Yorumunu siz yapın...

ben motoru kendi zevkim için kullanıyorum ama gün içinde devamlı olarak araç kullanıyorum ve artık bayan şöförlerden illalah geldi bikere çok panik ataklar ve çok yavaşlar bide sürüş halindeyken makyaj kontrolleri yokmu :pr: bence araba alıcakları parayı kenara koysunlar gidecekleri yere taxiyle gitsinler herkez için hayırlı olur.bi sorun olduğu zaman durupta konuşulmuyor zaten kendileriyle arkadaşlarında bahsettiği konulardan ötürü allah sonumuzu hayır etsin ne diyelim EĞİTİM ŞART...!:queen:

trafikte direksiyonda bayan olan arabadan daha tehlikeli olan tek şey iki bayan olan araçlardır. ne zaman içinde iki bayan olan araca rastlasam hiç bir şekilde yolla ilgileri olmuyor lafa dalıyorlar. hele istanbulda başka bir ilin plakası ile dolaşıyorlarsa onlardan mümkün olan en uzak noktada durmaya çalışıyorum. trafik onların aracının arkasında olmadık bir şekilde bir anda duruyor:silent:

bazı istisna bayanlar var tabi onlar üstüne almasın zaten abi ama çoğu allahlık tuğrul senin işinde zor atv ile zekeriyaköyde koca koca jeeplerde süs bebeklerinin arasında araç kullanmak :)

Bırakın motosikletin üstündeki yaratığın can taşıyan bir insan olduğunu idrak etmeyi, omuzu çarptı diye adam öldürenlerin bulunduğu bir camiada yaşıyoruz :pr:.

zekeriyaköyde kullanmak kolay trafik fazla olmayınca kilit trafikte özellikle maslak ve 4. levent civarında neredeyse saç baş yolacak duruma geliyor insan.
ülkemizde toplu taşımacılık kültürü gelişmediği ve motor kullananlara karşı tamponu kuvvetli ve hacmi büyük araçlar daima haklıdır realitesini sürekli olarak olur olmaz yerde gösterilmesi trafikte kaos demek hafif kaçıyor tek kuralın diğerini ezmek olduğu bir ortam halini alıyor. trafiğe her geçen bün eklenen araçları düşündüğümüzde neredeyse hepimizin telefonunda olan yılan oyunu gibi bi yerde trafik patlayacak.
yeni metro bağlantıları gerçekleşmeden istanbul içinde plaza ve benzeri yoğun yerleşiminin açılmaması gerekir.
gelişmiş ülkelerin metro sistemine bakıldığında istanbulda var olan metronun o sistem içinde küçük bir hat olduğu görünür. bütün olay bir kaç kişinin arazisi değerlenecek kaygısı ile tüp geçitmi üçüncü köprümü tartışması yerine iki yakayı birleştirecek bir metro ağı yapılması gerekir. çevre illere bağlantılı hızlı trenler yapılması gerekir. gerekir de kim yapacak? yapacak çok şey var lakin yapmak için yaşamak için insanda heyecan kalmıyor

Yazdıklarını okudumda, aklıma istanbulda kuryelik yapan motosiklet sürücüleri geldi.Ne diyeyim, ALLAH SABIR VERSİN...

tuğrul okonuya giriş var çıkış yok abi aman diim :) bizler uğraşırsak belki çocuklarımız rahat eder ama ben önümüzdeki sisten gelecekte ne olucağını hiç göremiyorum açıkcası öylede böylede önce can bütün motorcu arkadaşlarımı herzaman olduğu gibi bütün duyu organlarıyla ve tam konsantreyle seyir halinde olmalarını temenni ediyorum bayanların olduğu durumlarda x2 :D

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bir kere şu bayan kelimesinden bi vazgeçin, KADIN KADIN KADIN ! İkincisi de hiç erkek-kadın olayına girmeyeceğim çünkü yazacaklarım çok ağır olur.. Biz trafikte erkeklerin bize yaptıklarından bahsetsek siz kendinizden tiksinirsiniz...

Katılmıyorum. Trafikte nerede bir problem görürseniz orada bir kadın vardır genelde.
Kadının bu tavrını kadınlar için genelleyemeyiz ama aşırı temkinli/evhamlı davranışları ve trafiği aksatıp kazalara sebep oldukları da bir gerçek. Internette sadece "woman driver" diye bir aratma yaparsanız, bunun sadece türkiye için değil bütün dünya için geçerli olduğunu anlarsınız.

Tüm samimiyetimle söylüyorum: Ben bir kadın sürücü ile aynı şeritte isem; ya geçebiliyorsam hızlıca geçer ve uzaklaşırım ya da yol kenarına çeker onun uzaklaşmasını beklerim. Her an akıl almaz bir davranış sergileyebilir, makyajını tazelemek isteyebilir, herhangi birşeye sinirlenip el frenini çekip kazık fren yapabilir eşiyle tartışıp birden alakasız davranışlar sergileyebilir, telefon çalınca sağa kırıp frene basabilir veya paniğe kapılıp üzerinize sürebilir..

Bunu hanım arkadaşlarımız kadın karşıtlığı olarak algılamasınlar. Erkeklerin zayıf yönleri olduğu gibi kadınların zayıf tarafı da bu maalesef.

Son düzenleme:
vaLLa Sana tek bişi soyLeyeyım Cok sabırLısın kardes Ben dayanamazdım tutamazdım Kendımı Bayan die ona da eL kaLdıramazdım aLLah ne verdıyse Kendı kendıme girerdim gaLiba :(

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
[YT]F2IqINuOgZs[/YT]

Buyrun bir örnek

Kadınlar ve motor/araba konusunda söyleyecek fazla şey yok.
Biryerde trafik sıkışıyor veya problem varsa orada kadın sürücü vardır. Bu kadar basit. Ayrıca bu dünyanın her yerinde böyledir. İnternette Woman Driver yazarak bir arama yapın ve sonuçları görünüz.

Evet erkeklere oranla bayanlarda daha fazla acemi sürücü var.Bunun sebebi ise araç kullanmayı ilerki yaşlarda öğrenmeleri (bkz Ağaç yaşken eğilir.)

Merhaba arkadaşlar,

Bugün, kahvaltımı dışarıda yapmak üzere motosikletimle pastaneye gittim. Sonra eve gelecektim ama bir tur atmadan gelmek istemedim.Çarşıya indim gayet yavaş ve dikkatli bir şekilde bir tur attım.Eve dönüyordum ki ışıklara 50m kala, birisi kapalı minibüsü ile tali yoldan direk önüme çıktı, işin garip tarafı beni görerek çıktı ve farımda yanıyordu.Çok hızlı olmadığım için kolayca yavaşladım ama yinede hızımı kestiğim halde, yavaşladığım zaman minibüsle aramda çok az bir pay kalmıştı ve sanırım hızlı olsam sağ arka köşesine bodoslama girerdim.Uzun süreli kornaya bastım.Neyse arkasından bastım tabi, ışıklara geldiğinde yeşil yanan ışık kırmızı oldu ve karşıya geçemedi.Yanında durdum bayan sürücüydü.Camı biraz aralıktı.Aramızada şöyle bir konuşma geçti;

Ben : Nasıl çıkıyorsunuz önüme ???
Bayan : Ne demek nasıl çıkıyorsunuz önüme, Senin aracına bak birde benim aracıma bak kimin kimi beklemesi gerekiyor.:farao:
Ben: (Biraz sinirlendim tabi) Nasıl konuşuyorsunuz siz (elimle motosikletimi göstererek) bunu üzerinde’de bir insan var.(Bu lafı kendim için değil, tüm motosiklet kullanan insanlar için söylemiştim)Ayrıca siz tali yoldan, ana yola çıkıyorsunuz
Bayan: Kardeşim ben senin yoluna çıktım ama sanada geçeceğin kadar yol bıraktım.:farao:
Ben: Sizin yola hiç çıkmamanız gerekiyordu, yol hakkınız yok, yol benim hakkım kimin yolunu kime bırakıyorsunuz…
Bayan:Birde senimi bekleyecektim.Sana yol bıraktım diyorum.:farao:
Ben: (Benim şalterler iyice attı) Bekleyeceksin tabii, nasıl konuşuyorsun sen.(Işıkların karşısı Emniyet müdürlüğü) trafiğe gideceğiz o zaman (elimle emniyeti gösterdim)
Bayan:Nereye gidersen git, kime şikayet edersen et:farao:
Ben: Yok öyle nereye gidersen git, birlikte gideceğiz.
Bayan: Ya sen benimle bayan olduğum için mi uğraşıyorsun:silent: :)jocolor: Gelde, buradan yak)

Tam bu esnada yeşil ışık yandı.Bu kadar cahillik olamaz dedim.Neredeyse beni şuçlu çıkaracak sen trafiğe neden çıktın, suçlu sensin diyecek…Yeşil yanınca bastım , yoluma devam ettim.Tartışmaya devam etsemde akşama kadar bitmezdi.Bu kadar cahillik olamaz.Motosikleti bırakın, bisikletin dahi üzerinde insan olduğunu anlayamayacak kadar eğitimsiziz. Hadi bisiklet yavaş gidiyor çarpma riski, çarpılma riskinden az. Biz motosiklet kullanıcılarının en yavaş hızı zaten 30-40 km. Bu da azımsanacak bir hız değil. Arkadaşlar biraz daha dikkat, bugün benim yaşadığım olay yarın sizinde başınıza gelebilir. Yaşadığım bu olay dikkatsizlik değil tamamen, ben büyüğüm yol benim düşüncesiyle yapılmış kasıtlı bir davranıştır. Bu benim ilk tartışmam değil, sonda olmayacak. Buyurun yorumunu siz yapın…

sorma arkadaşım geçen gün banada aynısı oldu ve yine bayan.tali yoldan geliyor beni görüyor sellektör yapuyorum girmesin diye ama hiç durmadan yola dalıyor bende hızımı kestim zaten anladım böyle bi mallık yapacağını Allahtan.ne yaparsan yap bu salak insanlar azalmıyor.ben hiç peşine düşmeden yoluma devam ettim sinirim bozmamak için :pr:

Yaa ben açık konuşıyım. Ben bayan olduğum halde bayan sürücülerden kaçıyorum. Evet iyi sürenler var ama biri nerdeyse altına alıcaktı beni. Olayda şöyle gelişiyor. Ben en sağ şeritteyim. Yol sola doğru devam ediyor, sağdada sapak var. Ben noolur noolmaz diye sol sinyali yaktım sağa dönmeyeceğim belli olsun düşüncesiyle. Orta şeritten bayan sürücü sağdaki sapağa girmek için beni eziyodu. Beni yanındayken nasıl göremiyor yada görüyorda aklımı kesmiyor ben ordayken çarpmadan geçemeyeceğini??? Nasıl yavaşladığımı bilemiyorum ama bi şekilde yırttım ve direk kornaya bastım. Aynadan baktığındada bi el hareketi yaptım ama o an katil olurdum cidden. Kaçıcam derken kaldırıma giriyodum nerdeyse birde. Allah topunun cezasını versin ne diyim..

sorma arkadaşım geçen gün banada aynısı oldu ve yine bayan.tali yoldan geliyor beni görüyor sellektör yapuyorum girmesin diye ama hiç durmadan yola dalıyor bende hızımı kestim zaten anladım böyle bi mallık yapacağını Allahtan.ne yaparsan yap bu salak insanlar azalmıyor.ben hiç peşine düşmeden yoluma devam ettim sinirim bozmamak için :pr:

Senin söylediğini erkek yaptı bana. Ara sokaktan caddeye çıkacak ve ben hızla yokuş aşşağı gidiyorum. Kornaya bastım ama biranda gazladı ve benim bulunduğum sağ şerite daldı vede durdu. Artık sen düşün gerisini...

Son düzenleme:
hep aynı dert aslında bence bu işin bayanı erkeği yok maalesef ülkemizde trafik canavarı çok

10 yılı aşkın bir süredir ist trafiğinde araç kullanıyorum okadar çok bu ve buna benzer olay yaşadımki

biz bu canavarları yakalayıp tek tek eğitemicemize göre yapmamız gereken kendi dışınızdaki tüm sürücülerin en olmayacak davranışlarını bile tahmin etmeye çalışmak

bunla ilgilendiğinizde zaman içinde gelişme kaydediyor ve diğer sürücülerin trafikte ne yapabileceklerini büyük bir ihtimalle önceden kestirebiliyorsunuz

örn: - arayoldan çıkıcak minibüs önünüze atlayacakmı cevap büyük ihtimalle
- sizi sollamaya çalışan oto hemen önünüzdeki kavşaktan sağa girermi cevap büyük ihtimalle
- karşı şeritten gelen araç sizi bir araç olarak görmediğinden üstünüzden geçmeye çalışırmı cevap büyük ihtimalle

bu gibi soruları trafikte daha binlercesiyle çoğaltabilirsiniz ben uygulamaya çalışıyorum ve işe yarıyo

Son düzenleme:
Peki Mustafa abi geçen gün Gültepeye geldim ilk kez trafik yok ve hatta önümde arkamda karşı şeritte benden başka hiç araç yok. Ne karşıya geçen yaya ne ara sokaktan fırlayan araç yok. Gültepeyi biliyosun sağlı sollu park ediyorlar arçları. Karanlıkta ben kaptırmış giderken adamın farı sinyali arabanın içinde bir ışık yanmadan (hayat belirtisi olan minicik bi ışığa bile razıyım) park halindeki araçların arasından normal park etmiş bir araçken benim önüme enlemesine kırmasına ne demeli. Çok hızlı ve iki şeriti kaplayarak çıktı yola ve ben ön freni o gün yaptırdım. Ön fren tutmuyodu biliyosun. Eğer o freni yaptırmasaydım kesin arabaya ortadan girmiştim. Ben park halindeki aracın karanlıkta farını sinyalini yakmadan, aynasına bakmadan hızla yola enlemesine çıkacağını nasıl tahmin edebilirim???

Peki Mustafa abi geçen gün Gültepeye geldim ilk kez trafik yok ve hatta önümde arkamda karşı şeritte benden başka hiç araç yok. Ne karşıya geçen yaya ne ara sokaktan fırlayan araç yok. Gültepeyi biliyosun sağlı sollu park ediyorlar arçları. Karanlıkta ben kaptırmış giderken adamın farı sinyali arabanın içinde bir ışık yanmadan (hayat belirtisi olan minicik bi ışığa bile razıyım) park halindeki araçların arasından normal park etmiş bir araçken benim önüme enlemesine kırmasına ne demeli. Çok hızlı ve iki şeriti kaplayarak çıktı yola ve ben ön freni o gün yaptırdım. Ön fren tutmuyodu biliyosun. Eğer o freni yaptırmasaydım kesin arabaya ortadan girmiştim. Ben park halindeki aracın karanlıkta farını sinyalini yakmadan, aynasına bakmadan hızla yola enlemesine çıkacağını nasıl tahmin edebilirim???

pınar bu bahsettiğin yer gültepe'yse burda böyle şeylerin olması gayet doğal...sanki karma bi ülke gibi gültepe 10 çeşit insanı var...yaklaşık 17 sene çeşitli yerlerinde oturdum gültepe'nin...insanların hepsi bi çeşit...neyse yinede ucuz atlatmışsın...

bide yenibosna semt içi varki tam evlere şenlik...hangi anda nerden kimin çıkıcağı kimin fırlayacağı tam evlere şenlik bi semt...insanların hepsi sanki kendini tarlada sanıyo...E5'e çıkana kadar her saniye diken üstündeyim bu semtte...:pr:

Aynen öyle işte. Km lerce yol yapıyorum Gültepeye bi giriyorum tamam. Bütün sinir katsayılarım artıyo, psikolojim bozuluyo, deliriyorum. Adamların ne yapacağı belli olmuyo, çarpan çarptığının üstüne yürüyo, insanlar ayrı bi havada zaten yolun ortasında aheste aheste. Oooff offf...

Yasalar, motosiklet sürücülerinden yana olmadığı sürece bu yaşayacağımız olayların sonu yok arkadaşlar.İnsanlar motosikletten korkmalı.Örneğin, biri motosiklet ile kaza yapmaktan ürkmeli.Kazadan sonra başını büyük belaya gireceği kişiye öğretilirse,en azından motosiklet üzerindeki insan için olmasada, kendisi için motosikletlerden uzak durur.Bugün nasıl yaya suçlu olsa dahi, otomobil ile yaya'ya çarpmak suç oluyor ise motosiklet kazalarında' da, otomobiller büyük çoğunlukla suçlu konumuna getirilmeli.Bak ozaman trafikte, 10m yakınına yaklaşabiliyorlarmı...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar