Youtube Hakkında - Açıldı mesajları sayfa 6'da

Eyvah, YouTube kapanmış!

"TC Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemesi 17/01/2008 tarih ve 2008/55 No'lu kararı gereği bu siteye erişim engellenmiştir" diye bir yazı görünüyor şu meşhuur YouTube sitesini tıkladığınızda; hemen altında ise Türkiye'de yaşayan ecnebîler anlasın diye aynı cümlenin İngilizcesi var.

Yav, bi sevindim, bi sevindim; dedim ki, "işte güçlü devlet, işte bağımsız adalet! Küfürbazlar hak ettiği cezayı buldu."

Öyle mi oldu sahiden? Yoo, öyle olmadı, sadece ben o mâhut sayfayı görünce vaktiyle Suudi Arabistan'da Türk gazeteciler için tahsis edilen basın merkezindeki bilgisayarda gördüğüm "engellendi" sayfalarını hatırladım. O günlerde bir yabancının cep telefonu ve internet bağlantısı almak için bir "Delil"in kefâleti bulması şart koşuluyordu; sonradan bu yasakların biraz gevşetildiğini duydum; hâlâ öyle midir bilmem?

Şimdi elmalarla armutları ait oldukları sepetlere koyalım: YouTube'un veya benzeri yüzlerce video paylaşım sitesinin kapatılması pratikte benim hayatımı zorlaştırmıyor. Ara sıra Albinoni'nin "adaggio"sunu dinlemek için uğruyordum zaten (dikkat, kültürlü yazar!); lâkin Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararı, Atatürk hakkında çirkin şeyler yazan bir dangalağı cezalandırmış olmuyor; bu karar, bir kişi yaramazlık yaptı diye bütün sınıfı, hatta okulu cezalandırmaya kalkışan, lüzumundan fazla disiplinci bir nitelik taşıyor. O aşağılık klibi yapan herif, eminim ki şimdi, "ben ne mühim adamım, koca Türk adaleti beni ciddiye aldı ve YouTube'un Türkiye erişimini kapattırdı" diye kasım kasım kasılıyordur. Böyle siteler, klavye başında memleket kurtaran gençlerin her seviyede saçmalıklarıyla dolu; saldırılar kadar karşı saldırılar da seviyesiz ve pratikte böyle çocukça dürtüleri önleyebilmek imkânı yok; eminim ki o menhus video, internet aleminin başka sitelerinde yayınlanmaktadır. Mahkeme, Türkiye'de internet servisi veren bütün kurumları kapatabilir mi? Yok; öyleyse?..

Bunlar pek önemli şeyler değil; birkaç gün sonra o site yeniden açılır ve bu tür zevzeklikler sürüp gider. Benim üzüntü duyduğum husus, böyle saldırıları lüzumundan fazla ciddiye alan internet meraklısı gençlerin, "sanal alemde altta kalmayalım" heyecanıyla her serseme cevap yetiştirme ve kontratağa geçme heyecanı esnasında seviyeyi yerlere düşürmeleridir.

Dünyanın hiçbir mahkemesi, bir kararla memleketini seven Türk gençlerinin kalitesini yükseltemez, onları kültürlü, bilgili kılamaz, kendinden emin ve dünya ile barışık hâle getiremez; halbuki bizim asıl meselemiz budur: Dünyanın herhangi bir yerinde adını-sanını gizli tutan bir sersem iki dakikalık video klip yaptı diye gocunup, ortalığı ayağa kaldırmak, mahkemelere gitmek ve bu esnada hakaretin sahibine daha galiz kelimelerle hücum etmekle akılsızlık ediyoruz. Doğru olanı, görmezden gelmek iken biz hemen klavye başına geçip elaleme "Türklüğe, Atatürk'e hakaret edildi, duydunuz mu; linki de şudur" diye bal gibi birbirimize menfi propaganda yapıyoruz.

Başka çare yok beyler; ya bu internetin fişini hepten çekeceksiniz; ya da vakarınızı koruyup, "yel kayadan ne apara" fehvâsınca görmezden geleceksiniz. Haa, "duramam, ille de bir eylem yapmalıyım" diyorsanız, bu işin yolu-yordamı bellidir: Atılan taşla, ürkütülen kurbağa arasında hacim mukayesesi yapacak derecede aklî melekeleri yükseltmek lâzım; görgüyü, bilgiyi, sanat kavrayışını, humour duygusunu ve mantığı güçlendirmek lazım. İlle de gerekliyse mukabilinde öyle güzel, öyle seviyeli bir klip yapacaksınız ki 72 millet, "aferin be bu çocuklara" diyecek; dilden dile gezecek; memleketinizin, kültürünüzün, halkınızın tanıtımını daha galiz küfürle değil, edeble, bilgiyle, üretimle ve zarafetle yapacaksınız. Kaş yapıyorum derken göz çıkarmayacaksınız.

Bakın Mustafa Kemal Paşa, tâ 1925 yılında ne söylüyor: "Basın hürriyetinden doğan mahzurların giderilme vasıtası, yine basın hürriyetidir."
21 Ocak 2008, Pazartesi
A. TURAN ALKAN

http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazino=640371

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Gültekin saol.
Yazar tam net olarak açıklayamamış olsa da benim de kalbimden geçenleri örneklemiş.

Ulusal tahammülsüzlüğümüz, her mecrada kendini gösteriyor maalesef.

Kültürler ve toplumlar arası fark kendini belli eder derecede olsa da birleştiren bir unsur vardır ki, nedense yüzyıllar boyu milletimizin görmezden geldiği bir konudur.
Her toplumun kötü yanları olduğu gibi, aydınlık ve güzel yanları da vardır.
Aslında istenilirse her ortamda uzlaşılabilir.
Bu uzlaşma bilimin ışığında saptamalar ve teoriler yürüterek varılacak sonuçları kabullenmek, hazmetmek ile mümkündür.

Bu gün toplumların en büyük sorunu, geçmişe takılıp kalmak, geçmişin hesabıyla uğraşmaktır.
Bu öyle bir vakit kaybıdır ki, gelecek ile ilgili bir şeyler yapmaya vakit bırakmamaktadır.
Bir diğer konu ise, kendi dini ve siyasi düşğüncesi ile diğer insanlar üzerinde tahakküm kurma isteğidir.

Bir salağın kendi içerisinde beslediği kini kusması, ilk defa rastlanılan bir şey değildir.
İleride de bu tür pislikler karşımıza çıkacaktır.
Devletin yaptığı ise bu kusmuğun üzerine basıp, ayağını kirletmekten başka bir şey değildir.

Bazı arkadaşlarımız eksik bilgi nedeniyle, bu işten söz konusu sitenin para kaybı olacağını yazmışlar.
Sitenin hiç bir kaybı olmaz arkadaşlar.
Türkiye bir muz cumhuriyeti olduğunu yine gösterdi diye medyada bir haber yaparlar.
En az 200 milyon insan meraktan tıklar.
Yani aksine bu tür olaylar, sitenin daha da fazla kazanmasına neden olur.

Bizim yaptığımız şey kafamızı kuma gömmekten başka bir şey değildir.

Her türlü olumsuzluğa karşı, çok kızsak, çok sinirlensek de, tepkilerimizi medeni bir şekilde verebilirsek, kazanan biz oluruz.

alla alla dün dns deiştirdim giriyodu bu gün girmiyo jangi dns yi denediysem bi türlü girmiyo başka dns ler daha verin burdakilerin hiç biri olmuyo:pr::pr:

zaten acizliklerinden yapıyolar bütün bu Atatürk'e hakaret videolarını...

YouTube'a İKİNCİ yasak!
22 Ocak 2008 Salı 11:41
YouTube şikayet edilen görüntüleri kaldırdı ama bir yasak da Sivas'tan geldi.
İlgili Haberler
YouTube'un ARKA kapısı

Bazı videolar nedeniyle 4 gün önce Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemesi'nce YouTube'a konulan yasak, söz konusu videoların siteden çıkarılmasıyla kaldırıldı. Ancak bu kez 16 Ocak'ta Sivas 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nce konulan yasak yürürlüğe girdiği için siteye Türkiye'den hâlâ ulaşılamıyor.

YASAKLI VİDEO KALKTI AMA...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na, YouTube'da yer alan Atatürk'e, Türklüğe, Türk bayrağına hakaret içeren çok sayıda videoyla ilgili şikayet geldi. Başsavcılık, bunun üzerine, geçen hafta Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurarak, siteye erişimin bütünüyle engellenmesini talep etti. Mahkeme de 5651 sayılı yasanın 8. maddesine dayanarak, erişimin engellenmesine hükmetti. Karar nedeniyle, siteye erişim engellendi. Youtube temsilcileri, dün savcılığa başvurarak, şikayete konu videoların kaldırıldığını bildirdi. Savcılık bunun üzerine yasağın kaldırılması için Telekomünikasyon Kurumu'na yazı gönderdi.

İKİNÇCİ YASAK SİVAS'TAN

4 günlük yasağın kaldırılması beklenirken bu kez 16 Ocak'ta Sivas 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından konulan yeni bir yasak kararı olduğu anlaşıldı.

Benzer video görüntüleri nedeniyle verilen yasak kararı Ankara Sulh Ceza Mahkemesi'nin yasak kararının kaldırılmasından sonra yürürlüğe girdi. Bu nedenle siteye erişim mümkün olamadı.

Böylece yasak kararıyla çok sayıda ülkede haber olan Türkiye, YouTube'a yine kavuşamadı.

Siteye girmek isteyenler, "Sivas 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 16/01/2008 tarih ve 2008/11 no'lu kararı gereği bu siteye erişim engellenmiştir" yazısıyla karşılaşıyor.

dns deiştirmeye felan gerek yok kesin çözüm buldum. rahatlıkla giriyorum.

Son düzenleme:
Helal, bi ceza daha mı gelmiş o da sivas'dan, yürü be ! Kim tutar !

Bu youtube böyle bi insan işte, Ata'ya hakaret etmek ne demek, kimsin hakaret ediyorsun youtube ! Yasaklansın girilmesin, üzülsünler bakalım biraz, yalvarsınlar lütfen diye o zaman belki düşünebilir bürokratlar. Şimdi üzüntüsünden yatağa düşmüştür youtube'da zaten. Beni kişisel aldılar ben popüler bir video paylaşım portalıyım şahıs değilim, türkiye'li kullanıcılarımı geri istiyorum diye iç çekip yatağında ağlıyordur, bende duygulandım şimdi o görüntüsü aklıma geldikçe, patiksiz uyuyamaz dı o, tavşanlı patikleri de ayağındadır :pale:::xcrying::salut:

YouTube’a giriş yok
23 Ocak 2008
Çilem KAYA / ANKARA
YouTube’a giriş yok
Erişimi mahkeme kararıyla engellenen YouTube’a, IP numarasıyla erişilmesi de yasaklandı.

IP numarasıyla yasaklanan siteye Türkiye üzerinden hiçbir şekilde girilemeyecek. Tartışma yaratan engellemenin kaldırılması, Sivas 2. Sulh Mahkemesi’ne davayı açan savcının vereceği karara bağlı. Telekomünikasyon Kurumu yetkilileri, siteye getirilen yasağın mahkeme kararıyla verildiğini, siteye verilen yasak süresinin ise savcılık ve Sivas 2. Sulh Mahkemesi tarafından belirleneceğini söylediler. Yetkililer, sitenin bu kez mahkemenin isteği üzerine IP numarasıyla engellendiğini kaydettiler. Ankara 12. Sulh Mahkemesi sitenin ’alan adıyla’ engellenmesini istemişti.

asm

DNS'yi değiştirdikten sonra da giremiyorum hakkaten

O kadar videom vardı oysaki...

youtube açıldı

Mahkeme kararıyla Türkiye'de kapatılan, dünyanın en popüler video paylaşım sitesi YouTube, yeni bir kapatılma kararı alınana kadar yeniden yayında.
Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemesi'nce YouTube'a konulan yasak, söz konusu videoların siteden çıkarılmasıyla kaldırılmış ancak bu kez 16 Ocak'ta Sivas 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nce konulan yasak yürürlüğe girdiği için siteye Türkiye'den ulaşılamıyordu.

Youtube'a son yasak kararı 16 Ocak'ta Sivas 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından alınmıştı.

Forumdan Uzaklaştırıldı
youtube açıldı!!!!!!!!!!

arkadaslar yasasın youtube artık çalışıyo valla ben çok sevindim
ip adresiyle oynamadım ama artık çalışıyo
....
yuppiiiiiiii..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Yalan haber :)
+25 karakter

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar