yoldakii ANİMALLAR

Bu topikte en çok firçayi yiyen ben oldugum için bir açiklama yapmak geregi duydum.
Bir çogunuzun iddia ettigi gibi ben Turkiye gerçeklerinden habersiz, avrupada el bebek gul bebek buyumus sazanin biri degilim.
Ben Turkiye'de dogdum ve orada buyudum.
Motosiklet kullanmayi da orada ogrendim.
Ilk-orta-lise ve universite hayatim da yine Turkiye'de geçti.
Bahsettiginiz butun problemleri birebir olmasa da benzerlerini yasamis,biriyim.
Babamin memuriyeti dolayisiyla Turkiye'nin çesitli bolgelerinde yasamis, bir çok yerin yasam tarzini ve goreneklerini bilen biriyim.
Goruslerimi okurken, içinizden sazana bak! diye geçirdiginizi de biliyorum.:)

Yani zannettiginiz kadar, Turkiye'den bihaber, dunyayi yasadigi yerin çemberinde algilayan, bu algisini ulkesiyle ortusturmeye çalisan bir adam degilim.

Ama, Atatürk'ün "muhasir medeniyetler seviyesi " derken ne demek istedigini, muhasir medeniyetleri gorunce anlayabilen, ve benim ulkem de buna layik diye dusunen biriyim.

Tabii ki buraya agresif yazi yazan adamlari degistirebilecegini zannedecek kadar ahmak degilim.
Butun çabam,
bu agresifligi normal kabul edebilecek, ama kafasi çalisan bireylere baska pencereler oldugunu da gosterebilmektir.
Yazdiklarim bu çerçevede algilanirsa sevinirim.

:rendeer:
Günaydın,
Şahsım adına seni bu yukarıda yazdıklarınmış gibi değerlendirmediğimi bilmeni isterim..
Lakin seni, bu başlıkta ki bazı cümlelerinden ötürü daha önceden tanımayan kişiler yukarıda yazdığın gibi algılamış olabilirler..
Son olarak aklıma gelmişti;
konu başlığındaki agresifliği normal kabul edecek forum üyeleri ya küçük yaşta ya da hayatlarında hiç kavga/dövüşe karışmamış kişilerdir kanımca..

Eğer olacaksa cevabını okuyamayacağım, şuanda çıkmam gerek kusura bakma..

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
enimıls indı rood

Geigel_Hill__Rd_closed_animal_shot_with_goats_10-08.JPG

bunları zopalamak lazım.
gitsin başka yerde otlasınlar.
hem iki ayaklılarını hem 4 ayaklılarını :wiinkk:

Bu başlık bir sonuca ulaşabilecek mi ?
Yoksa forum sayfalarında kaybolup gidecek mi?
Buji fırlatmaya devam edilecek mi?
Peki olay yerinden en kısa sürede uzaklaşmalı mı ?
Yoksa bir arkadaşımızın otomobil sürücüsüne fırlattığı buji yüzünden başına kötü bir iş geldiğini bu forum sayfalarından okuduğumuzda geçmiş olsun veya Allah rahmet eylesin mesajları yazıp unutup gidecekmiyiz ?

Ne dersiniz ?

O değilde ben bu buji meselesini anlamadım. Bujiyi bi atıyosun. Arabadaki herkes direk ölüyor. Anlamadım arkadaş. Bu buji dediğiniz benim bildiğimden farklı bişimi? Araba camıyla tepkimeye girip patlama mı yapıyor? Öyleyse bilelim patlayıcı madde muamelesi yapalım. Onun dışında atmadan önce pimi neyim var mı çekip mi atıyoruz. Servis elemanlarının bundan sonra aralarında geçen dialogları duyar gibi oluyorum:

-Bi cr9 atsana ordan.
-Fire in the holeee.

Ya da buji atmanın gizli bir anlamımı var. Adam bujiyi görünce, 'hmm ben bu motorcuyu çok sinirlendirmişim ki buji attı, artık kendime bir çeki düzen vereyim' mi diyor. Eğer krank atsaydı senden hoşlanıyor, egzantrik atsaydı tanışmak istiyor, Rulman atarsa sana gülüyor, komple motor bloğu atarsa evlenmek istiyor gibi...

coq akıllıca yazmış.sitede yaşı küçük kardeşlerimiz çok,biraz büyüklerinin deneyiminden yararlansınlar.Öyle kurusıkı taşıyalım,cam patlalım falan aman yani..
bu tip magandalıklarla ilgili bir çok konu var,okuyoruz.Canı sıkılmış tabi ki yazarak dertleşecek,içini dökecek.Ama şu da var ki yazdığınıza özen gösterin.Böyle kuralsız yazı dili kullananlar için açıkçası trafikte de pek kurallı sürüş yapmıyor diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

Hakkatende buji bildigin patlayıcı olmus :p yada o hızda camı kırıp adama saplanabılır yada kırılan cam parcaları adamın gozunu kor edip kaza yapıp olmesıne neden olabılır nemi olur memleketten bir holigan daha eksılmıs olur benıde zerre kadar uzmez :)..
Boyle durumlarda bence en mantıklısı asagıdakı sırayı ızlemektır:
1)Adama hıc uymayıp yoluna devam etmek.(butun kıskırtmalara ragmen)
2)Etrafta polis gorunceye kadar gazlamak ve durumu onlara bildirmek.
3)Adam ıyıce sarmıssa size yanı baktınız etrafta durumu anlatabılecegınız kısılerde yok "Arkadas senın sorunun nedir, Bujimi istiyorsun ?" diye sormak.
4)Baktınız adam hakkaten animal yanı ıs olcak gıbı degıl artık ya allah ne verdıyse durumu yada buji :queen:
5)Herseye ragmen arkanızda sızın eve sagasaglim gelmenızı beklıyenler oldugunu unutmayın ve 1 numaralı kuraldan sapmayın derım çunku obur seceneklerınızde ısın ucu gene egerki street fighter'i kazanırsanız karakol sonrası dava yada kaybedersenız hastane ve sonra fatura olarak sızı bulur ve ugggggggrasır durursunuz canım Turkiye'mde ne gerek var.Unutmayın alttan almak hayat kurtarır,neysee oglee arasıı bittii gideyimm diferansiyell denklemlerimee gerii doneyımm hepinizee guvenlii vee animalsizz birr suruss dılıyorumm...Hakkatende sacma oluyomus:mrgreen:

saolun arkadaslarr pekii kullanmak istediğim yöntem hakkındaa ne dieceksinizz

tamam kızmakta haklısın ama şunu unutma öfkeyle kalkan zararla oturur düşün sende buji vardı patlattın ön camı adam yoldan çıktı öldü gitti veya ağır yaralandı çekiceğin vijdan hesabı veya plakandan buldular seni hiç boş yere yiyeceğin cezalar cabası bunların yerine
çek kenara ara trafiği ver plakasını bak neler oluyo seyret
hatta yakalandığı yere kadar takip et polisin yanından geçerken istediğin kadar gülersin daha iyi olmaz mı :queen:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Neden buji?
Ben kuçukken sanayi kesiminde en çok donen efsane buji firlatma olayidir.
Otomobil camlari bildiginiz gibi çok kolay kirilan camlar degildir.
Fakat bu buji denen alet, cam kirma konusunda bir efsane kabul edilir.:)
Hirsizlar otomobillerin camlarini buji firlatarak kirarlar.

Bunlari bildigim ya da gerçek oldugu için yazmadim.
Boyle bir mevzu vardir halk arasinda.
Ben daha hiç bujiyle cam kirmadim.
Kirani da gormedim.
Yani buji bosuna seçilmedi.
Amaç saldirida amaca ulasmak.

Dipnot:Yillar once aklima, son model guvenli mercedesinde mahsur kalan ve balyoz ile kurtarilan bir basbakan geldi.:p
Bujiyi niye akil edemediler acaba?:mrgreen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
slm

slm gerçekten kucumsenmeycek kadar cok var ulkemızde bunlardan bunları kendı sılahıyla kendı ANİMALs vuracan nasıl _??????
Dodge as 250 kamyonetler var genelde bu aracı kullan kısıler alkol kullanırlar, kamyonet demır yığını dusunsene marea arkadan bu aracar carpsa perte çıkar önden çarpsa perte, as 250 arkadan çarpsa %80 bıtırır.
Buji meselesı gerçekten guzel veya altında guclu bır makına olsa bunu 2 kere sollasan kendı kendını yer bıtırır keske sıkayet etseydın sonrada bujıyı atsaydın polıs geldıgınde motosıkletı bıraz ılerı cekıp şamatayı ızleseydın.
Bu anı olumsuzleştirip kamerya alsaydın asrın belgeselı olurdu, ANİMALs polis cevirmis :queen::queen::queen::queen:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Günaydın,
Şahsım adına seni bu yukarıda yazdıklarınmış gibi değerlendirmediğimi bilmeni isterim..
Lakin seni, bu başlıkta ki bazı cümlelerinden ötürü daha önceden tanımayan kişiler yukarıda yazdığın gibi algılamış olabilirler..
Son olarak aklıma gelmişti;
konu başlığındaki agresifliği normal kabul edecek forum üyeleri ya küçük yaşta ya da hayatlarında hiç kavga/dövüşe karışmamış kişilerdir kanımca..

Eğer olacaksa cevabını okuyamayacağım, şuanda çıkmam gerek kusura bakma..

Sen gunaydin demissin ama ben tunaydin diyecegim.:)
Eh anca!!!
Yazdiklarina ek olarak,
bir de kavgayi aliskanlik, hayat tarzi haline getirmis olanlar var.
Yasi kaç olursa olsun fark etmiyor.

Bizim hayati yasayis biçimimiz bile kavga olarak tanimlanir.
"Hayat kavgasi"

ulem hayatla niye kavga ediyorsun?
Guzel guzel geçinip gitsene.:)
Sikiyorsa patlat bir buji hayatin da kafasina!!!!

O değilde ben bu buji meselesini anlamadım. Bujiyi bi atıyosun. Arabadaki herkes direk ölüyor. Anlamadım arkadaş. Bu buji dediğiniz benim bildiğimden farklı bişimi? Araba camıyla tepkimeye girip patlama mı yapıyor? Öyleyse bilelim patlayıcı madde muamelesi yapalım. Onun dışında atmadan önce pimi neyim var mı çekip mi atıyoruz. Servis elemanlarının bundan sonra aralarında geçen dialogları duyar gibi oluyorum:

-Bi cr9 atsana ordan.
-Fire in the holeee.

Ya da buji atmanın gizli bir anlamımı var. Adam bujiyi görünce, 'hmm ben bu motorcuyu çok sinirlendirmişim ki buji attı, artık kendime bir çeki düzen vereyim' mi diyor. Eğer krank atsaydı senden hoşlanıyor, egzantrik atsaydı tanışmak istiyor, Rulman atarsa sana gülüyor, komple motor bloğu atarsa evlenmek istiyor gibi...

Abi koptum yorumuna :mrgreen:

çoq;

Yazdıklarında haklısın , bende birşey taşıma taraftarı değilim ve bugüne kadar yanımda hiçbirşey taşımadım kesici vs. alet yani şiddeti önermiyorum esasen:)

Eğitim sistemi iyi olsa sorunsuz bir toplum olucak dediğin gibi.Hayatımda gerçekten öğretme aşkıyla yanıp tutuşan 2 öğretmen tanıdım ki bu ne kadar utanç verici halbuki 30-40 öğretmenden eğitim aldım çeşitli konularda :) Var dediğin gibi istisnalarda çok ama çok az:( Polislerin içindede görevini iyi yapan var memurlardada her kesimde var ama dediğim oran bu 30-40 ise 2 :) Ne zaman 40 öğretmenin 40ıda öğretme aşkıyla yanıp tutuşursa o zaman bu konular kapanıcak sanırım.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
Bizim hayati yasayis biçimimiz bile kavga olarak tanimlanir.
"Hayat kavgasi"

ulem hayatla niye kavga ediyorsun?
Guzel guzel geçinip gitsene.:)
Sikiyorsa patlat bir buji hayatin da kafasina!!!!

savaşçı bir milletiz
bkz : bilimum karamurat ve de tarkan filimleri

Sayın coq düşüncelerinde % 100 haklı, ama bu düşünceler gerçek hayata yansımıyor Türkiye de, burası fransa değil çünkü...

Açık söylemek gerekirse Türkiyede devlet yoktur, kabile kültürü ile yaşayan ve şeflik sistemi ile yönetilen bir yer burası...

Burada kural, ceza, kanun yoktur olan da adama ve adamına göredir, onun için herkes güce, kuvvete, yakın durur, güçlü ile iyi geçinir, adaletini gücü yetiyorsa kendisi yetmiyorsa köylüsü, akrabası, hemşehrisi, arkadaşı, cemaatini başını toplayarak kendisi gerçekleştirir. Çünkü ne adalet ne ceza mekanizmasının çalışmadığını dahası eğer zayıfsa haklı olduğunda bile haksız çıkacağını bilir.

Ne yazık ki tüm bunların yanında ahlak ve vicdan sistemi de iflas etmiştir. Daha açık söylemek gerekirse cahil insanın ahlakı yoktur, utanması vardır. Cahil insan köyünde anasından utanır, babasından utanır, muhtardan korkar , dışlanmaktan korkar efendi efendi oturur, dünyanın en sevimli en misafirperver insanıdır...şehre geldiğinde ise utanması sıkılması gereken kimse olmadığını farkeder, kuralın, polisin, cezanın olmadığını da görünce her türlü rezilliği yapar...

Bu şekilde bir kabile kültürü içinde yaşadığımız için de bir süre sonra hepimiz birer kaptan mağara adamı tarzında hayata dahil oluruz. Öğrencilinde Almanya da gürültü yaptığı için sabaha kadar nezarette bekleyen ve 270 mark ( O zaman euro yoktu) ceza ödeyen ben de geçen hafta 3 defa polisi aramama ve ben ve komşuların defalarca uyarmasına rağmen küçük kızımın "baba korkuyorum uyuyamıyorum" diye ağlamasına dayanamayarak önce kardeşimi telefonla aramış onun gelmesiyle mutfaktan çekici alarak gece 24 ten 03 e kadar beri sokak lambasının altında kavga küfür kıyamet bağırıp duran 3-4 alkolik animalın arasına dalmışımdır.

Sayın coq hepimiz aynen sudaki balık gibi aynı çevrenin içinde boğuluyoruz. Ve ne yazık ki bizim ülkemizde toplumsal yapı ( ahlakı vicdani dini vs.) ve devlet yapısı (eğitimi sağlığı idari sistemi vs.) herşeyi ile çökerken devlet buyuklerimiz hala birbirlerine el ense çekmekle ve milletin cebinden çalınan kaymağı hayır sen değil ben yiyeceğim kavgasında olduğu için millet olarak sorunlarımızı da kendimiz çözüyoruz çözmeye çalışıyoruz..mesele bundan ibarettir bence..

Selamlar Kolaylıklar

Son düzenleme:
Sayın cog düşüncelerinde % 100 haklı, ama bu düşünceler gerçek hayata yansımıyor Türkiye de burası fransa değil çünkü...

Açık söylemek gerekirse Türkiyede devlet yoktur, kabile kültürü ile yaşayan ve şeflik sistemi ile yönetilen bir yer burası...

Burada kural ceza herşey adama ve adamına göredir, onun için herkes güce kuvvete yakın durur, güçlü ile iyi geçinir, adaletini gücü yetiyorsa kendisi yetmiyorsa köylüsü akrabası hemşehrisi arkadaşı cemaatini başını toplayarak kendisi gerçekleştirir. Çünkü ne adalet ne ceza mekanizmasının çalışmadığını dahası eğer zayıfsa haklı olduğunda bile haksız çıkacağını bilir.

Ne yazık ki tüm bunların yanında ahlak ve vicdan sistemi de iflas etmiştir. Daha açık söylemek gerekirse cahil insanın ahlakı yoktur, utanması vardır. Cahil insan köyünde anasından utanır, babasından utanır, muhtardan korkar , dışlanmaktan korkar efendi efendi oturur, dünyanın en sevimli en misafirperver insanıdır...şehre geldiğinde ise utanması sıkılması gereken kimse olmadığını farkeder, kuralın polisin cezanın olmadığını görür her türlü rezilliği yapar...

Bu şekilde bir kabile kültürü içinde yaşadığımız için de bir süre sonra hepimiz birer kaptan mağara adamı tarzında hayata dahil oluruz. Öğrencilinde Almanya da gürültü yaptığı için sabaha kadar nezarette bekleyen ve 270 mark ( O zaman euro yoktu) ceza ödeyen bende geçen hafta 3 defa polisi aramama ve ben ve komşuların defalarca uyarmasına rağmen küçük kızımın "baba korkuyorum uyuyamıyorum" diye ağlamasına dayanamayarak önce kardeşimi telefonla aramış onun gelmesiyle mutfaktan çekici alarak gece 24 ten 03 e kadar beri sokak lambasının altında kavga küfür kıyamet bağırıp duran 3-4 alkolik animalın arasına dalmışımdır.

Sayın cop hepimiz aynen sudaki balık gibi aynı çevrenin içinde boğuluyoruz. Ve ne yazık ki bizim ülkemizde toplumsal yapı ( ahlakı vicdani dini vs.) ve devlet yapısı (eğitimi sağlığı idari sistemi vs.) herşeyi ile çökerken devlet buyuklerimiz hala birbirlerine el ense çekmekle ve milletin cebinden çalınan kaymağı hayır sen değil ben yiyeceğim kavgasında olduğu için millet olarak sorunlarımızı da kendimiz çözüyoruz çözmeye çalışıyoruz..mesele bundan ibarettir bence..

Selamlar Kolaylıklar

Sayın cop cevap bekliyoruz sizden :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar