[Yozgat - MT]

evet abi çok iyi geldi... yaklaşık bir senedir bu kadar uzun yağmur yememiştim... ama şeker değiliz erimez....:p:p:p:p:p... yol yer yer çok bozuktu.... ama çok keyifli bir yolculuk oldu...şimdi planda temmuz öncesi yozgat var.... nisanla temmuz arası uygun bir zamanda gideceğim..duyrulur yozgatlı hemşerilerime...

iş durumum uygun olursa bende ankaradan sana katılabilirim yozgat yolunda. bana 1 hafta önceden mesaj atarsan ayarlamaya çalışırım nöbeti.

iş durumum uygun olursa bende ankaradan sana katılabilirim yozgat yolunda. bana 1 hafta önceden mesaj atarsan ayarlamaya çalışırım nöbeti.

tamam dır abi.... zaten ben boştayım..senin için uygun bir zaamanda bende gelirim.. yani zamanı sen ayarla haber ver ben geleyim... hamam a gideriz sorgunda hemi....

bende okul dönüşünde memlekete motorla giderim. inşallah orda buluşuruz en azından

bende okul dönüşünde memlekete motorla giderim. inşallah orda buluşuruz en azından

arkadaşlar foruma gideceğimiz geleceğimiz zaman notlar düşelim... aynı güzergah veya duruma göre buluşulur.... yozgat mt olarak ankara konya istanbul fark etmez iletişimi koparmayalım... ey gidi bozok yaylasının yiğit evlatları...

arkadaşlar foruma gideceğimiz geleceğimiz zaman notlar düşelim... aynı güzergah veya duruma göre buluşulur.... yozgat mt olarak ankara konya istanbul fark etmez iletişimi koparmayalım... ey gidi bozok yaylasının yiğit evlatları...

benim okul haziranda biter. iletişimi koparmayalım

aynen şöyle oldu :

görüşürz inşallah Gaccal.

Arkadaşlar geçen hafta depo grenajı dahil bütün grenajları söküp stickerları çıkarmıştım. Grenajları tekrar takıp motorla ufak bir tur sonucunda bir ses farkettim duyduğum ses grenajın tam yerine oturmadığından kaynaklandığını düşündüm çünkü yerine takarken metal bir parçayı kaybettmişim bir vida eksik takmıştım sonuçta. sonra parçadan bir tane bulup grenajı iyice yerine oturtmama rağmen ses devam ediyordu yani iyice gaz verdikten sonra gaz kesince "dınıltı" diye tabir edilebilecek sesi hala duyuyordum. biraz sürüşten sonra yüksek devirlerde de çekişin aniden ve sürekli artıp-düşmesi beni şüpheye düşürdü bunların hepsi grenaj mevzusundan sonra oldu. bende servise gidip durumu anlattım ve ertesi günü sabahı motoru bıraktım. sonraki gün makinayı almaya gittiğimde usta karbüratörde problem olduğunu ve parça değişimi gerektiğini söyledi fatura bilgilerimi aldı ve hafta sonu olduğu için ancak salı gününe kadar parçanın geleceğini söyledi. bende bugün (çarşamba) motoru almaya gittim büyük umutlarla... gördüğüm manzara motorsuz bir motosikletti motorunu indirmiş sadece ortada motorun gövdesi duruyordu... Usta karbüratörün geldiğini, ancak problemin motorda olduğunu, epey uğraştığını başaramadığını söyledi. motoru öylece (yani motorun bütün bileşenlerini) gönderileceğini ve fabrikadan yeni motor geleceğini söyledi. zincir dahi üzerinde değildi. motoru görmek istedim paketlediğini söyledi 50 kontürüm gitti fabrikayla konuşacam vs vs başkası olsa motoru hiç indirmem öylece veririm seni seversim gibisinden şeyler konuştu... bana pek mantıklı gelmedi motorun öylece gönderilip fabrikadan yenisinin istenmesi... yani öyle boş beleş bir usta da değil motorun neresinde arıza olduğunu anlamayacak bir servis olamaz, olmamalıdır. düşüncelerimi çaktırmadan ona tekrar mı bir rodaj dönemi olacak usta? diye sordum, sen onları hiç kafana takma onları ayarlayacaz normal bineceksin dedi... peki motor numarası nolacak ruhsata işlenecek mi diye sordum tekrar benzer bir cevap: onları hiç karıştırma sen dedi... kolay gelsin diyerek uzaklaştım yürüyerek. içimde çok büyük bir sıkıntı oluşmuştu eve gelir gelmez vurdum kafayı yattım.

hala kafam almıyor motosiklet daha 650 km de ben motoru zorlamadım. 300 km den sonra sadece 100 e kadar bir defa bastım oda birkaç saniye boyunca... nedir bunun sorunu ustanın yapmak istediği nedir motoru öylece gönderecek yada gönderebilecek mi fabrika komple yeni motor gönderecek mi? yoksa motorun içini kendisi açıp nedir ne değildir diye mi bakacak nedir bunun oluru abilerim kardeşlerim benden daha bilgili olanlarınızdan bu konuda yorum bekliyorum düşümekten beynim aşındı bu benim ilk motorum ne deneyim yaşıyorsam bunda yaşıyorum yani sanıyorum ki hepiniz benden daha deneyimlisinizdir. böyle bir durumla karşılaşanımız oldu mu? lütfen bu konuda düşüncelerinizi paylaşın.

hayırlı akşamlar

çok berbat bir ruh halindeyim daha doya doya binemeden elimden aldılar daha 1 ay bile olmamıştı onca uykusuz geçen gece motora nihayet kavuş sonra dan diye gitsin... ne zaman geri alacağım bile meçhul almaya gittiğimde yine ustanın biyerini söküp arızalı diyip demeyeceği de meçhul ben güzel güzel biniyordum belki 100 e zor çıkıyordu ama dünyanın en mutlu insanıydım motorumun üzerindeyken... sokakta geçen bir çekik gözlü görsem nasıl motor yapmışınız lan! diyerek tekme tokat dalasım var. Neyse inşallah sizlerin başına gelmez böyle bir durum doya doya motorunuzu sürmenizi temenni ederim dostlar.

:)

ne diyeyim toprağım hakkında hayırlısı olsun....motoruna tez kavuşursun inşallah...

günaydın hemşerilerim nasılsınız..ne var ne yok hayat nasıl gidiyor... istanbulda sabah güneş yüzünü gösteriyor akşama kayboluyor...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar