Uzun zaman önce yazdığım bir yazıydı. Ne yazık ki hiç bir ilerleme yok. Hiç bariyer koymasalar çok daha iyi olacak. Birçok farklı ülkede gerçekleşmiş kazaların fotoğraflarını gördüm. İnanın bakmaya yürek dayanmaz. Bu kazalarda en büyük insan kıyımını da yol bariyerleri gerçekleştiriyor. Yetkilileri anlamak mümkün değil. Daha ucuza daha kolay (plastik bariyer gibi) yöntemler varken neden daha zor ve pahalı olanı seçiyorlar? Bunu açıklasınlar. Sunum yapsınlar, kullanma nedenlerini ortaya koysunlar da bizde bilelim.
Hasan Abim anlamayacak bişi yok bu ülkedeki saçmalıkların, haksızlıkların ve basitliklerin altındaki hırsız zihniyetten başka bişi değil. Muhtemelen sunumları şöyle olurdu: Şimdi gidip plastik koysak.Plastik km de 50liraya mal oluyor.%200 çalsak 100lira çalabiliyoruz.Ama bir sonraki slaytımızda da görebildiğimiz gibi km de 150liraya malolan alaşımlı çelik bariyerlerimizle %100 çalsak bile 150lira kar ediyoruz.Hem oran olarak daha az çalmış oluyoruz hem de daha çok çalmış oluyorz, vicdanımız daha rahat oluyor.Hatta yakında derby samurai den ya da gillette alacağımız sponsorluk gelirleriyle yüzsüzlüğümüze yüzsüzlük katma imkanımızda var.
Hatta bu bariyerler için bazı reklam sloganları geliştirdim:
Bariyerlerimiz asla tetanoz yapmaz!
Ne gillette ne derby en iyisi devlet bariyeri!
Fazla kilolarınız için kesin çözüm!
Irak infaz suçluları için Türkiye'den bariyer talebinde bulundu!
Kurban kesim bölgeleri çevre yolu kenarına taşınırsa bıçağa gerek kalmayacak!
Yaklaşma bariyerim var, doğrarım!
Yaklaşma bariyerim var, doğrarım Allahıma(Adanalı versiyon)
Evden çıktım bir tane, bariyere çarptım 2 tane!
Kadın erkek farketmez, bariyerler affetmez!
Yazdıklarım sakın dalga geçiyormuşum gibi anlaşılmasın. Sadece dikkat çekmeye çalışıyorum. Sesini duyurmanın farklı yolları vardır. Bu konuda ne kadar hassas olduğumdan başka bir yazımda bahsettim zaten.
Bu arada ne garip bir ironidir ki tam bunca öfkeyle bunları yazarken 4-5 yıl kadar önce arabayla geçirdiğim bir trafik kazasında çelik bariyerlerin hayatımı kurtardığını anımsadım.Arabayla bariyerlere çarptık ve 7-8 metrelik köprüden bizim yerimize bariyerler uçtu.Ama orası bir köprüydü ve bu hiçbirşeyi değiştirmez.
Yol yapımında nerede ne kullanılması gerektiğini bilen bilinçli mühendislerin görevlendirilmesi gerekli. İhaleyi aldıktan sonra standart 1-2 malzemeyi usta-çırak ilişkisiyle serpiştirmeyi öğrenmiş müteahhitlerin yanında çalışan kukla mühendislerin değil.