Mersin İl Temsilcisi
Hocam eğer 300 km mola vermeden gitmeyi planlıyorsan bu geziden vazgeç... derim...
Öyle 300 km sürücüyü yormayacak araba bile yok. Bırak motoru.
Trafik işini biraz ciddiye alalım lütfen.
Bir de iki kişi gidecekmişsiniz.
Hangi motosikleti alırsanız alın, şu anki motosikletinizin yaptığı etkiyi yapacak.
Sadece mesafe değişir.
Biri 120 km de yapıyorsa diğeri 140 km de yapar.
Bu sorunu ancak sürekli uzun yol yaparak aşabilirsiniz.
Uzun mesafelere alışık olmayan bir vücud, hangi motosikletle olursanız olun, aynı tepkiyi verecektir. (Yol motorları için geçerlidir. Tartışma çıkartmayın.)
Bu tür mesafeleri yaparken en az yoracak olan motorlar routierlerdir.
Ama uzun yola alışık değilseniz, isteğinizin tam aksine,
sık sık mola verin derim.....
Bir kamyonu hem sollayıp hem de motoru bayıltabilmek de bir marifettir ayrıca...
Aman Hocam..
Çok dikkat.....!!!!!
:cyclopsan 2006 yılı 3 haziran ve 10 yıl sonra motosiklet aldım. zelasun 125-6 ve ortalama her pazar sabah yola çıkış, piknik ve akşam dönüş ortalama 150-185 km. her pazar. sonra sattım motoru. rahat fakat güçsüzdü. sonra HYOSUNG GV 250 aldım 2. el. geçen değil ondan önceki pazar hava sıcaklığı mersinde 40 derece oldu ve ben o gün o sıcakta ( cbf 250 ve gv 250 yağ soğutmalıdır) sabah saat 7,30 da yola çıktım. bir depoyu ( 14 litre) bitirene kadar gideceğim dedim ve bir depoyla 380 km. yolu yaptım. sadece bir tek benzin istasyonunda durdum ihtiyaç molasına. şekerli bişiler yadeim. suyumu içtim falan filan. çoğunlukla otobanda ve 140 km. tek kişi... yorgunlıuk dersen, akşama kadar sandalyede otursam daha çok yorulurdum. bu arada cbf 250 de sürekli artçı olan bir arkadaşın söylediği : "yarım saat kadar sonra kambur kalacam sanıyorum" oluyor..... tercih senin. yakıt olarak da gv 250 derim ben....