Her şeyi anlarım da, düşmüş motoru yerden kaldıramayışını anlayamıyorum.
Ben hep tek başına gezerim,öyle telefonun çektiği yerlerde filan da değil üstelik,
oralarda defalarca motor yatırdığım da oldu hatta bir günde 5 kez yatırdığımı biliyorum,ama kaldıramadığım hiç olmadı,
En kötüsü Panayır iskelesine inen dik yokuşta oldu,Yorgundum,mola vermek üzereyken birinci viteste ilerlerken motoru yatırdım,motoru yatırırken kaskı da yere vurdum,10-15 dk ne yapacağımı düşündüm.bir on dakika kadar da motorun etrafındaki çakılları ağaç dalları ile temizledim,arka tekerleğin önüne takoz olması için kocaman bir kaya buldum,motoru vitese taktım,Ya Allah çekip sağ tarafına gecerek ve usulunce kaldırdım,Motoru kaldırdım ama daha zoru arka tekerleğin önüne koyduğum kayadan kurtulmaktı

Güçlü kuvvetli sayılmam ama iş başa düştü mü zoru başarırım.Usulunce yapıldığında her yatmış motor kaldırılabilir.Tek korkum yanlış bir hareketle vucüdumda zedelenmeye yol açıp,motorun yanına yatmak

ale:
Bence burada yaşadığın beş olumsuz faktör var.
1-Rotanı doğru planlamamışsın,Rotanı çok detaylı haritalarla desteklemeli,ilaveten GPS ini yanına almalıydın.Haritada görmediğin,en azından Google Earth görüntülerini almadığın bir rota her zaman eksik kalacaktır.Öyle" bineyim gideyim"demekle yol dışı rotalara girilmez,bazen 20 km lik rotanın bile hem google earth,hem de Google map görüntülerini yanı
na almak gerekebilir,GPS çalışmasa bile nerede kaldığını iyi kötü bilebilmelisin.
2-Gereğinden fazla yorulmuş,molaları doğru zamanda vermemişsin.motorun tam da mola vermek üzereyken düşmesi adettendir,çünkü mola vermekte her zaman geç kalınır.
3-gereğinden fazla stess yapmışsın,kendine güvenini kaybetmişsin çünkü düşeceğini hiç hesaplamamışsın,o gittiğin yollarda düşmemek zaten mucizedir.Düşmeye zihnen hazır olsan düşünce panik yapmazdın
4-motoru yatırıp kaldırma konusunda hazırlıksızdın.Daha önce bunun antrenmanını yapmadığın belli oldu

5-Aynaları sökmek,Fren ve debriyaj manetinin yedeklerini ıssız rotaların olmazsa olmazıdır.Çünkü yol dışı rotalarda düşmek her an olabilecek bir şeydir,elcik korumaya rağmen manet ve ayna kırılabilir.Yoldışı rotaya giren adam buna hazır olmalıdır.
bir de naçizane önerim olacak,motoruna sağlam yan çantalar tak,düşünce motor hasar görmez,kaldırırken kolaylık sağlar.