royal jordanian, revzilla, fortnine, sanço izlerim yeterli
Ben bilmiyorum, hatta bu adı ilk defa duydum. Kimdir?Reis Kürşat Otçu'yu bilmeyen motora binmesin.
Bu mu? Espriymiş meğer?
Bir de bunun tersi var, 20-30dk sürüp hakkında hiçbir şey bilmediği motoru gömenler. Onları da aynı kefeye koymak lazım.Çoğumuz hatırlamıyoruz ama yıllar önce Cf Moto 650 Mt ile Nepal'e gidip dönmüştü. Marka desteği tabi ki var ama en azından adam binlerce km yapıp döndü. Reklam olaylarında benim gıcık olduğum profil, 50-100 km yalandan sürüp markayı yere göğe sığdıramayanlar.
motorun limitlerini, titreşimi falan görmek için her viteste kesici yapıp top speed denemesi falan yapıyor, ondan bahsediyor sanırım arkadaşBütün limitleri derken?
Açıklama için teşekkürler. Benim anlamadığım kısım şu. İnsanlar neden motosikletin limitleri denince her viteste devir kesici ve son süratini anlıyorlar.motorun limitlerini, titreşimi falan görmek için her viteste kesici yapıp top speed denemesi falan yapıyor, ondan bahsediyor sanırım arkadaş
Burada muhtemelen limitten kasıt fabrikanın bize sunduğu motosikletin ne kadar hızlara ve devirlere çıkabildiği, hangi viteslerde kaç km/h hızda gidebildiği gibi kullanıcının kullandığı limitler. Bir motorun top speedinin çok yüksek olması sürekli o hızda seyahat edecek anlamından çok otoban hızlarında hangi devirlerde gittiği anlamını taşıyor. Örneğin Duke 250'de 150km/h ile gidiyor S1000XR'da, ama Duke'ün canı çıkarken S1000XR sürücüsü çayını kahvesini yudumluyor bir yandan da tiktok kaydırıyor.Açıklama için teşekkürler. Benim anlamadığım kısım şu. İnsanlar neden motosikletin limitleri denince her viteste devir kesici ve son süratini anlıyorlar.
Motosikletin limitleri dediğimiz şey o kadar derin bir konu ki. Motosikletin gerçek limitlerini belirlemek için bu konu üzerinde gerçekten yıllarca bilimsel seviyede çalışmış olmak lazım.
Şöyle örnek vereyim. Ben hayatımda bir kere r25 sürdüm o da sitenin bahçesinde. Bana s10 xr verseler limitinde kullanabilir miyim? Bir kaç viteste kesiciye sokmak o motosikletin limitlerini belirler mi? Anlamakta zorlanıyorum. Bu kadar bilimden irfandan uzak kaldık.
Tuhaf.
sonunda biri yazdı yakemaltugrulsumer - Artik pek motosiklet kullanmiyor ama goygoyunu severim, Kanada'da yasiyor artik