Yaa arkadaş, göz var nizam var. Ben de ybr125 kullanıyorum. Motorumuzun maksimum hızı fabrika verisine göre (2006 model için söylüyorum) 7800 devir/d. da 87 km/h:salut:. Ha motora abanıpta 11.000 devir çevirttiğim zaman 117 km/h a yırtınırcasına ulaşıyor

r:, hem bu hızı düz yolda yine yapamıyorsun, hafif eğimde. Düz yolda ise 110 u geçmiyor:queen:. (Şimdi kimse çıkıp benimki 112 basıyor yok 115 bastım demesin. Hele hele 120 bastım diye hiç atmasın din kardeşiyiz

). Sen tutmuş 110 basacaksan ybr al diyorsun, saatte 110 la ybr 125 kaç km gider. Ama cbf 250 nin uzun yolculuklar ve ekonomi hızı 100 - 110 km. Bilmem açıklayıcı oldumu.
Evet nizam da var göz de...Bende zamanında sıfır YBR'yi aldım 2 yıl kullandım ve sattım,Ardından CBF 250 aldım en az bi 2 yıl da ona binerim düşüncesiyle ama 3 ay dayanabildim ancak ve onu da sattım.
Fabrikanın verdiği maximum hız sınırı normal ama pratikte hava-civa.Uyan varsa da helal olsun.
Bu motora abanıpta 11.000 devirde 117 Km maksimum sürate ulaşmak senin düşüncen.
Benimki 2005 model ve eski kasaydı.Abandığın zaman eğimli yolda125 Km'nin çok az üzerini görürdü.Hem 11.000 devire de gerek yok çünkü ön dişli normalden 1 büyüktü.
Yenileri için bir şey diyemem ama eski kasa YBR ile,büyük ön dişli ile YBR uzun yolda özellikle de düz ise 110 Km süratle pekala gidebilir.Şahsen ben Alanya-Antalya arasını YBR ile 1 saat 10 dakikada alıyordum zamanında.
110 Km süratle YBR'nin uzun yolda sürekli gitmesi için 600'lük ya da 1000'lik nakedin üzerinde olduğu gibi normal sürüş pozisyonunda değil tehlikeli olmasına rağmen mümkün olduğunca depo üzerine kapanıp,hatta bazen 125'leri zorlamak için neredeyse sıfıra sıfır motorun üzerine yatmak gerektiğini YBR'nin hakkını veren sürücüler az çok biliyordur.
Ben YBR ile iki günde 1500 Km yol yapıp Alanya-Ankara arasını teptikten sonra notunu verdim gitti.Ondan sonra da bir çok kez Alanya-Antalya, Alanya-Isparta arasında da gittikten sonra anladığım
YBR'yi son gazda da kullansan adam gibi kullandıktan sonra istediğin kadar yol gidebileceği. Bilmiyorum ama tahminimce aynı durum CBF 150 için de geçerlidir.Çin işlerine ise bi şey diyemem.
YBR'ye en hor kullanımda bile Km'de 10 Kuruşu zor yaktırırsın.Ama CBF 250 en sakin kullanımda Km'de 13-14 Kuruşu düşmez.Hatta çok sert kullanırsan Km'de 20 kuruşu bile zorlar bende olduğu gibi.
Benim CBF 250'yi satmaktaki amacım,YBR 125'ten sonra CBF 250'den kısa sürede sıkılmam ve hayal kırıklığına uğramam,aynı rahatlıktaki YBR 125'ten 20-30 Km daha fazla sürat yapan bir motor için o kadar para vermem,Km'de 15 Kuruşu düşüremediğim ve bazen 20 Kuruşa dayanan yakıtı,Allah muhafaza bi kaza yapsam ya da parçası bozulsa inanılmaz pahalı yedek parçası idi.
CBF'yi kullanan adam büyük ağırlıkla YBR 125 olayını aşmış,100-110 Km ile yetinmeyen ve hakkını veren sürücüler olacaktır.CBF 250'de düz yolda 120 Km ile çok rahat bir şekilde,(bundan sonrası rüzgardan dolayı rahat olmuyor.) 130-140 arası çok olmasa da zorlanarak,maksimum sürat olarak ta eğimli yolda çok zorlanırsa 150 civarı bir sürati görebilir.YBR 125 ile yapılan 100-110 Km sürat için ödenen rakam yaklaşık 3500 YTL ve Km'de tüketilen yakıt maksimum 10 Kuruş civarında iken ,120-130 Km süratle seyreden ve Km'de ortalama 15 Kuruş yutan CBF 250'ye 8000 YTL civarında.Rahatlık dersen CBF 250'deki rahatlık YBR 125'te fazlasıyla var.(benim düşüncem)Asıl ızdırap ise yedek parça olayında.CBF 250'nin yedek parça fiyatlarını bir araştır hele.
Sözün özü; 110 basacaksam YBR 125'i tercih ederdim fiyatı,ucuz yedek parçası ve yakıtı dolayısıyla ve de kesinlikle saatte 100-110'la istediğin kadar gider YBR doğru kullanırsan.Uzun yolculuklar için CBF 250'de ekonomi hızı 100-110 Km ise aynı paraya hatta daha altına ER 5,GS 500 alırım,100-110 Km süratle seyredeceksem onunla seyrederim ve geride daha kullanılmamış yaklaşık 80-100 Km'lik bir hız limitinin olduğunu bilmenin verdiği rahatlık ve güvenle icabında yerine göre gaza köklerim ve motor olayının iyice zevkine varır,ilerde bi dört silindir alır motor olayında zirve yapardım...
Çok açıklayıcı olmadı ama yine de bi şeyler oldu iyi kötü...