yollardaki Cam buton uygulaması ve motosiklet

izmir Büyükşehir Belediyesi Trafik ve Denetim Şube Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl uygulamaya başladığı “cam buton” uygulamasını, bu yıl alımını gerçekleştirdiği 35 bin yeni buton ile sürdürüyor. Özellikle trafik yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde yol çizgileri üzerine monte edilen cam butonlar, şerit ihlalleri nedeniyle meydana gelen kazaların da önüne geçiyor. Daire şeklindeki cam kalıplar yol kotuna kadar gömülüyor. Cam dairenin üzerindeki özel bölüm yol üzerinde oluşturduğu bombelerle sürücülerin kendi şeritlerinde gitmelerini sağlıyor.

Cam butonların bir başka önemli avantajı daha var: Gece araçlardan üzerine gelen farların ışığını geri yansıttığı için, yol boyunca şeritleri daha belirli hale getirerek gece görüşünü arttırıyor.

Özellikle yağışlı havalarda, yol güvenliğinin riskli olduğu durumlarda, şeritlerin belirgin hale gelmesini sağlayarak sürücülerin işini kolaylaştıran butonlar, sürekli olarak üzerinde gidilmesini engellediği yol çizgilerinin de ömrünü uzatıyor. Yol çizgileri üzerine ve refüj başlarına uygulanan cam butonlar, refüjlerde ve yol ayrımlarında da görünürlüğü arttırak kazaları büyük ölçüde azaltıyor.

alıntı haberler com.

özellikle m.kemal sahil bulvarını kullanan arkadaşlar bu uygulamayı görmüştür. otomobiller için gayet iyi olan bu uygulama aralardan giden motosiklet sürücüleri için fazlasıyla tehlikeli diye düşünüyorum..eee arabaların arkasından gideceksek nerde kaldı motosikletin pratikliği.. :queen:

bu konuda fikir ve düşüncelerinizi bekliyorum.herkese ii sürüşler:cherry:

elimden eldiğince değmemeye gayret gösteriyorum.bu dikkatimi ona vermemi sağlıyor ki motosiklet sürücüsü herşeye dikkat etmeli..bu negatif bir durum yani. özellikle ışıklara ve kavşağa yakınlaşırken çok sık döşenmiş..kaydırıyor mu ? evet kaydırıyor ve denge bozuyor

Son düzenleme:
o camların arasından gecebiliriz yaw :):):):)
ama bodoslamadan lastik üzerine gelince fena denge bozuyo test edilip onaylanmıştır.
:):):):):)

bahsettiğiniz buton şu yaklaşık ceviz büyüklüğünde olan şeyler mi? kimisinin içinde led var yanıp sönüyo hani.. eğer onlardan bahsediyorsanız motosikleti hiç etkilemiyo, pıtpıt diye geçiyosunuz üstünden. ama arabayı da hiç etkilemiyo, yani haberde dediği gibi aracı yola falan oturtmuyor.

şerit değiştirirken kayma falan yapıyormu.

bahsettiğiniz buton şu yaklaşık ceviz büyüklüğünde olan şeyler mi? kimisinin içinde led var yanıp sönüyo hani.. eğer onlardan bahsediyorsanız motosikleti hiç etkilemiyo, pıtpıt diye geçiyosunuz üstünden. ama arabayı da hiç etkilemiyo, yani haberde dediği gibi aracı yola falan oturtmuyor.

arkadaşlar motosiklet için tehlike oldugu kesin,yeri geliyor küçük taştan bile etkilenebiliyorsun.sollama yaparken herzaman direksiyon kırmıyoruz,çok zaman hafif yatarak geçiyoruz,ve kayma ihtimali bayağı yüksek bence:pr:

valla ben hiç öle pıt pıt diye geçemedim..önemsemesem başlık bile açmazdım:mrgreen:

ben cevabımı ekşi sözlük vari bir cümleyle yapayım siz anlarsınız:
motorun önü sola giderken arkasının saga gitmesine neden olan gereksiz ışık topu.birilerinin 35000tane satıp köşe oldugu dengesizlik ürünü... ::angry2::::ranntign

kimi yerlerde çok sık yerleştirildiği için aralarından geçmek imkansız oluyor. üzerine geldiğimizde ise tekerde kayma yaratıyor çünkü tepesi yarım bir küre. biraz sıkıntı yaratıyor. yağmurlu havalarda onların üzerinden hiç geçmedim geçmeyi de düşünmüyorum açıkcası.
arabalar için faydalı olabilir ama motosikletler için bence sıkıntı yaşatıyor

hmmm bizim burda da var bunlardan, ama üzreinden geçerken kısa bir süreliğine de olsa, rahatsızlık veriyor çünkü tamamiyle asfalta gömülmediğinden dolayı,
aama g,zel bişey bence farkedilirlik açısından,

çok kötü motosiklet için hele benim gibi ufak motor ise altından alı verio motor u:pale:

Yolla aynı hizada olsa yani tümsek olmasa bizim içinde iyi ama tümsek olması kötü.Burda da bi caddede var.Tam üstünden geçince pıt pıt geçiliyo.:mrgreen:
Ama biraz yandan basarsam motoru sağa sola atıyo.:farao:

Bu bahsettiğimiz zavazingoların iki tipi var. İstanbuldakiler benim gördüğüm ledli ve yanıp sönüyorlar, üzerinden arabayla geçtiğimde hissettiğim kadarıyla nerdeyse yerle aynı seviyede ondan dolayı üzerinden geçerken pek bir sıkıntı oluşturmuyor ancak izmirde sahil yoluna döşedikleri motorlar için gerçekten çok sıkıntı verici seyrek döşenenler neysede sık döşenenler kesinlikle benim üstümden geçersen olacaklara ben karışmıyorum der gibi.:pr:

ledlı olanlar okadar sorun teşkil etmiyor gerçektende fakat o camlı olanlar hem bozuk yolların biraz daha bozulmasına neden oluyor zamanla asfaltan çıkıyorlar aşındırıp asfaltı zedeliyorlar ve doğal olarakta güvenli sürüşe engel oluyorlar , bence bunlar koyulacaksa bakımları zamanında yapılmalı ve güvenliğimizi tehlikeye atması engellenmelidir ama bakımlarının yapılcağını hiç zanetmiyorum.

Nefret ediyorum o cam şeylerden. Islak havada baya bir sektiriyor motoru. Bisikletler için ise bir felaket. Belediyemizi kınıyorum. Ben de birilerinin bu yolla köşeyi DÖNDÜRÜLDÜĞÜ kanaatındayım.

motosikletler icin tehlikeli bir durum 200 le giderken şerit değiştirmek hiçte kolay olmicak sanırım :)

inanırmısınız yan komşum var her gun 1 tane bardak harcar nedenmi lastiklerim patlasın dıye hemde ta jarajımın önüne bu bayan cıldırmış olmalıki motorumu cekermiyor :queen:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Geçen İzmirde Kaza yapıp ölen arkadaş (İsmi Ziya. Bir kez daha rahmetle analım) Sırf bu yüzden bariyerlere girmiş diye duydum... 1. ağızdan hemde.... Lastiğe yanak attırmış sanırım... Ailesi Onları takan kuruluş adına dava açıcak diye duydum....

İşallah kazanır ve söktürülür.....

Kaldıki sadece bunlar değil.... 5 cm kalınlığında yaya çizgisi gibi bir boya ile yolun her tarafını çizmişler... Bir köprü, altından geçerken en az 200 tane 5 er santimlik artık onlara boya denmez zıplatma resmen üzerinden geçmek zorundasınız...

Araba ile geçerken bile taa bağırsağına kadar titretiyor ne kadar yavaş gidersen git... Motorla geçerken ön grenaj bir gün düşecek....

Böyle zihniyetin ben.......................:pr:

valla bi kaç kere üzerinden geçme gafletinde bulundum çok denge bozuyo o meretler.ama faydalı ışık bakımından.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar