Yoldaki Gizli Tehlike

Aslında hata bizde. Oy verirken liderlerin vaadlarına degil motosiklet geçmişlerine bakmak gerek. 2009 yılında yerel seçimlerde kim motosiklet ile 20.000 km'yi devirirse oyu ona vermek lazım:p

Hatta siyasiler için dakar türü birşeyler yapmak lazım. ss sevenler içinse pistte yarış veya drag gibi şeyler düşünülebilir.

Çok güzel bir konu devletin bu olaya el atacak vakti yok malasef seçimlerle ve ülkenin zararına çalışmakla meşguller...

deryali dostum, çok haklısın şu anda motorcular (halk) yararına olan hiç bir şey konuşulmuyor.uzun ZAMAN dan beridir böyle. şu anda ortaçağda olduğu gibi yoksullaştırılmış ve muhtaç edilmiş insanlara yardım etme üzerine dayalı bir yönetim biçimi var. ne motoru ne motorcusu herkes pantalonun cbini doldurma peşinde

çok Doğru Konuşmussun... Gercekten Haklısın.. Elimizden Ne Gelirse Yapmaya Hazırım.....

Uzun zaman önce yazdığım bir yazıydı. Ne yazık ki hiç bir ilerleme yok. Hiç bariyer koymasalar çok daha iyi olacak. Birçok farklı ülkede gerçekleşmiş kazaların fotoğraflarını gördüm. İnanın bakmaya yürek dayanmaz. Bu kazalarda en büyük insan kıyımını da yol bariyerleri gerçekleştiriyor. Yetkilileri anlamak mümkün değil. Daha ucuza daha kolay (plastik bariyer gibi) yöntemler varken neden daha zor ve pahalı olanı seçiyorlar? Bunu açıklasınlar. Sunum yapsınlar, kullanma nedenlerini ortaya koysunlar da bizde bilelim.

Hasan Abim anlamayacak bişi yok bu ülkedeki saçmalıkların, haksızlıkların ve basitliklerin altındaki hırsız zihniyetten başka bişi değil. Muhtemelen sunumları şöyle olurdu: Şimdi gidip plastik koysak.Plastik km de 50liraya mal oluyor.%200 çalsak 100lira çalabiliyoruz.Ama bir sonraki slaytımızda da görebildiğimiz gibi km de 150liraya malolan alaşımlı çelik bariyerlerimizle %100 çalsak bile 150lira kar ediyoruz.Hem oran olarak daha az çalmış oluyoruz hem de daha çok çalmış oluyorz, vicdanımız daha rahat oluyor.Hatta yakında derby samurai den ya da gillette alacağımız sponsorluk gelirleriyle yüzsüzlüğümüze yüzsüzlük katma imkanımızda var.

Hatta bu bariyerler için bazı reklam sloganları geliştirdim:

Bariyerlerimiz asla tetanoz yapmaz!

Ne gillette ne derby en iyisi devlet bariyeri!

Fazla kilolarınız için kesin çözüm!

Irak infaz suçluları için Türkiye'den bariyer talebinde bulundu!

Kurban kesim bölgeleri çevre yolu kenarına taşınırsa bıçağa gerek kalmayacak!

Yaklaşma bariyerim var, doğrarım!

Yaklaşma bariyerim var, doğrarım Allahıma(Adanalı versiyon)

Evden çıktım bir tane, bariyere çarptım 2 tane!

Kadın erkek farketmez, bariyerler affetmez!

Yazdıklarım sakın dalga geçiyormuşum gibi anlaşılmasın. Sadece dikkat çekmeye çalışıyorum. Sesini duyurmanın farklı yolları vardır. Bu konuda ne kadar hassas olduğumdan başka bir yazımda bahsettim zaten.

Bu arada ne garip bir ironidir ki tam bunca öfkeyle bunları yazarken 4-5 yıl kadar önce arabayla geçirdiğim bir trafik kazasında çelik bariyerlerin hayatımı kurtardığını anımsadım.Arabayla bariyerlere çarptık ve 7-8 metrelik köprüden bizim yerimize bariyerler uçtu.Ama orası bir köprüydü ve bu hiçbirşeyi değiştirmez.

Yol yapımında nerede ne kullanılması gerektiğini bilen bilinçli mühendislerin görevlendirilmesi gerekli. İhaleyi aldıktan sonra standart 1-2 malzemeyi usta-çırak ilişkisiyle serpiştirmeyi öğrenmiş müteahhitlerin yanında çalışan kukla mühendislerin değil.

O turuncu renkteki, içine su konan plastik bariyerler ve en son fatodaki beton bariyerler...
Biz onlara new jersey diyoruz (neden adları böyle bilmiyorum:))

Bir arkadaş sormuş :-"Neden pahalı olan çelik bariyerler kullanılıyor, plastik bariyer kullanılmıyor" diye

nedeni çok basit arkadaşım:

Plastik bariyeri sipariş verirsin, teslim alırsın, döşersin.Sonra içine tanker vasıtasıyla su doldurursun, biri bunlara çarparsa da maksimum 100-200 TL ye bunu değiştirirsin.

Eee... İşler bu kadar kolay ve mantıklı olursa nasıl para yenecek?Yandaş müteahitler nasıl doyurulacak?

Çelik bariyer olursa; bunlar ÖBF'ye girer (Özel birim fiyat), sonra yola küçük çukurlar açılır (bariyer ayaklarının gireceği), bu çukurların kapatılması asfaltlanması...

yani keşif hazırla, hakediş hazırla...parayı al.

Daha çokkk... motorcu ölür.

Belediyeler, akılları estikçe kaldırım taşı değiştireceklerine, ölümlü kazaları azaltmak için iş yapsalar bu kazalar olmaz.

son bi hafta icinde 2 kisi feci sekilde oldu.. 2side bariyerler sonucu cidden feci bi sekilde olduler..

yazı 2007 ye ait.... 2009 ocak ayında 1 haftada olan olayı anlattım..

2007-2009 arasında toplasak kac kisi daha bu sebeple olmustur..

isin ucu nereye varıcak.. ? yetkililerin oglu - yegeni olene kadar beklicez heralde..?

türkiye'nin bir gerçeği yakin akraba eş-dost ilişkisi
ve doğru söze ne denir...
+1

arkadaşlar tam okuyamadım belki kaçırdım ama
Rahmetli Onur'un boynunu halat mı kesmiş yoksa bariyerin sütunu mu
ve vücudunda kırık varmıymış o bariyer olmasa kurtulurmuydu

mahkemeye versek aslında yolu halat bariyerli yapanları o bariyerler kalkar mı
aihm e kadar yolu var arkadaşlar

Bu şehirde tesadüf yaşıyoruz.Yazılanları okudum evet bir yerden sosyal
sorumluluğa sahip organizasyonlar kurmak sadece motor kullnacıları olarak değil
T.C. vatandaşı olarak hakkımızı aramak bizim en doğal hakkımız.
Site yönetiminden de rica ediyorum bu linki ugun yerlere taşımaları ve herkesi haberdar etmleri konsunda;
http://application2.ibb.gov.tr/forms...siselForm.aspx
Ben dilin döndüğünce sorumu sordum.Lütfen sizlerde 5 dk.nızı ayırın ve bu linkten sorularınızı uygun bilr dille sorunuz.
( Sayın Yetkili,
Son 2 hafta içerisinde Metrobüs güzergahında gerçekleşen iki motosiklet kazasında kazazedelerin ikiside çelik bariyerlerde kafalarının kopması neticesi ile hayatlarını kaybetmişlerdir.
Metrobüs çalışmaları sırasında daralan şeritler,şeritlerde oluşan derin yama izleri ortadan kalkan emniyet şeridi
vs. sebeplerle pek çok tehlikeye davetiye çıkartılmaktadır.
Konu ile ilgili sorumlular hakkında herhangi soruştuma açılıp açılmadığını,
bu ve benzeri kazalarda ölüm riskinini azaltılması yönünde nasıl bir çalışma yapıldığının bildirilmesini saygılarımla arzederim.)
Bu linkten sorunlaırnızı direkt muhattablarına sorunuz.Vakit ayırıp mümkünse yazılı dilekçe ile başvurunuz.Burda sorulan sorulara nasıl bir cevap verecekler merak ediyorum.

yolda teklikeli olan bi durum daha var...
yola çizilen derin çizgiler...genelde virajlara karlı havalarda arabalar kaymasın diye yolu çiziyolar..işte onlar harbiden tehlikeli..motorun lastiğini bi kaptırınca çizgiler nereye sen oraya...
bunu yapan harbiden motosikletleri hiç hesaba katmamış :farao:

Ben hiç umutlu değilim:(devlet bu bariyer konuda bir girişim yapsın..
Daha kullandığımız yollar çukur içinde, yamayı zor yapıyorlar.

birilerinin akrabalarının bariyer işine girip ihale almasını beklemekten başka seçenek yok gibi

istanbulda, motorsiklet dahil, herhangi bir vasıta kullanan veya yaya olarak metrobüs hattı yakınlarından geçenler için büyük felaketler ile sonuçlanabilecek ÇELİK HALAT uygulamasından en kısa zamanda vazgeçilmesi,

acilen EMNİYET ŞERİDİ oluşturulması, tüm yetkililerin hem VİCDANİ hem de TOPLUMSAL sorumluluğudur.

Bir kaza anında, Gemi halatlarının koptuğunda, metrelerce uzaktaki insan ve vasıtalara neler yapabileceğini, geçmişte acı bir şekilde gördük. Ya unuttuk ya da unutmak işimize geldi !!,

Ani kalp krizi , sara, baygınlık, tani tansiyon yükselmesi veya düşmesi vs geçirebilecek sürücüler için , ani yola fırlayabilecek canlıların meydana getirebileceği karışıklık vs, için,ani teknik araç arızaları için , vs , vs, vs için EMNİYET ŞERİDİ oluşturulmalı. Aksi halde yaşanacak olumsuzluklar TAKDİRİ İLAHİ olmayacaktır!

Sayın yetkililer, LÜTFEN ama LÜTFEN çok acı felaketler yaşanmadan önlem alın.

Arkadaşlar bakın Avrupa Yolları Değerlendirme Programını (European Road Assessment Programme) buldum. İngilizcesi olan arkadaşlar baksınlar. Çok güzel bir şekilde bariyerlerin nasıl olması gerektiği belirlenmiş. Daha da geliştirilebilir tabi.

Konunun ana başlığı burada.

http://www.eurorap.org

Avrupa Yol Değerlendirme Programı - 'Bariyerler Değişmeli : Motosikletçiler için tasarlanmış güvenli yollar' (European Road Assessment Programme - Barriers to change: designing safe roads for motorcyclists) Raporu (02.12.2008)

Bu raporu en kısa zamanda Türkçe'ye çevirip (veya çeviri grubu oluşturup) bir çalışma yapacağım. Sonrasında burada durumu etraflıca tartışalım diyorum. Tartışma sonrası elde edilen fikirleri bu raporla harmanlayıp ilgili sorumlulara gönderelim. Bu konuda çalışmak isteyen veya fikri olan varsa paylaşsın lütfen.

Böyle bir çalışma çok iyi olur, ben de çeviri grubunda yer almak isterim..Öyle anlar oluyor ki vasıta yoldan çıksa ne mala ne de cana zarar gelecek.Örneğin viraji dönerken yoldan çıktınız,araç yoldan çıksa kimse bir şey olmayacak, sırf "vasıtayı otoyolda tutma hastalığı" yüzünden bariyerle insanları öldürebiliyor.Yolları inşaa eden mühendislerle,avrupada kullanılan "kullanıcı dostu" bariyerlerin maliyeti hesaplanmalı,illa ki birileri bundan nemalanacaksa, bu bariyerlerin kara yollarında kullanılması sağlanarak nemalanılsın.Bu, büyük bir çalışma ve projedir.Bir ucundan tutmak lazım.Karayollarıyla, emniyetle, belediyelerle, millet vekilleriyle iletişime geçilmeli, ve sıradan kazalardan insanların ölmesinin, uzuv kaybının önüne geçilmeye çalışılmadır.İşin ucundan tutmak lazım, böyle olmaz..esenlikler dilerim.lütfen kasksız,eldivensiz vb.olmadan motosiklet sürmeyin.Kuş isimli araçlardan, dolmuşlardan ve taksicilerden uzak durun.Göz temasını kaybetmeyin.Vasıtasınızı başka insanların varlığın da hesaba katarak kullanın!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar