Yollarda Hız Limiti Değişti...

Yollarda hız limiti değişti.Karayollarının tanımlarına bölünmüş yollar da eklendi. Hız limitleri değişti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçen Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun'da, karayollarının tanımlarına bölünmüş yollar da eklendi. Karayollarında hız limitleri değişti.

Yasaya göre, "Motorlu araçların cins ve kullanma amaçlarına göre sürülebileceği en çok ve en az hız sınırları şehirlerarası karayollarında 90 kilometre, bölünmüş yollarda 110 kilometre, otoyollarda 120 kilometre saat hızı geçmemek üzere yönetmelikle belirlenir" ifadesi kondu...

Kaynak:Mynet

Burada bizi ilgilendiren bir durum varmı...yani 70 hız sınırı değişti şimdi değil mi...

Ekli dosyalar

• 0.jpg
    0.jpg
    8.7 KB · Görüntüleme: 7,928
Moderatör tarafında düzenlendi:
zaten bu şekildeydi sadece bölünmüş yolları ayırmışlar 110 km.koymuşlarda......

bu hızlara uyanları bulmak lazım okadaar..:mrgreen:

rif

Motorlu araçların cins ve kullanma amaçlarına göre sürülebileceği en çok ve en az hız sınırları şehirlerarası karayollarında 90 kilometre, bölünmüş yollarda 110 kilometre, otoyollarda 120 kilometre saat hızı geçmemek üzere yönetmelikle belirlenir

1: Değişmedi değişecek kimse heyecanlanıp gaza gelmesin ceza yemesin.
2: Daha önce 2006 da plan bütçe komisyonundan geçip meclis gündemine hiç gelmeden yok olan bir trafik kanunu daha var bunuda unutup komisyondan geçti son baharda gaza basarız sanmayın.

arkadaşlar kanun yetkiyi yönetmeliğe devretmiş yani motosikletler için henüz kesinleşmiş birşey yok, bir yönetmelik çıkarılacak ve bizimle ilgili hüküm orada yer alacak. kanunda tüm motorlu taşıtlarla ilgili sadece üst sınırlar belirtilmiş. yani motosiklet üst sınırı daha da aşağı çekilebilir, detaylar yönetmelikte düzenlenecek.

Şu ana kadar detaylı bilgi malesef kiç bir yerde yok, ben motosikletlerle ilgili olarak hiç bir bilgiye ulaşamadım yani bekleyeceğiz kanunlaştıktan (resmi gazetede yayınlandıktan) sonra göreceğiz inşallah otomobillerle bir tutmuşlardır....

ovvvvvvvvvvvv bu duyduğum en güzel haber işte.savunun motorculuk geliyor:cherry:

resmi yazsınını bulsak daha aydınlatıcı olur. böyle kulaktan dolma haberlere pek güvenmiyorum artık.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben yeri gelice 120 yaparım, ceza ise ceza yakalanırsam da öderim.:p

Mersin İl Temsilcisi
radardan ne kadar katkı maddesi akıyor bütçeye bilmez misiniz?
değiştirirler mi?

akıllı adam, hayat suyunun pınarını kurutur mu yahu?

çok safsınız :p

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
haber iyi de resim haberle pek bağdaşmıyor sanki :D
resimde tek tekere kalkmış bir Busa, yaklaşık 5 saniye sonra 220 olacak hızı :queen::queen:

tuhhh ilk başta bende motosikletler için sanmıştımda çok sevinip şaşırmıştım başımıza taş yağcak diye. ahhh ahhh biz 70 le giderken 110 la arabalar yanımızdan geçsinde korku neymiş daha yakından yaşayalım:p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar