3 motoru da kullanmadım o yüzden yorum yapmak istemiyorum ama sürekli uzun yol yapan kampçı biri olarak 1-2 tavsiyem olacak
öncelikle bir motorda uzun yol için aklına takılan bir şey olursa "aman onu da idare ederiz artık" kesinlikle dememelisin
çünkü uzun yolda aman nolcak dediğin herşey bir süre sonra işkenceye dönüşmekte.
1- deponun küçük olması- emin ol her gittiğin yerde aman şurdan benzin alsam mı yoksa ilerde başka bnzinlik bulur muyum bir süre sonra can sıkacak
2- uzun yolda rüzgar gerçekten insanı hem mental hem de fizik olarak çok yorar. van van ile 120 km 1 saat gittiğinde haşatın çıkar. bozcaada dönüşü benimle beraber toplamda 250 kg olan motoru rüzgar yan şerite uçurmuştu. motorun ağırlık ve yere yakın oluşu önemli (bu noktada gv250 avantajlı)
3- bagaj mevzusu; ben motorumu aldığımda ilk başta bagaj taktırmam asla diyordum ama şimdi motorda ön sosis çanta bile var. ve gerçekten 10 gün boyunca bana yetecek malzemeyi cadir mat ve battaniye ile beraber motora yüklemenin avantajını tahmin bile edemezsin. bir kere uzun yolda sadece motor için alacağın malzeme bile önemli yer tutuyor (yağ, lastik şişirme spreyi, alet takımı vs vs)
aklını karıştırmak istemem ama ben hem ucuz yollu hem de senin yukarda bahsettiğin tüm özelliklere ve avantajlara sahip bir motor kullanıyorum.
hem şık hem hesaplı hem rahat uzun ve kısa yola da gelen ve trafikte inaılmaz kıvrak bir motor.
hem de motoru 2300tlye hem de 2014 model aldım. sadece 2 gün önce o da benim tembelliğimden motoru aldığımdan beri motorda bakımını aksattığım tek parça olan zincir yüzünden yolda kaldım.2 yılda toplasan 1000tl aksesuarla beraber para harcamışımdır. yani toplasan 5000 tlye 2 senede hem işe gittim gelim hem de türkiyeyi dolaştım. ekonomisiyle kendi parasını çoktan çıkardı şimdiden.
sadece hafifliği ve 120 km üzerine çıkmaması yüzünden uzun yolda biraz yoruyor beni. bu nedenle inazuma F almayı düşünüyorum.
aklına yatarsa KT150yi internetten araştır derim. bakım ve yedek parçası da sudan ucuzdur. sitede de aratırsan bu motorla dağ bayır gezen baya bir kişiyi bulursun. hem de başlangıç motoru ve kendi tarzını deneyerek bulma açısından 10bin tl cebinde kalır.
[/url][/IMG]