 lt 250-300 km gidiyor diye biliyorum siteden kullanan bi arkadaştan öğrenmiştim tabi nasıl kullandığınada bağlı akıllı git uzun git tabi:cat:
valla ben daha yeni 600f aldım 20 milyonluk benzin aldım 87 km yaptım şehir içinde kısa mesafeler ve 1. ve 2. viteste bastım.230 binlira yakmış yani km de bu bayaa çokkk
R6 oldukça sert kullanımda 290 Km'de 80 YTL yuttu...
Bunlar sadece birkaçı, arkadaşlar yakıt tüketimi böyle hesaplanmaz. Hem şaşırırsınız hem şaşırtırsınız. Boy uyarmış ama herkes devam etmiş yanlış anlatıma.
Yakıt tüketimi km/lt olarak hesaplanır, anlatılır, konuşulur.
Diğer türlü hep yanlış olur.
20 YTL ile şu kadar gittim - 1 depoyla bu kadar yaptım.
20 ytl ye şu kadar gittiğinde benzinin litresi kaç paraydı? Hangi ilden almıştın benzini (malum her yerde aynı değil) 20 YTL benzin aldığında deponda hiç benzin yokmuydu? ve şu kadar gittim dediğin km gelince benzin bitti motor stop mu etti?
Yada bir depoyla şu kadar gittim diyen, mesela kılavuzunda yazan 18 litrelik depoyu tam 18 litre mi doldurdun? 17,5 filan olmasın? Yada depoyu tam doldurduktan sonra sayacı sıfırlayıp "şu kadar yaptım" dediğin km ye geldiğinde depo tam bimişmiydi? Yoksa depo kapağını açıp kalan benzine baktığında "hımm olsa olsa 2 litre vardır burda demek ki 16 litre yakmışım" mı dedin? Şamandıranın bile tam olarak hesaplayamadığı seviyeyi gözünle (hatta tam olarak görmeyerek) nasıl hesapladın.
Arkadaşlar km/lt olarak hesaplamadığınız sürece yanlış bilgi vermekten ve almaktan öteye gidemeyiz. Yani tam olarak hesaplayıp "100 km de 4 litre yakıyor" gibi net bir ifade kullanmalısınız.
Yoksa fıkradakı adamdan bir farkınız kalmaz. Hani adama sormuşlar benzine zam geldi ne düşünüyorsun diye, oda cevap vermiş "valla benim için farketmez, zamdan öncede 20 YTL lik alıyordum yine 20 YTL lik alıcam"
![]()
kaç kere bındınde 2 zamanlı cok yakıo dıyon....bende 2 zamanlıların en cok yakanı var....350 jawa....280 km de 50 ytl benzın yaktım...ama elımı son gazdanda hiç cekmedım kırmızı ısık hariç.....hep son gaz gıttım...bide ozamanlar benzının litresı 3 ytl idi.....işkembeden sallamayalım arkadas....son hızıda 160 km..karburatör bozuktu ozamanlar.....ondan 50 ytl yaktıı....normal kullanımda 80-90 da 40 ı gecmeyecegıne bahse gırerım....sımdıde gs500 var...bu ondanda cok yakacak ahada görecenız.....