Yolda kalmış motorcu görünce yardım etme isteği

Motosikleti
Triumph Trident 660
Ara sıra görüyorum.
Sorun ne diyesim geliyor yardım edeyim felan.
Ancak bi halt anlamadığım için diyemiyorum 🥲.
En fazla beraber itekleriz yani yapabileceğim tek şey.
Belki o da aa motorcu durur yardım eder diye ümitleniyordur.
Phüffff lanet duygular.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ara sıra görüyorum.
Sorun ne diyesim geliyor yardım edeyim felan.
Ancak bi halt anlamadığım için diyemiyorum 🥲.
En fazla beraber itekleriz yani yapabileceğim tek şey.
Belki o da aa motorcu durur yardım eder diye ümitleniyordur.
Phüffff lanet duygular.
SH125İ anahtarsız çalıştırma bozulduğunda 2 km eve yürüttüm. Gececiydim sabah 6 sonrasıydı. İşe yetişen kuryeler, motorla işine gidenler o acelelerine rağmen nasıl da durdular. Onlara teşekkür edip yollarına devam etmelerini yolumun az olduğunu söylemekten çok geciktim hatta. Özellikle aynı anahtarsız çalıştırma sorununu yaşayan pcxçiler çalıştırmayı denediler. Telefonla tamirci arkadaşlarını arayanlar, arkadan ayakla ittirmeyi teklif edenler. Ne güzel bir şey.

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Ben de mümkün mertebe durmaya özen gösteririm, galiba biraz empati meselesi bu.
Ama yapabildiğim şeyler kısıtlı oluyor elbette. Yanımdaki lastik tamir kitini, pompayı, suyumu ve ihtiyacı varsa telefonumu önerebiliyorum sadece.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Benzinim bitip yolda kalıp, hiçliğin ortasında motorumu iterken, duran koca yürekli bir cub sürücüsü motordan yarım litre benzin vermişti bana. Ben de en yakın benzinliğe gidip onun da deposunu doldurmuştum.

Bende yıllar önce yolda bir yerden mal almak için yürürken bir vatandaşın bir motoru iterek götürdüğünü gördüm. Sorayım şuna yardımı ihtiyacı var mı diye der iken içim den bir ses siktir et sorma dedi. Neyse yoluma baktım yüz iki yüz metre ötede ki dükkandan malı aldık dönerken bir baktım kavga çıkmış bizim motorcuya birkaç kişi yerlerde tekmeleyerek meydan dayağı çekiyorlar. Meğer isem o motoru itekleyen adam hırsız mış :)) Motoru adamın dükkanın önünden alıp itekleyerek çalıyormuş bayada mesafe götürmüş :)) Adamlar ellerinde sopalar değnekler ile depar atmışlar. Ulan dedim kendi kendime şuna yardım edeyim derken o esnada motor sahipleri gelse beni de o halde görse herhalde önce bir meydan dayağı yer ardından hırsızlıktan içeri atarlardı. Bu yüzden görmemezlikten geliyorum artık :)

Geçenlerde manisa osbde kenarda bekleyen bir grup motosikleti gördüm. Yanlarında bir de araba vardı. Kaza yapmış gibilerdi. Yanlarında durdum, ve yapabileceğim bir şey olup olmadığını sordum. Ters cevap verdiler ve bakışları ile beni dövdüler. Hatta yanlarında bayan da varmış. Sonradan fark ettim. Kolay gelsin deyip uzaklaştım. Bu devirde kimseye yardım etmeyeceksin. Ne halleri varsa görsünler.

Yenibosna E5 te gidiyodum 50cc motorumun canını alırken önüme 3 motor çıktı 2 si bi motoru ayakları ile itekliyolar belli çalmışlar bende onların arkasında gidiyodum 50 cc olduğu için sollayamadımda trafikte hızlı akıyor geçemedim polis çevirse onlarla birlikte benide alcak :)

Motosikleti
Ns200 15"
Benim başıma pek böyle olaylar gelmiyor, bir kere yakınımın BMW'sini tamir etmek için parça almaya gittiğimizde dönüş yolunda Doblo'da 2 tane genç yolda kalmıştı, bizde durduk dedik geçmiş olsun problem nedir derken araba mazot kaçırıyor dedi. Bende açtım kaputu baktım eski ustaların kasaplığı tutmuş ve mazot hortumunun girişlerini kesip kelepçeli yapmışlar onuda iyi sıkmayınca hortum çıkmış ve mazot kaçırmış. Oradaki gerekli işlemleri yapıp sistemdeki havayı alıp arabayı çalıştırdım gitmedende 5-10 dakika burada rölantide çalıştırmalarını söyledim sistem basıncı düzenli hale gelsin diye.

Bir diğer başımdan geçen olayda bizimkilerin dükkanda araba tamir ederken eski çalışan geçerken uğradı, beni tanımadığı için "hahah huhuh arabayı toplayabilcenmi?" gibisinde söyleyişler bulundu. Bende aldırış pek aldırış etmeden bir şeyler söyledim ama tam hatırlamamakla hallederim gibi şeyler söyledim sanırım. Neyse arabaya çocuğu açık hava filtresi takmış performans artsın diye fakat araba gitmiyor diye geldi, problemin kaynağı lpg ayarından olduğunu bildiğim için beyinden basınç ayarı yapıp hava alan yerleri kapattım ardından tur at gel dedim gelincede sordum problem var mı? Yok dedi devam etti, bu kadar. :)

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
2 Hafta kadar önce ben de e5/cevizlibağ merter bağlantı sapağında bir motorcuya denk geldim. Yavaşlayıp önünde durdum. Kaskı çıkartıp gayet düzgün bir üslupla yardımcı olabileceğim bir şey var mı? diye sordum. Bir anda atar gider yaptı. İçimden allahından bulmuş zaten. Boş ver, yoluna bak diyerek devam ettim. Aradan 1 saat kadar geçti dönüş yolunda yine gördüm. Çekiciyle kavga ediyordu. Oysa merter yan yolda benzinciler vardı, istese oraya kadar yardım ederdik.
Bu olaydan sonra mantıken çok üstelemeden üstün körü sorun devam ediyorum. Kendisi yardım için el kol yaparsa anca dururum. Yaklaşım önemli her zaman...

Motosikleti
Triumph Trident 660
Benim başıma pek böyle olaylar gelmiyor, bir kere yakınımın BMW'sini tamir etmek için parça almaya gittiğimizde dönüş yolunda Doblo'da 2 tane genç yolda kalmıştı, bizde durduk dedik geçmiş olsun problem nedir derken araba mazot kaçırıyor dedi. Bende açtım kaputu baktım eski ustaların kasaplığı tutmuş ve mazot hortumunun girişlerini kesip kelepçeli yapmışlar onuda iyi sıkmayınca hortum çıkmış ve mazot kaçırmış. Oradaki gerekli işlemleri yapıp sistemdeki havayı alıp arabayı çalıştırdım gitmedende 5-10 dakika burada rölantide çalıştırmalarını söyledim sistem basıncı düzenli hale gelsin diye.

Bir diğer başımdan geçen olayda bizimkilerin dükkanda araba tamir ederken eski çalışan geçerken uğradı, beni tanımadığı için "hahah huhuh arabayı toplayabilcenmi?" gibisinde söyleyişler bulundu. Bende aldırış pek aldırış etmeden bir şeyler söyledim ama tam hatırlamamakla hallederim gibi şeyler söyledim sanırım. Neyse arabaya çocuğu açık hava filtresi takmış performans artsın diye fakat araba gitmiyor diye geldi, problemin kaynağı lpg ayarından olduğunu bildiğim için beyinden basınç ayarı yapıp hava alan yerleri kapattım ardından tur at gel dedim gelincede sordum problem var mı? Yok dedi devam etti, bu kadar. :)
Kanka sen dükkanı ne zaman acacaksın araba motor sana getircem ömür boyu.
Her enteryde bir tamir maceran var 😁

Kendi tamir işlerini kendi yapan kişileri gerçekten taktir ediyorum. Özellikle araç tamiri konusunda.

F54

bende yolda duranlara hep sorardım bi sıkıntı var mı diye ben bi kere yolda kaldım kontak bozulmuştu 5 km motor ittirdim kimse durmadı
he dedim öyle mi yolda kalan görünce kafamı çeviriyorum artık
karadeniz turu dönüşü bolu abant kavşağında arka teker rulmanı dağıttı motor hemen arka tekeri söküp yakında olan arkadaşı aradım geldi 1 saatte sanayiye gidip geldik tekeri taktım yola devam
arkadaşlar bu merete biniyorsanız eliniz anahtar tutacak yok aga ben anlamam diyorsanız çekiçi hizmeti olan bir sigorta yaptırın yollarda rezillik çekmeyin

Motosikleti
Ns200 15"
Kendi tamir işlerini kendi yapan kişileri gerçekten taktir ediyorum. Özellikle araç tamiri konusunda.
Abi bu olayların başı küçüklüğümden geliyor, aile geliri iyi olmayıp ardından bir şey istemeye çekinince kendim yapmaya odaklanmıştım. Belki mekanik işlerle 8-10 senedir ilgilenirim, öyle böyle derken çekinmeden araçtaki istediğim her yeri söküyor ve onarım yapabiliyorum.

Abi bu olayların başı küçüklüğümden geliyor, aile geliri iyi olmayıp ardından bir şey istemeye çekinince kendim yapmaya odaklanmıştım. Belki mekanik işlerle 8-10 senedir ilgilenirim, öyle böyle derken çekinmeden araçtaki istediğim her yeri söküyor ve onarım yapabiliyorum.
Bende Benzer durumdayım. Her işimi kendim yaparım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar