Youtubedaki işe yarar motosiklet kanalları önerileriniz

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Reis Kürşat Otçu'yu bilmeyen motora binmesin.
Ben bilmiyorum, hatta bu adı ilk defa duydum. Kimdir?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu mu? Espriymiş meğer? :D

Çoğumuz hatırlamıyoruz ama yıllar önce Cf Moto 650 Mt ile Nepal'e gidip dönmüştü. Marka desteği tabi ki var ama en azından adam binlerce km yapıp döndü. Reklam olaylarında benim gıcık olduğum profil, 50-100 km yalandan sürüp markayı yere göğe sığdıramayanlar.
Bir de bunun tersi var, 20-30dk sürüp hakkında hiçbir şey bilmediği motoru gömenler. Onları da aynı kefeye koymak lazım.

İncelemelerde motosikletlerin iyi yönlerini ve kötü yönlerini "görüşlerinin sebeplerini, hangi mantık süreçlerine ve öznel kriterlere dayandığını da ekleyerek" anlatanlar dinlenir. Bu şekilde olunca iletilen yorum çok daha faydalı oluyor. Diğer türlü "Bana ne senin fikrinden?" oluyorum; o yorumun arkasındaki süreci / o yorumun dayanağını bilmem gerekiyor ki bana bir şey ifade eder hale gelsin...

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Kimse "bisürüyorum" izlemiyor mu yav? :)

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
@yaşlıveacemi İsmet abinin kanalı üstüne tanımam abi.
Zeytincilikten, Nordkapp'a, motosikletin sınırlarını tanımaktan düzgün insan olmaya her türlü içerik var. Geziyor da tanıtıyorda abimiz, hem de yorum da yapıyor bol bol.. İnsan daha ne ister :). Ufkumu açan en samimi ve kendimden de birtakım değerler gördüğüm kanallardan. Tavsiyedir, takip edin !.

motorun limitlerini, titreşimi falan görmek için her viteste kesici yapıp top speed denemesi falan yapıyor, ondan bahsediyor sanırım arkadaş
Açıklama için teşekkürler. Benim anlamadığım kısım şu. İnsanlar neden motosikletin limitleri denince her viteste devir kesici ve son süratini anlıyorlar.
Motosikletin limitleri dediğimiz şey o kadar derin bir konu ki. Motosikletin gerçek limitlerini belirlemek için bu konu üzerinde gerçekten yıllarca bilimsel seviyede çalışmış olmak lazım.
Şöyle örnek vereyim. Ben hayatımda bir kere r25 sürdüm o da sitenin bahçesinde. Bana s10 xr verseler limitinde kullanabilir miyim? Bir kaç viteste kesiciye sokmak o motosikletin limitlerini belirler mi? Anlamakta zorlanıyorum. Bu kadar bilimden irfandan uzak kaldık.
Tuhaf.

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
Açıklama için teşekkürler. Benim anlamadığım kısım şu. İnsanlar neden motosikletin limitleri denince her viteste devir kesici ve son süratini anlıyorlar.
Motosikletin limitleri dediğimiz şey o kadar derin bir konu ki. Motosikletin gerçek limitlerini belirlemek için bu konu üzerinde gerçekten yıllarca bilimsel seviyede çalışmış olmak lazım.
Şöyle örnek vereyim. Ben hayatımda bir kere r25 sürdüm o da sitenin bahçesinde. Bana s10 xr verseler limitinde kullanabilir miyim? Bir kaç viteste kesiciye sokmak o motosikletin limitlerini belirler mi? Anlamakta zorlanıyorum. Bu kadar bilimden irfandan uzak kaldık.
Tuhaf.
Burada muhtemelen limitten kasıt fabrikanın bize sunduğu motosikletin ne kadar hızlara ve devirlere çıkabildiği, hangi viteslerde kaç km/h hızda gidebildiği gibi kullanıcının kullandığı limitler. Bir motorun top speedinin çok yüksek olması sürekli o hızda seyahat edecek anlamından çok otoban hızlarında hangi devirlerde gittiği anlamını taşıyor. Örneğin Duke 250'de 150km/h ile gidiyor S1000XR'da, ama Duke'ün canı çıkarken S1000XR sürücüsü çayını kahvesini yudumluyor bir yandan da tiktok kaydırıyor.

Tabii ki bunun yazılımı, yakıt kalitesi, yolu, lastiği, dişlisi vs. düzenlenerek bilimsel limitlerine ulaşılabilir ama bu kanal bilim insanlarından, mühendislerden ziyade bizim gibi fanilere hitap ediyor.

Big Rock Moto - Gördüğüm en detaylı ve objektif bir şekilde motosiklet inceleyen bir arkadaş.

Adam Reimann - Offroad a ilginiz varsa guzel macera ve teknik sürüş içerikleri mevcut. Tamirat tadilat i çok sever.

MotoJitsu - Her seviye sürüş için çok güzel icerikleri olan bir arkadaş, yalın bir anlatımı mevcut.

Ugur Ertekin - Oldukça faydalı ve yalın bir dil ile sürüş teknikleri anlatir.

Furkan Balun - Sistemi kullanarak sürüş yapar ve her detayını anlatır, eğitim mahiyetinde güzel içerikleri var.

Motosikleti
Yok
c90adventures - Bunu izlemeyen cok sey kaybeder.
Itchy Boots - Izliyorum ara ara, geziyor hatun
Motorhane.no - Norvec'te yasayan bir Turk eleman, geziyor oralarda. Turkiye'ye gidip geldi filan
Jishh - Motosiklet kesip bicen Ingiliz bir eleman
nazimyilmazyolgezer - Dagci, Goruntu Yonetmeni, Motosiklet surucusu, biraz sinirli :)
kemaltugrulsumer - Artik pek motosiklet kullanmiyor ama goygoyunu severim, Kanada'da yasiyor artik
ZaferAKCAY - Cikar mi cikar
RoyalJordanian - Nuda'nin sesi yeter
gulsahmerveyuksel - destek olsun, ara ara izliyorum.
vinnytravelgs - GS ile gezen biri, konusma cok az oldugu icin seviyorum.
Let's ride 360 - Yine GS
maiarabassan.oficial - motosiklet kesip bicen Brezilyali
DoctorMotorcycle - custom build motosiklet yapan bir eleman

Bir de Yunan bir cift vardi, onlari da takip ediyordum. Onlarda fotograflardan video yapiyor. Konusma yok.
Daha vardir mutlaka da, artik yaslandim, baydim, gezi videolari izliyorum sadece.

Motosikleti
Dominar D250
kemaltugrulsumer - Artik pek motosiklet kullanmiyor ama goygoyunu severim, Kanada'da yasiyor artik
sonunda biri yazdı ya :D
amerika serisine sıkıldıkça sil baştan başlarım
Harley'i, keyifli muhabbeti, birde üstüne sinematografisi eklenince tadından yenmiyor

Kırmızı Kulak - motosiklete ilk başlarken eğitim tadındaki videolardan çok şey öğrendim.
MFK Motovlog - Kawasaki Ninja 500 SE'ye bir merak sarınca bu motora sahip ve bunun videolarını çeken tek kanal iken videolarını izlemeye başlamıştım, keyifliydi.

bu kanalların ikisi de Bursa'dan.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar