Yüksek Cc motorların yakıt ortalamaları??

@Jazzbass

senin motor 1000rr den fazla yakıyomuş hacı. o motosikletin içindeki motorun 500cc olduguna eminmisin:silent: :queen:

Merhaba Arkadaşlar

walla rakamları hayretler ıçerısınde okudum
tamam buyuk makıne keyıflı guçlü hızlı vs. vs
ama
yakıt sarfıyatıda cok fazla.....:pale:

arkadaşlara katılıyorum
2.makıne şart bende suan 110cc cup var
ve yakın zamanda Kawasaki ER-5 yada Suzuki GS500
almayı planlıyorum kısa mesafelerde 110cc ile
uzun hafta sonu gezılerınde 500cc ıle zaman gecırmeyı dusuyorum...:cat:

Keyifli SÜrüşler...:)

birazda fazla devirli kullanıyorum sanırım. Bu arada motorum çok yakıyor diye satmayı düşünmüyorum sevgili boy :) Sadece uzun yolda da deneyip olmadı ustamla bir çözüm bulmaya çalışacağım. İlgilenen arkadaşlara teşekkürler :rendeer:

bi makinada bende var yakıttan şikayetci oldugum TRANSALP
devirli kullandımda 200 km de 15 lt yakıyo
ama 5000rpm gecmeden kullanırsan 200 km 11 lt
tabi bi durum var ben o motoru 5000rpm altında ki devirlerde kullanamıyorum :pr:

MOTORLAR Ağırlıklarına, motor cc sine yaptığınız hıza ,rüzgarın durumuna, kullanıma göre değişir HONDA ST 1300 cc motorum var 100 ila 130 km hızla gidersem 1 LT BENZİN İLE 25 KM Yapıyorum 130 ila 180 km hızla gidersem 1 lt benzinle 15 km yapıyorumYani nekadar hız nekadar yük okadar yakıt .birde bakım çok önemli kış şartlarında 2ayda yaz aylarında AYDA Bir mutlaka hava filitresi temizliği yapmalısınız. SELAM VE SEVGİLERİMLE

Sehir icinde Suzuki GS500 ER5 18 kurus yani 180TL yakiyor. Sabit hizla dusuk devirde 120 ile 130 arasinda bu 130 TL kadar dusebiliyor.
Gaza asilmalar , agresiv kullanmalar , yanlis vites degistirmeler benzin tuketimine etkendir. 10 dk boyunca red line yakin devirde seyir ederseniz motorunuz korkunc benzin harcar hele bir de karburator ise bu artar. Fazer 600 ile benim motor ayni yakiyor. Hele bazen onda biraz dusuyor. Enjeksiyonlu motor karburatorluye gore dusuk devirde avantaj saglar.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bizimkiler cift karburator.....bide gocaman gocaman benzın deliği var...ne yakar beee....ama jawamdan hızlı ve serı gıderse ıcım yanmaz ama jawadan farkı pek yoksa ozman satar tekrar jawama dönerım.....
farkıda jawa 160 km..gs500 190 herhaldee...

Benim motorla dün uzun yolda 130km de 8litre benzin yaktı. Bir depoyla kassam 200km gidicem yani. Büyük aletin acısıda büyük oluyor :p

100 km de2,5 litre mondial 125 kt bende çigt motor fikrine sıcak bakıyorum bi tane today ın felan olacak bi tane de 600 lük veya daha büyük

100 km de2,5 litre mondial 125 kt bende çigt motor fikrine sıcak bakıyorum bi tane today ın felan olacak bi tane de 600 lük veya daha büyük

yada çok motorla gezmiceksin. Hafta sonları zevk için bazende uzun yola :) Çin motorları evet az yakıyor ama tek artısı bu biliyorsunuz:)

arkadaşlar bende 2006 vfr var.ankara antalya arası yolculukta (650km)110 ytl lik benzin harcadım.ama 130 km/h yi geçmedim .yani kilometrede 147kuruş filan yakıyor.ama race tipi kullanımda 200-210 gibi bişey yakıyor.kullanım çok önemli.motorumun deposu 22 litre ve ben 380 km yol gittim ankaradan gelirken.bi daha böyle uzun yol yapma fırsatım olmadığı ve yavaş yavaş motora alışıp biraz devirli kullanmaya başladığım için sarfiyat biraz arttı.ortalama 180 kuruş filan yaktırıyorum şimdi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
125R kilometrede 100 kuruş yakıyo naapcaksınız çok yakan motor alıp da :D
Ama bence bu sarfiyat CC'ye değil silindir sayısı ve motor çeşidine bakıyor.... Mesela iki zamanlı motorlar çok daha fazla yakıyor 4 zamanlılara nazaran... Veya 2 silindir Er-6 gayet hesaplı yakıyor mesela...

kaç kere bındınde 2 zamanlı cok yakıo dıyon....bende 2 zamanlıların en cok yakanı var....350 jawa....280 km de 50 ytl benzın yaktım...ama elımı son gazdanda hiç cekmedım kırmızı ısık hariç.....hep son gaz gıttım...bide ozamanlar benzının litresı 3 ytl idi.....işkembeden sallamayalım arkadas....son hızıda 160 km..karburatör bozuktu ozamanlar.....ondan 50 ytl yaktıı....normal kullanımda 80-90 da 40 ı gecmeyecegıne bahse gırerım....sımdıde gs500 var...bu ondanda cok yakacak ahada görecenız.....

sene 1990, 350 jawanın ilk çıktığı zamanlarda sıfır almıştım. Onunla sürekli uzun yol yapardım. Çoğu zaman tam gaz giderdim, yüz kilometrede 10 litre benzini mideye indirirdi de daha yok mu derdi. Bahadinli kardeş, iki zamanlı motorlar birim zamanda iki kez emiş yapar, dört zamanlı motorlar ise tek emiş yapar dolayısıyla dört zamanlı motorlar iki zamanlı motorlardan daha az yakar. 350 jawa, o zamanlar benzinin litre fiyatı şimdiye göre daha ucuz olduğu halde pilimi bitirmişti.

arkadaşlar cbr600rr 100 km kaç litre yakıyor bileniniz varmı?yenisi çıktı b, de tabi harika

Forumdan Uzaklaştırıldı
sene 1990, 350 jawanın ilk çıktığı zamanlarda sıfır almıştım. Onunla sürekli uzun yol yapardım. Çoğu zaman tam gaz giderdim, yüz kilometrede 10 litre benzini mideye indirirdi de daha yok mu derdi. Bahadinli kardeş, iki zamanlı motorlar birim zamanda iki kez emiş yapar, dört zamanlı motorlar ise tek emiş yapar dolayısıyla dört zamanlı motorlar iki zamanlı motorlardan daha az yakar. 350 jawa, o zamanlar benzinin litre fiyatı şimdiye göre daha ucuz olduğu halde pilimi bitirmişti.

abıcım ıyıde bana nıye yazdınkı bunları.:silent: :silent: :silent:
ben zaten kımın kaç zamanda enerjı acıga cıkardını falan bılıyom....:bounce:

ya yok bööle bişi. honda cbr 600 f im var geçen benzin aldım 30 milyonluk bu gün bitti inanmazsınız 130 km yaptım.yani 130 km 11.5 litre.yaniiii daha öncede yazmıştım 230 yakıo..az değil .gerçi kısa mesafe kullandım ve 10 dakka yolculuk arkadaşa uğruyorum motor soğuyor tekrar ısıt tekrar dur arkadaşta yemek ye motoru tekrar ısıt sonra şehir içi hız yapamadık 1. 2. vites abandık ondan herhalde.bakalım bundan sonraki benzin alımında ne olacak.

1. 2. vites abandık derken hızı sevmem ses hoşuma gidio oda demek 8 - 9 bin devir dahada fazlası yok bende allah korusun.benden motor alınır:)

Son düzenleme:
Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
benım gara cavamla 280 km yı 3 saatte gıttım....55 mılyon benzın yedı serefsız bek acıkmıs kele....
motorun ne kadar benzın yaktıgı bızım elımızde olan bısey....bi yarıs motoru 150 bınde yakar 500 bınde yakar...

ya bızım AS900 kamyona ne demelı en az 650 bın yakıyooo yawwww :p

MECİT;565076' Alıntı:
arkadaşalr benim 1000 lik bir depo ile (22 ltre) 320 km yapıyor..ama 110 km'si 200 km/h süratle..geri kalan 200km ortalama 130 km/h ile..

cbr1000rr bir depoyla 18 lt 250-300 km gidiyor diye biliyorum siteden kullanan bi arkadaştan öğrenmiştim tabi nasıl kullandığınada bağlı akıllı git uzun git tabi:cat:

valla ben daha yeni 600f aldım 20 milyonluk benzin aldım 87 km yaptım şehir içinde kısa mesafeler ve 1. ve 2. viteste bastım.230 binlira yakmış yani km de bu bayaa çokkk

R6 oldukça sert kullanımda 290 Km'de 80 YTL yuttu...

Bunlar sadece birkaçı, arkadaşlar yakıt tüketimi böyle hesaplanmaz. Hem şaşırırsınız hem şaşırtırsınız. Boy uyarmış ama herkes devam etmiş yanlış anlatıma.

Yakıt tüketimi km/lt olarak hesaplanır, anlatılır, konuşulur.

Diğer türlü hep yanlış olur.
20 YTL ile şu kadar gittim - 1 depoyla bu kadar yaptım.

20 ytl ye şu kadar gittiğinde benzinin litresi kaç paraydı? Hangi ilden almıştın benzini (malum her yerde aynı değil) 20 YTL benzin aldığında deponda hiç benzin yokmuydu? ve şu kadar gittim dediğin km gelince benzin bitti motor stop mu etti?

Yada bir depoyla şu kadar gittim diyen, mesela kılavuzunda yazan 18 litrelik depoyu tam 18 litre mi doldurdun? 17,5 filan olmasın? Yada depoyu tam doldurduktan sonra sayacı sıfırlayıp "şu kadar yaptım" dediğin km ye geldiğinde depo tam bimişmiydi? Yoksa depo kapağını açıp kalan benzine baktığında "hımm olsa olsa 2 litre vardır burda demek ki 16 litre yakmışım" mı dedin? Şamandıranın bile tam olarak hesaplayamadığı seviyeyi gözünle (hatta tam olarak görmeyerek) nasıl hesapladın.

Arkadaşlar km/lt olarak hesaplamadığınız sürece yanlış bilgi vermekten ve almaktan öteye gidemeyiz. Yani tam olarak hesaplayıp "100 km de 4 litre yakıyor" gibi net bir ifade kullanmalısınız.

Yoksa fıkradakı adamdan bir farkınız kalmaz. Hani adama sormuşlar benzine zam geldi ne düşünüyorsun diye, oda cevap vermiş "valla benim için farketmez, zamdan öncede 20 YTL lik alıyordum yine 20 YTL lik alıcam"

:)

Son düzenleme:
güzel bir konu

selam arkadaşlar.çok güzel ve çok söz söylenecek bir konu olmuş.ben derimki= önce şunu kabul edelim baba motorun zevki bi başka yav,kimse çıkıpta demesin büyük motorum var çok yakıyor bu yüzden satıp küçük 125 lik,yok olmadı 150 lik alacagım.varmı böyle diyebilecek biri.ben inanmıyorum.baba bi makinayla o arabaların arasına hiç tırsmadan,acaba arada kalırmıyım demeden dalmanın,o eskivlerin,gaza dokunmanla hissettigin o gücün,ve nereye gitsen herkesin sen geçene kadar imrenerek seni takiplemesinin,yanlarındakine seni göstermesinin verdigi haz üç beş ytl lik benzin farkı için vazgeçilebilirmi? ben inanmıyorum.yola çıktıgınızda farklı bir saygınlıgınız oldugunu hissedersiniz...veeeeee asıl mesele=arkadaşlar yakıt az yada çok olması sizin elinizde 5000 devirlerde kullanın bakalım,acaba yine böyle çok yakıyor şikayetiniz olacakmı.inanaın olmayacak...şimdilik benden bu kadar...kendinize iyy bakın Allah kaza vermesin.:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bunlar sadece birkaçı, arkadaşlar yakıt tüketimi böyle hesaplanmaz. Hem şaşırırsınız hem şaşırtırsınız. Boy uyarmış ama herkes devam etmiş yanlış anlatıma.

Yakıt tüketimi km/lt olarak hesaplanır, anlatılır, konuşulur.

Diğer türlü hep yanlış olur.
20 YTL ile şu kadar gittim - 1 depoyla bu kadar yaptım.

20 ytl ye şu kadar gittiğinde benzinin litresi kaç paraydı? Hangi ilden almıştın benzini (malum her yerde aynı değil) 20 YTL benzin aldığında deponda hiç benzin yokmuydu? ve şu kadar gittim dediğin km gelince benzin bitti motor stop mu etti?

Yada bir depoyla şu kadar gittim diyen, mesela kılavuzunda yazan 18 litrelik depoyu tam 18 litre mi doldurdun? 17,5 filan olmasın? Yada depoyu tam doldurduktan sonra sayacı sıfırlayıp "şu kadar yaptım" dediğin km ye geldiğinde depo tam bimişmiydi? Yoksa depo kapağını açıp kalan benzine baktığında "hımm olsa olsa 2 litre vardır burda demek ki 16 litre yakmışım" mı dedin? Şamandıranın bile tam olarak hesaplayamadığı seviyeyi gözünle (hatta tam olarak görmeyerek) nasıl hesapladın.

Arkadaşlar km/lt olarak hesaplamadığınız sürece yanlış bilgi vermekten ve almaktan öteye gidemeyiz. Yani tam olarak hesaplayıp "100 km de 4 litre yakıyor" gibi net bir ifade kullanmalısınız.

Yoksa fıkradakı adamdan bir farkınız kalmaz. Hani adama sormuşlar benzine zam geldi ne düşünüyorsun diye, oda cevap vermiş "valla benim için farketmez, zamdan öncede 20 YTL lik alıyordum yine 20 YTL lik alıcam"

:)

abicim ben zaten o sırlarda benzının litre fiyatı olarak 3 ytl yazmıstım..yanı 50 ytl yı 3e bölmek cok mu zor yawww:cherry:

kaç kere bındınde 2 zamanlı cok yakıo dıyon....bende 2 zamanlıların en cok yakanı var....350 jawa....280 km de 50 ytl benzın yaktım...ama elımı son gazdanda hiç cekmedım kırmızı ısık hariç.....hep son gaz gıttım...bide ozamanlar benzının litresı 3 ytl idi.....işkembeden sallamayalım arkadas....son hızıda 160 km..karburatör bozuktu ozamanlar.....ondan 50 ytl yaktıı....normal kullanımda 80-90 da 40 ı gecmeyecegıne bahse gırerım....sımdıde gs500 var...bu ondanda cok yakacak ahada görecenız.....

yani ben yazdım litre fiyatını yalan yok bende hılapta yok yaniii:cherry: :cherry:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar