açıkcası çok rahat eve geldi demek istemedim. olası bir sorunda vebal olmak istemem.
Ben aynı anda 2 farklı adamdan 2 sipariş vermiştim aliexpressden
ucuz olanı şak diye eve gelirken kamerayı (tam olarak 2.pil ile 100.40$ tutmuştu) gümrüğe yolladım.
sürekli telefon ettim. takip ettim.
onlar orada ürünü açıp geri kapattılar ve gümrüğe gerek yok dediler sanırım. ve eve gene ptt getirdi.
süreci adım adım ptt nin sayfasından izleyebilirsiniz.
Bir de ola ki vergisini istediler. Gene de fiyatı makul seviyede olmaya devam edecek.
Ama farklı olarak o korku ile artık aldıklarımı eşimin adına sipariş veriyorum ki topkapı'ya gitmek gerekirse işi bırakmak zorunda kalmayayım. Eşimin vakti daha müsait.
Şehir dışında olanlar veya gidip alamayacaklar için sistemin nasıl çalıştığından emin olmamakla beraber, vergiyi ptt kargoya ödemeli olarak ekleyip kapıda ödeme şansınız var diye biliyorum.
Benim bildiğimde 75 euro üstü vergiye dahil ama @ectuna teslim almış 107 dolardı sanırım onun siparişi de bi sorun yaşamamış sanırım

en kötü geri gider sipariş sanırım yada teslim alınmadı diye ödemesi geriiade edilir galiba yada herşeyi geçtim veririm vergisini ya
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:05 ----------
Bir tane de resim koyayım
[/url][/IMG]