Merhaba arkadaşlar,
Bugün, kahvaltımı dışarıda yapmak üzere motosikletimle pastaneye gittim. Sonra eve gelecektim ama bir tur atmadan gelmek istemedim.Çarşıya indim gayet yavaş ve dikkatli bir şekilde bir tur attım.Eve dönüyordum ki ışıklara 50m kala, birisi kapalı minibüsü ile tali yoldan direk önüme çıktı, işin garip tarafı beni görerek çıktı ve farımda yanıyordu.Çok hızlı olmadığım için kolayca yavaşladım ama yinede hızımı kestiğim halde, yavaşladığım zaman minibüsle aramda çok az bir pay kalmıştı ve sanırım hızlı olsam sağ arka köşesine bodoslama girerdim.Uzun süreli kornaya bastım.Neyse arkasından bastım tabi, ışıklara geldiğinde yeşil yanan ışık kırmızı oldu ve karşıya geçemedi.Yanında durdum bayan sürücüydü.Camı biraz aralıktı.Aramızada şöyle bir konuşma geçti;
Ben : Nasıl çıkıyorsunuz önüme ???
Bayan : Ne demek nasıl çıkıyorsunuz önüme, Senin aracına bak birde benim aracıma bak kimin kimi beklemesi gerekiyor.:farao:
Ben: (Biraz sinirlendim tabi) Nasıl konuşuyorsunuz siz (elimle motosikletimi göstererek) bunu üzerinde’de bir insan var.(Bu lafı kendim için değil, tüm motosiklet kullanan insanlar için söylemiştim)Ayrıca siz tali yoldan, ana yola çıkıyorsunuz
Bayan: Kardeşim ben senin yoluna çıktım ama sanada geçeceğin kadar yol bıraktım.:farao:
Ben: Sizin yola hiç çıkmamanız gerekiyordu, yol hakkınız yok, yol benim hakkım kimin yolunu kime bırakıyorsunuz…
Bayan:Birde senimi bekleyecektim.Sana yol bıraktım diyorum.:farao:
Ben: (Benim şalterler iyice attı) Bekleyeceksin tabii, nasıl konuşuyorsun sen.(Işıkların karşısı Emniyet müdürlüğü) trafiğe gideceğiz o zaman (elimle emniyeti gösterdim)
Bayan:Nereye gidersen git, kime şikayet edersen et:farao:
Ben: Yok öyle nereye gidersen git, birlikte gideceğiz.
Bayan: Ya sen benimle bayan olduğum için mi uğraşıyorsun:silent:

jocolor: Gelde, buradan yak)
Tam bu esnada yeşil ışık yandı.Bu kadar cahillik olamaz dedim.Neredeyse beni şuçlu çıkaracak sen trafiğe neden çıktın, suçlu sensin diyecek…Yeşil yanınca bastım , yoluma devam ettim.Tartışmaya devam etsemde akşama kadar bitmezdi.Bu kadar cahillik olamaz.Motosikleti bırakın, bisikletin dahi üzerinde insan olduğunu anlayamayacak kadar eğitimsiziz. Hadi bisiklet yavaş gidiyor çarpma riski, çarpılma riskinden az. Biz motosiklet kullanıcılarının en yavaş hızı zaten 30-40 km. Bu da azımsanacak bir hız değil. Arkadaşlar biraz daha dikkat, bugün benim yaşadığım olay yarın sizinde başınıza gelebilir. Yaşadığım bu olay dikkatsizlik değil tamamen, ben büyüğüm yol benim düşüncesiyle yapılmış kasıtlı bir davranıştır. Bu benim ilk tartışmam değil, sonda olmayacak. Buyurun yorumunu siz yapın…