Yollardaki ilk YBR 250... Benim ki...

O değilde arkadaş ya cevaplardan kaçtı ya da motorun üzerinden inmiyor. Baksanıza ne bir tek kelime ne de resim yollamış. :silent:...
Resüm isterük resüm :queen:.
Rodajdasın ama fark etmez 100 km de ne yakıyor, 5. viteste 6000devir/dakikada kaç km/h hızla gidiyor. Titreşim olayı ne alemde, koltuğu rahat mı, viraj kabiliyeti 125liğe göre nasıl, vs. vs. vs. :rendeer: Tekrardan hayırlı olsun (bu kaçıncı deyişim ya :bounce:)

Arkadaslar tebrik ve elestirileriniz icin tesekkurler... Fatura ve diger evraklar Cuma gunu ogleden sonra geldigi icin plaka islemlerini ancak tamamladım. Butun haftasonu ruyamda motorumu kullandım.. :cherry:

Bu aksam kısmetse eve motorla donuyorum. Biraz km. yapayım, izlenimlerimi aynen paylasacagim sizlerle...

Merak edenler icin plaka masrafı;

- 22,5 YTL mali zorunluluk sigortası
- 58,5 YTL ruhsat belge parası
- 15 YTL Ek-1 formu doldurum ücreti
- 7,5 YTL plaka basım

Toplam 103,5 YTL

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yakıt tankına yapıştırmamsı bi plastik parça konmuş ve ne kadar
para eklemişler ybrnin üstüne gereksiz ben bu kadar para vermezdim şahsen al bi 2005 ybr 1000 ytl ile ne yaparsan yap daha güzelini bile çıkarırsın motorda fazla verim alamassın ama 125 cc fark ettirmişler yani bi fark yok gibi ama eminim pişman olacaksınn

Beyazs arkadaşım hayırlı olsun, kazasız belasız kullan inşallah.

Diğer herkes;

Şimdi bir insanı anası babası olsanız kendisi kadar tanıyamazsınız. Herşey, her insan için ayrı bir anlam ifade eder. Piyasada 4000-5000 km'de hacim yükseteceğim diye motorunu satan onlarca insan varken, bu arkadaşımız 125cc'lik motoru 2 sene 30.000 km. kullanmış, sonrada oturup hesaplamış, demiş ki 250cc alırsam 4 sene 100.000 km. kullanırım. Ona göre hesabını yapmış, kendi kullanacağı süre için sadece benzin parasından bile araç kendini amorti ediyor. Sadece biz biliyoruz di mi CBF250'yi CBF500'ün 2. elini, Hyosungu, Kawasaki'yi, bu arkadaş bilmiyo mu?
Bende onun yerinde olsam bu motoru alırdım, çünkü hesabına göre zaten benzin parasından amorti ediyor kendisini, bir de 3000-5000 yerine 10.000 km'de servise gidecek, bu da en azından 100.000km'de 10 bakım kar demek, ayrıca diğer markalarla Yamahanın yedek ve sarf parça fiyatlarını da hesaba katın, KARDASINIZ.
Ha, CBF250 alsaydı başta az para verip 4.senede cebinden parça parça, ama toplamda daha fazla para çıkacaktı, arkadaş da bana göre de mantıklı olanı yapmış, başta fazla para veriyim, kendini amorti etsin demiş.
Tartışılacak bir şey yok bence.

Yaa arkadaş, göz var nizam var. Ben de ybr125 kullanıyorum. Motorumuzun maksimum hızı fabrika verisine göre (2006 model için söylüyorum) 7800 devir/d. da 87 km/h:salut:. Ha motora abanıpta 11.000 devir çevirttiğim zaman 117 km/h a yırtınırcasına ulaşıyor:pr:, hem bu hızı düz yolda yine yapamıyorsun, hafif eğimde. Düz yolda ise 110 u geçmiyor:queen:. (Şimdi kimse çıkıp benimki 112 basıyor yok 115 bastım demesin. Hele hele 120 bastım diye hiç atmasın din kardeşiyiz:p). Sen tutmuş 110 basacaksan ybr al diyorsun, saatte 110 la ybr 125 kaç km gider. Ama cbf 250 nin uzun yolculuklar ve ekonomi hızı 100 - 110 km. Bilmem açıklayıcı oldumu.

img.php

img.php

Evet nizam da var göz de...Bende zamanında sıfır YBR'yi aldım 2 yıl kullandım ve sattım,Ardından CBF 250 aldım en az bi 2 yıl da ona binerim düşüncesiyle ama 3 ay dayanabildim ancak ve onu da sattım.

Fabrikanın verdiği maximum hız sınırı normal ama pratikte hava-civa.Uyan varsa da helal olsun.

Bu motora abanıpta 11.000 devirde 117 Km maksimum sürate ulaşmak senin düşüncen.

Benimki 2005 model ve eski kasaydı.Abandığın zaman eğimli yolda125 Km'nin çok az üzerini görürdü.Hem 11.000 devire de gerek yok çünkü ön dişli normalden 1 büyüktü.

Yenileri için bir şey diyemem ama eski kasa YBR ile,büyük ön dişli ile YBR uzun yolda özellikle de düz ise 110 Km süratle pekala gidebilir.Şahsen ben Alanya-Antalya arasını YBR ile 1 saat 10 dakikada alıyordum zamanında.
110 Km süratle YBR'nin uzun yolda sürekli gitmesi için 600'lük ya da 1000'lik nakedin üzerinde olduğu gibi normal sürüş pozisyonunda değil tehlikeli olmasına rağmen mümkün olduğunca depo üzerine kapanıp,hatta bazen 125'leri zorlamak için neredeyse sıfıra sıfır motorun üzerine yatmak gerektiğini YBR'nin hakkını veren sürücüler az çok biliyordur.

Ben YBR ile iki günde 1500 Km yol yapıp Alanya-Ankara arasını teptikten sonra notunu verdim gitti.Ondan sonra da bir çok kez Alanya-Antalya, Alanya-Isparta arasında da gittikten sonra anladığım YBR'yi son gazda da kullansan adam gibi kullandıktan sonra istediğin kadar yol gidebileceği. Bilmiyorum ama tahminimce aynı durum CBF 150 için de geçerlidir.Çin işlerine ise bi şey diyemem.

YBR'ye en hor kullanımda bile Km'de 10 Kuruşu zor yaktırırsın.Ama CBF 250 en sakin kullanımda Km'de 13-14 Kuruşu düşmez.Hatta çok sert kullanırsan Km'de 20 kuruşu bile zorlar bende olduğu gibi.

Benim CBF 250'yi satmaktaki amacım,YBR 125'ten sonra CBF 250'den kısa sürede sıkılmam ve hayal kırıklığına uğramam,aynı rahatlıktaki YBR 125'ten 20-30 Km daha fazla sürat yapan bir motor için o kadar para vermem,Km'de 15 Kuruşu düşüremediğim ve bazen 20 Kuruşa dayanan yakıtı,Allah muhafaza bi kaza yapsam ya da parçası bozulsa inanılmaz pahalı yedek parçası idi.

CBF'yi kullanan adam büyük ağırlıkla YBR 125 olayını aşmış,100-110 Km ile yetinmeyen ve hakkını veren sürücüler olacaktır.CBF 250'de düz yolda 120 Km ile çok rahat bir şekilde,(bundan sonrası rüzgardan dolayı rahat olmuyor.) 130-140 arası çok olmasa da zorlanarak,maksimum sürat olarak ta eğimli yolda çok zorlanırsa 150 civarı bir sürati görebilir.YBR 125 ile yapılan 100-110 Km sürat için ödenen rakam yaklaşık 3500 YTL ve Km'de tüketilen yakıt maksimum 10 Kuruş civarında iken ,120-130 Km süratle seyreden ve Km'de ortalama 15 Kuruş yutan CBF 250'ye 8000 YTL civarında.Rahatlık dersen CBF 250'deki rahatlık YBR 125'te fazlasıyla var.(benim düşüncem)Asıl ızdırap ise yedek parça olayında.CBF 250'nin yedek parça fiyatlarını bir araştır hele.

Sözün özü; 110 basacaksam YBR 125'i tercih ederdim fiyatı,ucuz yedek parçası ve yakıtı dolayısıyla ve de kesinlikle saatte 100-110'la istediğin kadar gider YBR doğru kullanırsan.Uzun yolculuklar için CBF 250'de ekonomi hızı 100-110 Km ise aynı paraya hatta daha altına ER 5,GS 500 alırım,100-110 Km süratle seyredeceksem onunla seyrederim ve geride daha kullanılmamış yaklaşık 80-100 Km'lik bir hız limitinin olduğunu bilmenin verdiği rahatlık ve güvenle icabında yerine göre gaza köklerim ve motor olayının iyice zevkine varır,ilerde bi dört silindir alır motor olayında zirve yapardım...

Çok açıklayıcı olmadı ama yine de bi şeyler oldu iyi kötü...

Son düzenleme:
Dun aksam eve, bu sabahta işe motorla geldim. Toplam 80 km. yol yaptım, ilk izlenimlerimi paylaşayım. Kıyaslamalar YBR 125'e göredir.

* Motor selesi biraz yüksek. Boyum 1.83 olmasına rağmen, sadece ayak uçlarımla (her ikisi birden) yere basabiliyorum. YBR 125'e göre ağır olmasından dolayı, ilk başlarda hakimiyet problemi yaşadımsa da, sonradan problem kalmadı.

* Motor cüssesi büyük olduğu için, araba aralarına girmeye çekindim.

* Rodaj da oldugu için, ilk 1000 km. de, 5000 deviri geçmemek gerekiyor. Bir kaç kere 5000 deviri geçmem gerekti. 5000 devir üzerinde motor daha fazla gürültülü ve sarsıntılı çalışıyor. Sanırım rodajdan diye dusunuyorum, ilerleyen zamanlarda gorecegiz.

* Selesi çok rahat. İlk bindiğimde, YBR 125'ten alışkanlık, depoya yapışık oturmuşum motora. Sonra yolda giderken, selenin sırt dayama bölümü geldi aklıma, yavaşça arkaya kaymaya başladım.. Ama ben gittikçe, dayanma bölümü gelmiyordu, herhalde dedim yanlış hatırlıyorum... :cherry: Sürücü oturma pozisyonu çok rahat ve geniş.

* Herhalde yeni oldugundan sanırım, motor amortisörleri sert. Zamanla yumuşayacağını düşünüyorum.

Şimdilik bu kadar... Yol yaptıkça, izlenimlerimi paylaşmaya devam edeceğim.

Son düzenleme:
img.php

img.php

YBR'ye en hor kullanımda bile Km'de 10 Kuruşu zor yaktırırsın.Ama CBF 250 en sakin kullanımda Km'de 13-14 Kuruşu düşmez.Hatta çok sert kullanırsan Km'de 20 kuruşu bile zorlar bende olduğu gibi.

...

Bu kadar abartma arkadaşım yaa 2 yıldır kullanıyorum cbx250 motorum ortalama 10 kuruş yakıyor abartırsam 12 ancak yakıyor.

Rahatlık dersen CBF 250'deki rahatlık YBR 125'te fazlasıyla var.
Sözün özü; 110 basacaksam YBR 125'i tercih ederdim fiyatı,ucuz yedek parçası ve yakıtı dolayısıyla ve de kesinlikle saatte 100-110'la istediğin kadar gider YBR doğru kullanırsan.Uzun yolculuklar için CBF 250'de ekonomi hızı 100-110 Km ise aynı paraya hatta daha altına ER 5,GS 500 alırım,100-110 Km süratle seyredeceksem onunla seyrederim ve geride daha kullanılmamış yaklaşık 80-100 Km'lik bir hız limitinin olduğunu bilmenin verdiği rahatlık ve güvenle icabında yerine göre gaza köklerim ve motor olayının iyice zevkine varır,ilerde bi dört silindir alır motor olayında zirve yapardım...

Çok açıklayıcı olmadı ama yine de bi şeyler oldu iyi kötü...

arkadaşım sende YBR125'i amma abartmışsın...bende 15.000 km kullandım bunu...ama CBF250'ye göre kıyaslarsan bisiklet gibi...CBF250'nin dengesi viraj hakimiyeti seriliği torku bunların hepsi fark atar bahsettiğin 125'e...

bide neymiş CBF'deki rahatlık YBR'dede varmış sen kendini kandırıyosun bence...senin istediğin sadece hızsa hiç 250 olayına girmeyip 500 alsaydın direk...2 ay bile binmediğin motor için amma yorum yazmışsın...250'lik motor sadece uzun ömürlü olması ve 120-130 gibi hızlarda güvenli gitmesi için tasarlanmış...sana göre değilmiş zaten yani...

arkadaşım sende YBR125'i amma abartmışsın...bende 15.000 km kullandım bunu...ama CBF250'ye göre kıyaslarsan bisiklet gibi...CBF250'nin dengesi viraj hakimiyeti seriliği torku bunların hepsi fark atar bahsettiğin 125'e...

bide neymiş CBF'deki rahatlık YBR'dede varmış sen kendini kandırıyosun bence...senin istediğin sadece hızsa hiç 250 olayına girmeyip 500 alsaydın direk...2 ay bile binmediğin motor için amma yorum yazmışsın...250'lik motor sadece uzun ömürlü olması ve 120-130 gibi hızlarda güvenli gitmesi için tasarlanmış...sana göre değilmiş zaten yani...

Varsın ben kendimi kandırmış olayım ama CBF' deki rahatlık YBR'de de kesinlikle var.CBF'yi üç ay kullandım diye ömrümde ilk defa motor ya da CBF gördüm değil.Sırf CBF'de YBR'de ki rahatı bulamadım diye orjinal gidonunu söküp komple YBR gidonu takmıştım vakti zamanında.CBF'nin YBR'ye rahatlık olarak tek artısı YBR'den daha seri olması ve CBF'yi 120-130 Km süratte YBR'ye göre çok daha rahat kullanmak olabilir.Bu rahatlığın maliyeti 8000 YTL'nin üzerinde ise asıl bu garip işte.
Bunun dışında viraj hakimiyeti ve yol hakimiyeti olarak özellikle Pirelli Dublex lastik takılmış bir YBR'nin CBF'den çok eksiğini göremedim ben.Pirelli dublex lastik takılı bir YBR 125 ile 100 Km süratte iken ani fren yapın zınk diye yola yapışır ve hiç oynamadan durur.Ama CBF'de yapın aynı şeyi başlar arka taraf kaymaya.(Benim tecrübem,başkası için bi şey diyemem.)
Daha kalın lastik,ağırlık ve cüssesiyle CBF'nin daha iyi olması doğal.Ama YBR'ye oranla o kadar fazla para verdiğin motorda bırak o kadar artı özellik olsun.İtirazım olmasına değil CBF'nin fiyatına,yakıtına,yedek parçasının pahalılığına,en son çıkan YBR 250'nin yakıtını ve yedek parça durumunu daha bilmediğimiz için şimdilik sadece fiyatına.Bunların dışında YBR 250'yi bilmiyorum daha ama CBF 250'nin sağlamlığına ve kalitesine en ufak diyecek bir şeyim yok.

CBF 250 bana uygun değil doğru ama kalitesizliğinden değil,bu özelliğe talep edilen fiyatından ve diğer dolaylı etkenler yüzünden.(Yedek parça vb.)Ama çeksinler fiyatını 5000-5500 YTL'ye bak hem bana hem millete nasıl uyuyor.

Bu kadar abartma arkadaşım yaa 2 yıldır kullanıyorum cbx250 motorum ortalama 10 kuruş yakıyor abartırsam 12 ancak yakıyor.

Cbx 250 için bi şey diyemem ama Km'de ortalama 10 Kuruş ortalama yakıt CBF 250 için kesinlikle doğru bir rakam değil.Abartılırsa en fazla ancak 12 Kuruş yakıyorsa iyi abartamama olayı var.

Son düzenleme:
8000 devirde 120 Km. yapıyor. Son hızı konusunda fikir yürütecek olan.. Aşağıdaki resim bana ait değil, rodajda olduğum için 5000 devir 80. km. en fazla..

Ayrıca aynı sitede, şehir içinde 3.8 lt/100 km. yakıt tüketimi olduğu yazıyor.

Jorgesunset.JPG

Son düzenleme:
8000 devirde 120 Km. yapıyor. Son hızı konusunda fikir yürütecek olan.. Aşağıdaki resim bana ait değil, rodajda olduğum için 5000 devir 80. km. en fazla..

yani CBF250 ile aynı verilere sahip...niye sanki şu 250'likleri 20-22 beygir yaparlar anlamamki....:pr: 2 japonunda üretimleri bu yönde...500 cc motor 55 beygirse 250'de en aşşağı 27 beygir falan olmalı bence...

Motosikleti
Forza250-cygnusL

Jorgesunset.JPG

Ben er5 le 200 km yolu 28 ytl lik benzinle aıyorum...Bide 5000 deviri geçmiyormuşsun....
Aynı yolu sen 8 litreyle alırken ben 10 litreyle almışım....Ama 8000 devirden aşağı (160- 170) düşmemek kaydıyla....

Çok ta ekonomik değilmiş....Enjektörlü olmasına rağmen...

Neyse ilerleyen zaman da paylaşırsın gözlemlerini...

Tekrardan güle güle bin....:rendeer:

alp_tunay,

Yazdıklarım yanlıs anlamıssın. Resim ve benzin tuketimi verileri bana ait degil. Rodajda oldugum icin, daha olcumleme yapamiyorum.

Rodaj suresince 5000 deviri gecemiyorum demek istemistim...

Ben er5 le 200 km yolu 28 ytl lik benzinle aıyorum...Bide 5000 deviri geçmiyormuşsun....
Aynı yolu sen 8 litreyle alırken ben 10 litreyle almışım....Ama 8000 devirden aşağı (160- 170) düşmemek kaydıyla....

Çok ta ekonomik değilmiş....Enjektörlü olmasına rağmen...

Neyse ilerleyen zaman da paylaşırsın gözlemlerini...

Tekrardan güle güle bin....:rendeer:

o fabrika verileri kendi verilerini söylememiş arkadaş :)yanlış anlaşılma oldu sanırım:cat:

Arkadaslar guzel dilekleriniz ve elestirileriniz icin tesekkur ederim. Merak etmeyin, sokaga atacak kadar cok param yok, alinteri ile zor kazanıyorum parayı.

YBR 125'i 2 sene kullandım. 30.000 km. yol yaptım, dag tas demeden, durmadan gezim. http://www.burdayiz.biz adresimden, gezdigim yerlere bakarsanız, detayları gorursunuz.

Dolayısı ile YBR 250, uzun vadede dusunup aldıgım bir motor. En az 4 sene, 100.000 km. yol yapmayı planlıyorum. Ondan sonra 500 CC'lik dusunebilirim, ama once 250'liligin tadını cıkarayım. Aceleye gerek yok, her sey zamanında guzel..

Kalın saglıcakla..

Hay ağzına sağlık be efendim.
Forumda o kadar alıştık ki çoluk çocuk muhabbetine arada böyle akıllı insanların çıkıpta bu şekilde konusmaları gerçekten insanın icini ferahlatıyor. Bizim insanlarımız genelde bir küçük bir scooter dan sonra R6 yada 600RR (ve bunlara benzer yüksek cc motorlar) alsammı diye salakca sacma sapan hayaller ve dusunceler peşinde kosup kimi zamanda gerçekleştirip aslında ne kadar kendilerine zarar verdiklerinin farkına varamayabiliyorlar.
Her kullanıcı sizin gibi olsa keske...

Eceline degil keyifine sürse su aracı....

mümkünse ybr 250 ye artcı olarak oturmayı deneyin...galiba poponuz seleden taşacak...45 kilo olsanda artcı keyfi sıfır arkadaşlar...bunuda dün Kızıltoprakta keşfettim...alanlar tek binerlerse daha mutlu olacaklar...zira tek kişilik motor..buyur burdan yak....

malzemeden kısmışlar...yetmemiş..:p.Brezilyalılar normalde büyük popolu olurlar böyle yapmış olmaları (üretici bazında) yanlış:p...Ama Japonlar avuciçi kadar popoya sahip olduklarından onlara normal tabi tasarım yaparken...

ya benim cbf 150 bile daha görkemli bu ybr den...sele bazında...:mrgreen:

şarklılık denen kavram....

Maalesef motosiklette hacim muhabbetinin sonu yok, türk insanının illede
büyük olsun mantığını anlamak da zor,tabancanızı görürlarr , aaa 7.35 de
neye yarar keşke .44 lük alaydın (her gün fil avına gidiyor ya).micra veya
yaris binersin usta sana hiç yakışmış mı ,keşke avensis yada primera
alaydın.(şehiriçinde nereye sokacaksak)
Şimdi izliyorsunuz ağırlık 500 cc alaydın ,eminim 500 lük almış olsaydı yaa 750 varken hele de 900 ün tadını vermez gel sen bi daha düşün.Bu herhalde genle
rimizde var,yada şarklılık.75 m kare evde oturuyorsan yandın,japon devlet adamları kaç metrekarede oturur bir inceleyin ama biz zavallı gördüğümüz bu
geleneklerine bağlı çalışkan ve hata yapınca YILIŞMAYIP,istifayı veya harakiri
yapma onuruna sahip insanların en son teknoloji moturlarına güvenle biniyor
hatta haddimiz olmadan kıyaslamaya çalışıyoruz.
Hepimiz metalurji,endüstri ve otomotiv mühendisiyiz ya,belki de test pilotuyuz
kimbilir....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar